maciekb92 Napisano Niedziela o 11:38 Napisano Niedziela o 11:38 Witam, Kupiłem ostatnio rower Kellys spot 50, który ma sztywną oś i chciałbym z niego korzystać z trenazerem rolkowym do którego posiadam specjalny szybko zamykacz. Czy mogę z niego korzystać mając w rowerze sztywną oś? Cytuj
KSikorski Napisano Niedziela o 13:37 Napisano Niedziela o 13:37 To zależy od specyfikacji i instrukcji obsługi trenażera. Cytuj
Artwro Napisano Niedziela o 14:31 Napisano Niedziela o 14:31 Chyba SOOT?poza tym organoleptycznie nie można stwierdzić czy będzie pasować?,tak z opisu to tylko wróżka. Cytuj
maciekb92 Napisano Niedziela o 14:50 Autor Napisano Niedziela o 14:50 Tak soot Słownik poprawił. Ogólnie to da się zamontować ten szybko zamykacz, tylko średnica piasty jest większa i zastanawiam się czy czegoś nie uszkodzę Cytuj
Artwro Napisano Niedziela o 15:01 Napisano Niedziela o 15:01 Piasty?czyli otworu na ośkę,czy szerokość piasty? Cytuj
Artwro Napisano Niedziela o 15:11 Napisano Niedziela o 15:11 No to nie bardzo,nie mam trenażera ale to na pewno nie zagra.Ośka trenażera powinna być taka jak otworu w piaście. 1 Cytuj
eloo Napisano Niedziela o 17:09 Napisano Niedziela o 17:09 jeśli chcesz wpiąć rower ze sztywną osią w trenażer nie direct drive to potrzebujesz specjalnej osi, np takiej: https://www.bike-discount.de/en/the-robert-axle-project-axle-for-trainers Na aliexpress są podobne za 20-50pln Cytuj
zekker Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu W pierwszej kolejności bym się zorientował, czy producent trenażera nie ma odpowiedniego mocowania, potem rozglądał za zamiennikami. @maciekb92 Co to w ogóle za trenażer, marka, model? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi