Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

czy jest ktoś stanie polecić elektryczny rower do 4,5 tysięcy? Nie stać mnie w tej cenie na nic Cargo więc muszę znaleźć coś innego :)

Cechy pożądane:

- do jazdy cały rok także zimą

- koszyk i solidny bagażnik bo rower ma służyć do przewożenia zakupów na terenach wiejskich

- wiadomo jakość wykonania i bezusterkowy i dobrym customer serwis bo nie jestem osobą majstrującą 

Po wstępnym rozeznaniu myślę o ENGWE L20 500w choć przydałby się lepszy udźwig do 150 kg. Dziś jeszcze wpadłem na taki model  BURCHDA U2 ale nie znam firmy.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki

Dzięki

Daniel

Edytowane przez danieljank
Napisano

Jesteś w kiepskiej sytuacji, nie majsterkujesz a chcesz tani rower eksploatować całorocznie. Na terenach wiejskich chyba nie ma serwisów, ale na pewno są lokalni mechanicy, złote rączki, wiem bo mam krewnych na wsi i to jest powszechne. Rozpoznaj sytuację i wtedy Twój plan ma szansę powodzenia, przede wszystkim finansowo.  Ja jeżdżę na elektryku, jest ok, ale to turystycznie, o takich towarowych chińczykach nie mam pojęcia, ale rozpytaj kolegów z cargo, na czym jeżdżą, a widuje się dużo na mieście. Ja z ciekawości rozmawiałem i byłem zaskoczony, że rowery wynajmują od swojej firmy kurierskiej np. Glovo, itp, która ma swój serwis, który po kosztach przegląda, a nawet przerabia te rowery. To ma też tą zaletę, że taki modyfikowany rower nikt nie ukradnie😁.

Napisano

Całorocznie w moim przypadku oznacza raz w tygodniu 4 km więc raczej rekreacyjnie i tak :)))) wiadomo jest lepszy szmelc i gorszy ale mimo wszystko wolałbym wybrać markę w tej cenie te lepszą. Może moje pytanie powinno brzmieć zgoła inaczej: jaką markę roweru w tej cenie powinienem wybrać, a jakiej unikać? Prościej lepiej czy i tak wybiorę gó..wno cytując.

Napisano

Jakbyś się zdecydował na Engwe, to przed zakupem spytaj sprzedawcę czy ma części zamienne takie jak: wyświetlacz, kontroler, koła. Engwe są bardzo ciężkie - 30 - 40 kg. Ja bym wolał coś lżejszego.