Smrek Napisano Sobota o 16:40 Napisano Sobota o 16:40 W rowerze mam uszkodzony bębenek piasty jak na zdjęciu, nie bardzo mogę coś dopasować w zamian. Znalazłem takie po 50 zł ale boję się ich jakości. Gwint wkręcany do piasty średnicy 22.75mm Na bębenku była założona kaseta CSM8000 11-40 kaseta XT 11rz. Możecie coś sensownego polecić? A może wymienić koła na coś porządniejszego? Rower to pięcioletni Indiana 5.9 w opisie nie było podane danych obręczy, rodzaju piast. Trzeci raz czyszczę kulki w piaście, bo rdzewieją, ponieważ dostaje się do nich woda i brud. Uszczelka nie do końca ochrania i jest szpara między uszczelką a konusem. Koła są 29 cali i opony 29x2.1, 32 szprychy. Więc tutaj też prośba o pomoc i doradzeniu czy wymienić koła i na jakie? Budżet 1000 - 1500zł, kolor, czarne. Chciałbym zamontować z powrotem ta kasetę CSM8000 11 Pozdrawiam Marcin Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 16:57 Napisano Sobota o 16:57 Bębenek to nie jest uniwersalna część. Po za nielicznymi wyjątkami musi to być część zamienna dedykowana do konkretnego modelu piasty. Za 1550zł (tyle dałem) to już da się kupić koła na wypasie - novatec d791/d792, sapim race I obręcze ztr arch mk4. Jeśli mają być po prostu solidne to znajdziesz sporo taniej. Cytuj
Smrek Napisano Sobota o 17:45 Autor Napisano Sobota o 17:45 (edytowane) Cytat Bębenek to nie jest uniwersalna część. Szukając bębenka do moich kół doświadczyłem tego, że to nie taka prosta sprawa i bębenki różnią się. Włożyli tanie koła to teraz jest problem. Zresztą inny osprzęt przez te lata też zmieniłem, hamulce, przerzutki. Co do kół. Zależy mi by były solidne i niezawodne. Jazda i po ścieżkach rowerowych ale i też po bezdrożach, potoki z kamieniami, pola, lasy, błoto. A im taniej tym lepiej:) Edytowane Sobota o 17:55 przez Smrek Cytuj
itr Napisano Sobota o 18:27 Napisano Sobota o 18:27 Na wyprzedaży za ok 100e w jednym z głównych niem sklepów były Shimano - podstawowe koła 29 " (tylko pod tarcze centerlock - to dodatkowy wydatek) na szpilki ( klasyczne QR) Nazwa kół coś chyba z 500 w tytule. Sam myślałem o zakupie do strucla. Wysyłają dość tanio najczęściej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi