sepko08 Napisano Poniedziałek o 18:33 Napisano Poniedziałek o 18:33 Witam, poszukiwałem na necie ram i się spotkałem z ramą Accent Peak oraz Accent Point. Różnica w geometrii oraz osi, lecz jak w wytrzymałości/spawach? Cytuj
Mod Team bogus Napisano Poniedziałek o 18:56 Mod Team Napisano Poniedziałek o 18:56 Peak to zdecydowanie nowsza konstrukcja. Z jakością ram Accent nie ma jakichś szczególnych problemów. Używam ich produktów (w tym ram) od wielu lat i nigdy nic się nie działo. Cytuj
TheJW Napisano Poniedziałek o 19:13 Napisano Poniedziałek o 19:13 Nowsza pod jakim względem? Bo w ofercie Accenta Point jest stosunkowo niedługo, od 2020 roku, za to Peak od wielu, wielu lat. Cytuj
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 19:22 Napisano Poniedziałek o 19:22 Geometeycznie i pod względem standardów nowsza. Point to prymitywna rama pod rower turystyczny. Na nowym peak boost v2 można myśleć o zrobieniu HT pod XC z prawdziwego zdarzenia. Cytuj
TheJW Napisano Poniedziałek o 19:26 Napisano Poniedziałek o 19:26 Domyślam się, że o to chodziło, ale wolałem doprecyzować. Nie każdy zaglądający na forum będzie to wiedział. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 5 godzin temu Mod Team Napisano 5 godzin temu @TheJW dokładnie tak jak napisał @Dokumosa. Poza tym Peak w obecnej postaci jest dostępny chyba od 2023 roku, nazwa oczywiście znana zł lat wcześniejszych, a Point parę lat wcześniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi