ernorator Napisano Czwartek o 13:20 Napisano Czwartek o 13:20 Ja robię sobie listę miejsc (która jest generalnie listą podjazdów) gdzie pojadę na rower jak nie będę miał małych dzieci. Są Włochy, Francja, Hiszpania bo to wiadomo, że trzeba. Jest Lake District w UK w ramach żalu, że mieszkałem tam 5 lat a tylko pracowałem, jadłem fish and chips i piłem stelle zamiast jeździć na rowerze. 1 Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 13:59 Napisano Czwartek o 13:59 My wolimy jednak bez smrodu i halasu 😎 @ernorator Dobre postanowienie 👍 Dorzuć jeszcze Grossglockner, to w sumie najbliżej. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Czwartek o 17:54 Napisano Czwartek o 17:54 Że bycie chomikiem przeszło przez moje zwoje, baaa nawet w tym sezonie, i już rozglądałem się za Kikr'em... to wrzucę wam koledzy info tutaj. Nie w "okazjach": https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/999595 2 Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 18:34 Napisano Czwartek o 18:34 @CoolBreezeOne Dzięki, myślałbym o zmianie na taki w przyszłym sezonie ale teraz już się wypłukałem z funduszy Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 18:44 Autor Napisano Czwartek o 18:44 @spidelli PRZEPRASZAM ! Ale dopiero przed chwilą wbiłem na chatę bo mi się terenowa robota przedłużyła. Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 18:53 Napisano Czwartek o 18:53 @pecio spoko, wiem jak jest, u mnie akurat dziś bez przygód To jutro kolejny Ajronmenik? Kanada? Mniej więcej 18:30? Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 18:55 Autor Napisano Czwartek o 18:55 (edytowane) Ok . Jak nic nie wyskoczy to jak najbardziej chętny. Edytowane Czwartek o 18:55 przez pecio Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 19:04 Napisano Czwartek o 19:04 wiadomka, jak siła wyższa to nie poradzi Cytuj
ernorator Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 13 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: Że bycie chomikiem przeszło przez moje zwoje, baaa nawet w tym sezonie, i już rozglądałem się za Kikr'em... to wrzucę wam koledzy info tutaj. Nie w "okazjach": https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/999595 Właśnie myślałem o wahoo ale mój elite dirteto nie chce odejść. Znaczy przestał i z przyzwyczajenia zamiast kupić następne coś to go rozebrałem, wyczyściłem, przesmarowałem i znowu działa jak zawsze. 4 Cytuj
pecio Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu (edytowane) @ernorator "eliciaki" to wybitnie udany szpej . Są praktycznie nie do zajechania. Z Wahoo już miałem delikatne przeboje ale sytuacja opanowana ( bicie - winne naklejki) . Czasami Kickr wpada w brzydkie charczenie pod koniec jazdy ale nic więcej na razie się pogłębia. Natomiast na dwa podejścia do Tacxa oba błyskawicznie spalone. Przed Elite Direto miałem Tackę Fluxa padł w ciągu miesiąca. Teraz nie dawno przed spontanem na Wahoo cieszyłem się Tacką Neo 2 . Padła w parę jazd. Na szczęście sklep nie uwinął się w ustawowe 14 dni i oddali kasę. Na korzyść Wahoo przemawia masywna "blaszana" 😉 konstrukcja , fajne rozkładanie i dopasowanie do roweru. Budowa i elektronika jest prosta jak budowa cepa a to dobrze wieszczy w razie serwisu czy ewentualnej naprawy / podrasowania . Na jeszcze wielki plus Wahoo Kickr w porównaniu do Elite Direto przemawia interakcja z aplikacjami np. Zwift , Rouvy itd. O ile na eliciaku jazda przypominała prowadzenie tankowca na Atlantyku to na Wahoo depnięcie i od razu wyrywasz jak Ferrari ( wrażenia z Zwifta, Rouvy etc. ) Edytowane 18 godzin temu przez pecio Cytuj
ernorator Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Mnie to mocno interesuje kwadrat od Elite Square (bo coś pokroju Kickr Bike za 15k to lekka przesada) bo używam trenażera z żoną i musimy zmieniać wpięte rowery całą zimę. Niby ramę możemy mieć taką samą ale siodełko u niej 6cm w górę co przy codziennym praktycznie odkręcaniu i dokręcaniu zacisku nie jest zdrowe dla roweru. Cytuj
spidelli Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu @ernorator Dlatego ostatecznie wziąłem SNAPa ale po pierwszym sezonie znudziło się żonie A ja zostałem ze SNAPem Też kiedyś pisałem w tym moim wątku z zeszłego sezonu a propos chyba tego Kickr Bike, że cena szalona ale jak się uwzględni 2 osoby, jak trzeba jakiś rower dokupić pod trenażer to już takim szaleństwem to nie jest. Owszem, drogo ale niekoniecznie absurdalnie drogo... Cytuj
nctrns Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jest jeszcze kwestia miejsca. Mam mieszkanie 50m2 i dwa rowery na ścianie w sypialni. Specjalnie brałem trenażer elite, bo składa się tak, że mogę go postawić gdzieś w rogu pod ścianą jak go złożę i nie zajmuje prawie wcale miejsca. Na takie Square, Zwift Bike czy Wahoo, to zupełnie nie mam przestrzeni, gdy jest nieużywane. Cytuj
spidelli Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu No fakt, ja mam pokój -rupieciarnię gdzie rower stoi wpięty w trenażer 4-5 miesięcy Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu @spidelli OK. Stawiam się na "planszy" 18:30 - 19:00. 1 Cytuj
szajbna Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Może odpalcie to jako event i będzie łatwiej i godzina konkretna ? Mógłbym dołączyć dzisiaj regeneracyjnie Cytuj
spidelli Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @szajbna A jak to zrobić? Dobra, siedzi: https://riders.rouvy.com/events/c1dc61e6-aafa-46a2-9272-83aaf68c32ce @pecio @szajbna @nctrns @TheJW i każdy, kto ma ochotę - 18:45 1 Cytuj
spidelli Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @pecio zaakceptuj zaproszenie albo zaproś do znajomości, będzie łatwiej się szukać na R.: Koledzy już są + włoski fan mojego avatara Cytuj
pecio Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowane) Jaki ujmujący za serce (w domyśle worek) tytuł....." Spalanie Pączkokalorii" 🤣Czyli skoro ewencik to dajemy do pieca? Edytowane 9 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Chyba tylko my będziemy, nie będzie osób postronnych Cytuj
pecio Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowane) Dobra obmyślam strategię jak Was objechać. 🤣 Poznamy balerinę. Tylko co będzie jak nam worki wybierze. Edytowane 9 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi