wolf24 Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia https://www.olx.pl/d/oferta/okazja-nowy-tarmac-sl7-comp-shimano-105-di2-roz-56-rower-szosowy-CID767-ID120z0c.html Niezła okazja dla chętnych - najtaniej w Bikeinn 15700. Cytuj
TheJW Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia I nadal twierdzisz, że ten rower jest nowy, dodatkowo wstawiasz go na forum rowerowe chcąc wcisnąć ten kit ludziom, którzy siedzą w temacie od lat i zjedli zęby...niejednej kasety? Niepoprawny optymista. Cytuj
Mihau_ Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia Pan specjalized strasznie schodzi na psy, żeby do nowego roweru używane części montować, masakra Cytuj
wolf24 Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Przecież to nie jest mój rower...załączyłem link że to okazja. Jestem z Łodzi a nie z Elbląga. Z czego wnioskujecie że ten gość oszukuje i części są używane? 33 minuty temu, TheJW napisał: I nadal twierdzisz, że ten rower jest nowy, dodatkowo wstawiasz go na forum rowerowe chcąc wcisnąć ten kit ludziom, którzy siedzą w temacie od lat i zjedli zęby...niejednej kasety? Niepoprawny optymista. Ja nic nie twierdzę i nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem. Jak masz jakieś dowody to napisz...zrugam gościa równo bo nienawidzę oszustów. Cytuj
SpinOff Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia Widać że było jeżdżone, więc wpisanie stanu jako nowy to trochę nadużycie. Z zębatek blatu nie zdążyła zejść jeszcze farba, więc pewnie tylko trochę było pokręcone. Według mnie to wciąż okazja, szczególnie jeśli właściciel nie zarejestrował jeszcze roweru na stronie. Cytuj
wolf24 Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Ok.. Nie lubię jak ktoś wciska mi ciemnotę. Link zamieściłem że to może być okazja dla forumowiczów. Sam kompletnie nie mam nic wspólnego w Tym gościem. Rozmiar mój. Być może gdyby to była nówka sam bym rozważył ten zakup. Najbardziej dziwi mnie że ktoś kto ma 175 cm wzrostu - kupuje rozmiar na gościa 183 cm i to w sklepie stacjonarnym...gdzie na żywo można to zweryfikować. Używany to nie nowy także dla mnie to ogłoszenie to dyskwalifikacja. fachowcy to widzą dlatego wisi w necie. 1 Cytuj
TheJW Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia (edytowane) Przede wszystkim korba, tarcze hamulcowe (szczególnie tylna, już nawet lekko przypalona) i owijka, ale na przerzutce też są widoczne jakieś rysy, raczej nie od kartonu... Tyle widać na słabej jakości zdjęciach OLX. Na lepszych na pewno można by dopatrzyć się czegoś jeszcze. No chyba, że jakiś spryciarz wziął sobie nowe części, a na handel puścił nową ramę na starych gratach, ale wątpię. Nie oceniam, czy niezależnie od stanu jest to dobra oferta czy nie, zwracam jedynie uwagę, że wystawianie tego roweru jako nowy to zwykłe oszustwo. Wybacz @wolf24 że pochopnie oceniłem Twój post jako próbę promocji własnego ogłoszenia. Tego typu wpisy od mało aktywnych lub świeżo zarejestrowanych użytkowników są zwyczajnie podejrzane i widujemy ich tu sporo. I tak jak zauważyłeś, sam fakt kupienia roweru w tak bardzo złym rozmiarze stacjonarnie jest już podejrzany. Albo ktoś wciska totalny kit, albo był bardzo napalony na ten rower, kupił go, pojeździł i faktycznie zorientował się lub ktoś go uświadomił, że coś jest nie tak z rozmiarem. Tak czy siak, gość jawnie ściemnia w kwestii stanu roweru. Edytowane 6 Stycznia przez TheJW 1 Cytuj
wolf24 Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Jasne. Dzięki za wyjaśnienie. Nie Cierpię oszustów i właśnie napisałem gościowi że jest dla mnie kłamcą. Nie znoszę tego jak ktoś wprowadza innych mało doświadczonych w błąd. Cytuj
wolf24 Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Gość już się przyznaje że na nim jeździł. Nie wiem jaka musiałaby być promocja na nowy sklepie (09/2024) by na nim jeszcze dało się zarobić. Oko forumowiczów jak widać bezcenne.:) Cytuj
TheJW Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia Słowo "powystawowy" w opisie pojawiło się teraz, czy nie zauważyłem go wcześniej? ;-)) Cytuj
wolf24 Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Napisałem do niego ..zatem zareagował ale nie tak jak powinien .słowo powystawowy to nie oznacza że jest to rower używany. Także dalej to ściema i oszustwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi