Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@spidelli Paaaaanie.... kto dzisiaj na szosie śmiga  🤣 Wiadomo idź w szutrowco- wyprawowca.   Na nim wszystko obskoczysz z uśmiechem na buźce.   

A do drugiego tematu...... taki stary i jeszcze życie nie nauczyło , że się żony nie słucha 🤣

• Haha 3
Napisano

Czas Waszmościowie  rozpocząć wielką epopeję narodową  pióra  peciowicza . Dziś przedwcześnie wydany pierwszy tom pt ." Klamot Chomika ".

image;s=1000x700.jpg

Hehe.... to było w gratisie  do tego........

20250107_171032.jpg

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Ta pierwsza fota  to nie moja  , zresztą chomika zjadłby kot , kota  wrąbały by trzy moje futrzaki  a na najstarszego salcesona to sobie sąsiad ostrzy zęby 🤣 ......... a sąsiada  wrąbią robaki   

A teraz bardzo poważne pytanie do @dfq  .  Wszystko ładnie  się łączy po ANT ,  Bluetooth ,  po kablu RJ45  przez dokupioną osobno przystawkę  ale za "chiny" nie chce  załapać po WiFi .  

Nie wiem czy nie będę musiał na routerze postawić jakiejś sieci prymitywnie zabezpieczonej .

Edytowane przez pecio
Napisano

...a robaki już do nabycia:

ŚWIERSZCZE SOLONE 20G

A ja muszę sobie siodło w rowerze przesunąć, dawno na tym nie siedziałem i jakoś chyba za bardzo na szynach do tyłu, pół godziny bez pieluchomajtek i tyłek obolały...

I chyba mi się czujnik kończy -- mam taki zespolony - kadencja się łączy z chomikiem i licznikiem, a prędkość - nie.

Chciałem sobie kupić takie oddzielne czujniki, czujnik prędkości na piastę ale one są na przód - marny pożytek przy chomiku - chyba że ktoś zakładał na tył?

Napisano
31 minut temu, pecio napisał:

Nie wiem czy nie będę musiał na routerze postawić jakiejś sieci prymitywnie zabezpieczonej .

No i dodałeś to zdanie i teraz wygląda, jakbym się śmiał z Twoich kłopotów a nie z robaków :) 

Cofam ikonkę 🤣

Napisano (edytowane)

@pecio obadam jutro jak to u mnie z tymi połączeniami - od roku na stałe połącznie z Rouvy i nic nie tykam. Odpalam kompa i leci po Ant+ . Trenażer sam się kalibruje.

@spidelli Ty to chyba jakiś Ironman 😲 . Na chomiku bez pieluchy. Ja z nią ledwie 2h wytrzymuję (czasami)  🤣

Co do czujnika nie pomogę. Mam jakiś czujnik kadencji na korbie i prędkości na kole ale koła nie mam (Climb)🤣, wszystko leci z trenażera.

Jak masz magene to potrafią padać. Mnie kiedyś jeden padł całkowicie, no ale to jeden z kilku.

Edytowane przez dfq
Napisano (edytowane)

@spidelli  "współczesne  !!! " czujniki prędkości jak najbardziej dasz na tylne koło na piastę . 

@dfg   kolega @spidelli jest twardy jak diament , bez pampersa, bez kasku  i na przegrychę w trakcie treningu  rąbie wysokobiałkowe świerszcze solone .🤣

Ja zostanę przy słonych paluszkach .😁

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

Panowie, ja mam jeden rower 54, drugi 56, geometria nieco inna, ten większy wydaje mi się chyba wygodniejszy ale po skróceniu mostka. Jestem na granicy rozmiarów 54 i 56, rozmiarówka jest taka sama.

Do chomika poszła 54-ka. W sezonie jednak tylko ok. 1/3 jazd było na tym rowerze, 2/3 na drugim. Siodełka mam identyczne ale na tym mniejszym rowerze jakoś szybko mnie tyłek rozbolał. No ale też miałem chwilę przerwy od roweru.

Jazda bez pieluchy, żeby tą wrażliwą częścią dokonać pomiarów geometrycznych. Siodełko miałem dość mocno cofnięte ale przez to chyba za bardzo leżałem na kierownicy i na przodzie siodełka. Dziś poszło trochę do przodu, wstępnie wydaje się ok ale nie mam dzisiaj siły na jazdy, bo wczoraj mnie goniły jakieś dzikusy w Omanie ;) 

Jak wszystko jakoś poustawiam, to na dłuższe jazdy pieluszka wleci, jednak outdoor aż tyle się nie siedzi w jednej pozycji, co na chomiku.

Edytowane przez spidelli
Napisano (edytowane)

No tak to jest z chomikiem, nieco inaczej niz w realu. Ja mam rozmiar 57 (z barankiem) bo 56 nie produkowali  a 55 za krótki na mnie .  Oryginalny mostek tez "skróciłem" z 11cm o 2  i jest ok.

Z siodełkami i pozycją trzeba eksperymentować do bólu 🤣 

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

aaaa, chodzi o te lampki - u mnie ta biała świeci na stałe , niebieska zazwyczaj mruga bo lecę po ANT+ 

@pecio Jaką masz wersję firmware  ?  

U mnie  : Kickr 5.4.29 , Climb :  1.0.4

Odometer : 6221 🙈

dmuchadełko jest cool 💪

Edytowane przez dfq
Napisano
1 minutę temu, spidelli napisał:

Dlatego na pieluchę przyjdzie czas :) 

Z reguły już po 70 ..... chyba ,że lubisz mieć mokro 🤣

1 minutę temu, dfq napisał:

aaaa, chodzi o te lampki - u mnie ta biała świeci na stałe.

Jak jest łączność to świecą na stałe. Jak nie to migają .

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, pecio napisał:

lecisz ze zbrojeniami jak  dziś Kim z pociskiem hipersonicznym 🤣

Daleko mi do najlepszych ;)

Strzałka w dół czarny Darmowe Pobieranie Wektorów | FreeImages

2 godziny temu, pecio napisał:

20250107_171032.jpg

Edytowane przez chopmaz
Napisano

@chopmaz Na logikę  , skoro kupujesz Climba  to już masz  Kickr.  To ja jestem na razie" cieńki  bolek" 😉  Chyba ,że otwierasz warsztat samochodowy  i będziesz tym lewarkiem fury dźwigał 😁

• Haha 2
Napisano
Godzinę temu, pecio napisał:

Jak jest łączność to świecą na stałe. Jak nie to migają .

No toś mnie Panie oświecił ,  programistę zawodowego z 35 letnim stażem  🤣

• Haha 1
Napisano
Godzinę temu, pecio napisał:

@chopmaz Na logikę  , skoro kupujesz Climba  to już masz  Kickr.  To ja jestem na razie" cieńki  bolek" 😉  Chyba ,że otwierasz warsztat samochodowy  i będziesz tym lewarkiem fury dźwigał 😁

Ale ten mój to sporo starszy i bardziej ubogi Core ;]