szajbna Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca Sprzęty domowe przygotowane? Brak pogody właściwej czas na Rouvy. Cytuj
spidelli Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca Mam R opłacone jeszcze na miesiąc, więc ciągle w pogotowiu i kręcę po powrocie z fabryki. Ale w tym tygodniu wypadałoby odpuścić, więc dzisiaj nie wiem czy siadam, a jutro regeneracyjnie: Poza tym, mam trochę książek do podgonienia Cytuj
pecio Napisano 15 Marca Autor Napisano 15 Marca Szpeja mam cały czas w trybie defcon one. Od rana się zbieram ale patrzę na chomika krzywym wzrokiem z odruchami wymiotnymi. Cytuj
Tyfon79 Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca W dniu 7.03.2025 o 16:21, pecio napisał: Generalnie teraz walę trasy po "tatrzance" do Trsteny pod Żabę . Po słonku , sucho i cicho ( żywego ducha teraz nie ma na trasie). No właśnie z tymi pustkami... ostrzę się od jakiegoś czasu na tripa z rejonów Nowego Targu przez Trstenę na wieżę telewizyjną na Magurce i z powrotem. Pytanko takie czy tam od Podczerwonego do Trsteny jest cały czas asfalcik czy może jakieś fragmenty gruntowo-szutrowe? Cytuj
pecio Napisano 15 Marca Autor Napisano 15 Marca @Tyfon79 Masz cały czas asfalcik gładki jak pupka niemowlaka do samej Trsteny. Potem jak odbijesz z trasy na Namestovo w bok na wieżę to tam już masz tylko kawałeczek asfaltu a potem jazda po płytach z możliwością rozwalonej drogi bo w zeszłym roku intensywnie zwozili drewno ciężkim sprzętem . Stały kolejki polskich tirów po słowackie złote runo. 1 Cytuj
pecio Napisano 15 Marca Autor Napisano 15 Marca Zaraz za wieżą masz kawałek rozjeżdżony ale potem już do samej Javorovej spokojnie. Od Javorovej na przełącz początek zjazdu jest totalny armagedon - nawet czołgiem nie zjedziesz. Cytuj
Tyfon79 Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca @pecio bardzo cienkie oponki będą więc interesuje mnie tylko podjazd i to ten bliżej Namestova. Cokolwiek innego czyli jakiś szlak terenowy to inny rower i warun bo ja już wiem z dawnych lat jaki tam czasem gnój robili po wycinkach. Cytuj
spidelli Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca Dzisiaj miało być regeneracyjnie, więc żeby nie kusiło, szosa została w garażu a ja na gravelka... A tu błotko: Ale tym razem bez strat, przeniosłem rower... Wróciłem do domu, umyłem z węża, wstawiłem do garażu i wyjąłem szosę.... Cytuj
pecio Napisano 16 Marca Autor Napisano 16 Marca No to ja dziś z rana jadę przez Krupówki a tu nagle na środku drogi jakiś baca usypał kopiec w nocy. 1 Cytuj
pecio Napisano 17 Marca Autor Napisano 17 Marca No to trzeba znowu upaść na kolana i całować chomika po pupie 😁 Cytuj
ernorator Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Mój chomik jednak chyba kończy żywot. Przy interwałach powyżej 230W strasznie skacze moc, właściwie to faluje od 180 do 300 obojętnie jak kręcę. Wcześniej tego nie było. W czwartek jeszcze myślałem, że po prostu nie mam siły i kręcę jak łamaga. Ale wczoraj byłem świeżutki i było to samo. A skoro chomik pada to trzeba myśleć nad kolejnym i tu standardowy problem. Kupić teraz jak są tanie i będą wyprzedaże czy czekać do jesieni jak będą droższe ale może będzie coś nowego. Mam ochotę na wahoo kickr core albo elite justo 2. Cytuj
spidelli Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Jestem spłukany ale jak widzę przeceny to w innych okolicznościach kupiłbym teraz 😎 Cytuj
