Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A od kiedy korba obraca się samoistnie z założonym łańcuchem? 🤔 Nawet na magicznym suporcie Ceramic Speed korba z założonym łańcuchem (na całym napędzie) nie obróci się i nie opadnie samoistnie. Odlatujecie panowie już całkiem, odlatujecie... 😁 

• Mod Team
Napisano

Ja cały czas twierdzę, że łańcucha nadal nie ma - tylko zastanawiające jest, dlaczego autor wsiadł na rower bez łańcucha, i dziwi się, że mu opada... korba :icon_wink:

To @itr już chyba uwierzył, że tam jest łańcuch ;)

• +1 pomógł 1
  • Haha 2
Napisano

Popatrzcie jak można pewnym pytaniem sprowokować do dyskusji,zaraz skakanie do gardeł itd...,pytanie dla jednego idiotyczne,dla innego powód do magisterki itd....Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg dywagacji pod tytułem:lewa korba opada.

Napisano
4 godziny temu, Artwro napisał:

Popatrzcie jak można pewnym pytaniem sprowokować do dyskusji,zaraz skakanie do gardeł itd...,pytanie dla jednego idiotyczne,dla innego powód do magisterki itd....Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg dywagacji pod tytułem:lewa korba opada.

Tu inny przykład jak hieny tylko czekają, by zacząć się nad kimś pastwić, a nawet nie zadają sobie trudu dokładnego przeczytania i zrozumienia pytania.

Kiedyś założyłem taki temat o tym, jak dyskutować bez rzucania się wzajemnie do gardeł. Polecam wszystkim zapalczywym.

Napisano

Nie no, to trzeba wyrównać koniecznie. Nie może tak być. Na początek czujnik kadencji założyć, potem miernik mocy, a jak nie pomoże to może pedałami jakoś...   :)

Napisano

Może autor kręcisz z kadencją 5000 rpm to wtedy faktycznie, szybciej łożyska suportu padną ;)

Jeszcze zasieję ziarno niepokoju ;) zobacz co się dzieje z kołami jak rower podniesiesz - czy też czasami nie przekręcają się wentylem w dół.