Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja robię sobie listę miejsc (która jest generalnie listą podjazdów) gdzie pojadę na rower jak nie będę miał małych dzieci. Są Włochy, Francja, Hiszpania bo to wiadomo, że trzeba. Jest Lake District w UK w ramach żalu, że mieszkałem tam 5 lat a tylko pracowałem, jadłem fish and chips i piłem stelle zamiast jeździć na rowerze. 

• +1 pomógł 1
Napisano
13 godzin temu, CoolBreezeOne napisał:

Że bycie chomikiem przeszło przez moje zwoje, baaa nawet w tym sezonie, i już rozglądałem się za Kikr'em... to wrzucę wam koledzy info tutaj. Nie w "okazjach":

https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/999595

Właśnie myślałem o wahoo ale mój elite dirteto nie chce odejść. Znaczy przestał i z przyzwyczajenia zamiast kupić następne coś to go rozebrałem, wyczyściłem, przesmarowałem i znowu działa jak zawsze. 

• +1 pomógł 4
Napisano (edytowane)

@ernorator "eliciaki" to wybitnie udany szpej .  Są praktycznie nie do zajechania.   Z Wahoo już miałem  delikatne przeboje ale sytuacja opanowana ( bicie - winne naklejki) .  Czasami Kickr wpada w brzydkie  charczenie pod koniec  jazdy ale nic więcej na razie się pogłębia.  Natomiast  na dwa podejścia  do Tacxa  oba błyskawicznie spalone. Przed Elite Direto miałem  Tackę  Fluxa  padł  w ciągu miesiąca.  Teraz nie dawno przed spontanem  na Wahoo  cieszyłem się  Tacką Neo 2 .  Padła w parę jazd. Na szczęście sklep nie uwinął się w ustawowe 14 dni i oddali kasę. 

Na korzyść Wahoo przemawia  masywna "blaszana" 😉 konstrukcja , fajne rozkładanie i dopasowanie do roweru.  Budowa  i elektronika jest prosta jak budowa cepa a to dobrze wieszczy   w razie serwisu  czy ewentualnej naprawy / podrasowania .  Na jeszcze wielki plus  Wahoo  Kickr w porównaniu do Elite Direto  przemawia interakcja z aplikacjami np. Zwift , Rouvy itd.  O ile na eliciaku  jazda przypominała prowadzenie tankowca na Atlantyku     to na Wahoo   depnięcie i od razu  wyrywasz jak Ferrari  (  wrażenia z Zwifta, Rouvy etc. )

Edytowane przez pecio
Napisano

Mnie to mocno interesuje kwadrat od Elite Square (bo coś pokroju Kickr Bike za 15k to lekka przesada) bo używam trenażera z żoną i musimy zmieniać wpięte rowery całą zimę. Niby ramę możemy mieć taką samą ale siodełko u niej 6cm w górę co przy codziennym praktycznie odkręcaniu i dokręcaniu zacisku nie jest zdrowe dla roweru.

Napisano

@ernorator Dlatego ostatecznie wziąłem SNAPa ale po pierwszym sezonie znudziło się żonie :) A ja zostałem ze SNAPem

Też kiedyś pisałem w tym moim wątku z zeszłego sezonu a propos chyba tego Kickr Bike, że cena szalona ale jak się uwzględni 2 osoby, jak trzeba jakiś rower dokupić pod trenażer to już takim szaleństwem to nie jest.

Owszem, drogo ale niekoniecznie absurdalnie drogo...

Napisano

Jest jeszcze kwestia miejsca. Mam mieszkanie 50m2 i dwa rowery na ścianie w sypialni. Specjalnie brałem trenażer elite, bo składa się tak, że mogę go postawić gdzieś w rogu pod ścianą jak go złożę i nie zajmuje prawie wcale miejsca. Na takie Square, Zwift Bike czy Wahoo, to zupełnie nie mam przestrzeni, gdy jest nieużywane.

Napisano

Może odpalcie to jako event i będzie łatwiej i godzina konkretna ? Mógłbym dołączyć dzisiaj regeneracyjnie 

Napisano (edytowane)

Jaki ujmujący za serce (w domyśle worek)  tytuł....." Spalanie Pączkokalorii" 🤣Czyli skoro ewencik to  dajemy do pieca?

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

Dobra obmyślam strategię jak Was objechać. 🤣 Poznamy balerinę. Tylko co będzie jak nam worki wybierze.

Edytowane przez pecio
  • Haha 1