pecio Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca (edytowane) @spidelli masz okazję wpaść w spiralę .............😁 Zamiast kupować kolejne nikomu nie potrzebne "giganty" i zwiększać ślad węglowy , pora kupić nowy dwunożny generator pola magnetycznego .😉 Albo bierz przykład z kolegi @dfq . On teraz jak jeździ to nie wydycha CO2 . 😁 Edytowane 18 Marca przez pecio 2 Cytuj
spidelli Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Jak bym chciał być ekologiczny to bym kupil rower elektryczny 🤣 Nic tak nie pimaga planecie jak pieniądze wydane na ekowynalazki Tymczasem u mnie chlodno ale słonecznie, mam nadzieję na outdorowy weekend ale dziś chomik. 1 Cytuj
pecio Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca Ja też dziś molestuję chomika. Ale żeby nie było - chomik jest baaardzo pełnoletni. A z przecieków od szpaków które już zasiedliły budki wiem ,że idzie lato na całego 😁 1 Cytuj
ernorator Napisano Czwartek o 15:48 Napisano Czwartek o 15:48 A mi się jakieś choróbsko przypałętało..... Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 18:08 Napisano Czwartek o 18:08 Mnie też coś katar straszy ale dzisiaj uciekałem jakiejś babie 23 km by polec sromotnie pod koniec... 1 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 18:31 Autor Napisano Czwartek o 18:31 @spidelli coś Ty jest " tęczowy" żeby przed babą uciekać ? 🤣 1 Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 19:16 Napisano Czwartek o 19:16 Nie ja sam @pecio; dwa pedały ze mną zwiewały Cytuj
dfq Napisano Piątek o 08:36 Napisano Piątek o 08:36 (edytowane) Panowie co wy tak z tym chomikiem. Piękna pogoda a wy chcecie zamęczyć zwierzaka na śmierć 🤣 Inna sprawa że ostatnio zauważyłem dziwne zjawisko w swoim Kickr .Przy przełożeniach 40x42 (gravel, największa koronka) kadencja spada o połowę (44). Zrzucam na wyższy bieg - wszystko wraca do normy (88). Może to jakaś chwilowa anomalia - bedę musiał sprawdzić (jak się pogoda zepsuje). Ostatnio mało chomikuję. @pecio Nie ma się co martwić o kolegę dfq. Gdyby mu się tylko chciało, w każdy dzień tygodnia mógłby jeździć na innym rowerze 🤣 @spidelli W naszych realiach kupowanie roweru elektrycznego z powodu ekologii to absurd. Inna sprawa że np na długie, dynamiczne tripy w Alpy czy góry Norwegii lekki elektryk będzie jak znalazł. A na marginesie, jak to mówi przysłowie :jak sobie pościelesz tak się wyśpisz 🤪. Nie wyrzucę prezentu od córki za 20parę tysi, bo passe🤣. Wiem że są tacy co "zamiast", wolą wyprowadzać na spacer pieski, kotki, króliczki i deliberować w nieskończoność nad wyższością linucha nad windą i vice versa. Ich życie 🤣🤣🤣 Edytowane Piątek o 08:50 przez dfq Cytuj
spidelli Napisano Piątek o 09:44 Napisano Piątek o 09:44 @dfq Nie bierz do siebie, nie mam nic przeciwko elektrykom, mnie tylko śmieszy doklejanie do tego "ekologii", dopłaty i inne zielone orgazmy Chlapnąłem nawet bez skojarzenia, że masz takowy 👍 Wracając do tematu - jak wczoraj wróciłem po robocie to już słonko zachodzilo i jakoś mi się nie chciało na wieczorny chłodek wychodzić. A i chomik oplacony... Dobrze, że zmiana czasu niebawem, to już zupełnie wymówek nie znajdę 🤣 Cytuj
szajbna Napisano Piątek o 10:20 Napisano Piątek o 10:20 1 godzinę temu, dfq napisał: Piękna pogoda Potwierdzam choć zimny wiatr 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi