Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

czy jesteście w stanie polecić jakieś buty do pedalow shimano spd pd eh500?

do jazdy używam romet aspre 1, a w okresie letnim pokonuje ok 30-40km dziennie, w weekendy dłuższe dystanse

byłbym wdzięczny za jakiekolwiek propozycje 

dzieki!

Napisano

Musisz szukać butów z mocowaniem pod bloki MTB. Możesz wybrać coś wygodniejszego i pozwalającego na w miarę sprawne chodzenie typu Shimano SH-MT... lub coś z klasycznych butów MTB. 

• +1 pomógł 1
Napisano

dzięki za odpowiedź 

czy przykładowo  SHIMANO MTB SH-XC300, będzie to wybór godny polecenia?

sugeruję się dosyć dużą ilością opinii dotyczącą tego buta

Napisano

Każde buty, które Ci się podobają będą dobre. Ja mam jakieś stare, ponad 10-letnie no-name i są super wygodne. Miesiąc czy dwa temu kupiłem sobie nowe, Specialized Recon i nie są takie wygodne jak stare bo bloków nie da się przesunąć bardziej do przodu, na linię pod poduszką dużego palca jak na zdjęciu z neta poniżej:

stopa-shimano-spd-bloki.jpg.6f9aac8ea7858369fd52f4bfa89df7d3.jpg

Tak więc wybierz te, które Ci się podobają, jak masz możliwość to idź do sklepu i poprzymierzaj, jak nie to zamawiaj przez internet, przymierzaj i odsyłaj jak nie pasują. Zawsze sprawdzaj czy bloki da się ustawić na linii poduszki dużego palca

• +1 pomógł 1
Napisano

Pytanie jakich butów szukasz, xc300 to buty typowo sportowe, sztywne, nienadające się do chodzenia. Jeśli takich szukasz to będą spoko, coś bardziej rekreacyjnego to np shimano MT7.

• +1 pomógł 1