Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam R opłacone jeszcze na miesiąc, więc ciągle w pogotowiu i kręcę po powrocie z fabryki. Ale w tym tygodniu wypadałoby odpuścić, więc dzisiaj nie wiem czy siadam, a jutro regeneracyjnie:

image.png.eb9f202b913dfd7958b1cc78b07182da.png

Poza tym, mam trochę książek do podgonienia :D 

Napisano

Szpeja mam cały czas w trybie defcon  one.  Od rana się zbieram   ale patrzę na chomika krzywym wzrokiem z odruchami wymiotnymi.

Napisano
W dniu 7.03.2025 o 16:21, pecio napisał:

Generalnie teraz walę trasy po "tatrzance"  do Trsteny pod Żabę . Po słonku , sucho i cicho ( żywego ducha  teraz nie ma na trasie).

No właśnie z tymi pustkami... ostrzę się od jakiegoś czasu na tripa z rejonów Nowego Targu przez Trstenę na wieżę telewizyjną na Magurce i z powrotem. Pytanko takie czy tam od Podczerwonego do Trsteny jest cały czas asfalcik czy może jakieś fragmenty gruntowo-szutrowe?  

Napisano

@Tyfon79 Masz cały czas asfalcik  gładki jak pupka niemowlaka do samej Trsteny. Potem jak odbijesz  z trasy na Namestovo  w bok na wieżę  to  tam już  masz tylko kawałeczek asfaltu a potem  jazda po płytach  z możliwością  rozwalonej drogi  bo w zeszłym roku intensywnie zwozili drewno ciężkim sprzętem . Stały kolejki  polskich tirów po słowackie złote runo.

• +1 pomógł 1
Napisano

Zaraz za wieżą masz kawałek  rozjeżdżony  ale potem już do samej Javorovej  spokojnie. Od Javorovej  na przełącz  początek zjazdu jest totalny armagedon - nawet czołgiem nie zjedziesz.

Napisano

@pecio bardzo cienkie oponki będą więc interesuje mnie tylko podjazd i to ten bliżej Namestova. Cokolwiek innego czyli jakiś szlak terenowy to inny rower i warun bo ja już wiem z dawnych lat jaki tam czasem gnój robili po wycinkach. 

Napisano

Dzisiaj miało być regeneracyjnie, więc żeby nie kusiło, szosa została w garażu a ja na gravelka...

A tu błotko:

bloto.thumb.png.2da5a8ab6b327d82735ef92484a1639f.png

Ale tym razem bez strat, przeniosłem rower...

blotko2.thumb.png.d31c9427270f12c633c0f0aa7cc67f55.png

Wróciłem do domu, umyłem z węża, wstawiłem do garażu i wyjąłem szosę.... 

Napisano

Mój chomik jednak chyba kończy żywot. Przy interwałach powyżej 230W strasznie skacze moc, właściwie to faluje od 180 do 300 obojętnie jak kręcę. Wcześniej tego nie było. W czwartek jeszcze myślałem, że po prostu nie mam siły i kręcę jak łamaga. Ale wczoraj byłem świeżutki i było to samo. 

A skoro chomik pada to trzeba myśleć nad kolejnym i tu standardowy problem. Kupić teraz jak są tanie i będą wyprzedaże czy czekać do jesieni jak będą droższe ale może będzie coś nowego. 

Mam ochotę na wahoo kickr core albo elite justo 2. 

Napisano (edytowane)

@spidelli  masz okazję wpaść w spiralę .............😁 Zamiast kupować kolejne  nikomu nie potrzebne  "giganty"  i zwiększać ślad węglowy    , pora kupić  nowy  dwunożny  generator  pola magnetycznego .😉

Albo bierz przykład z kolegi @dfq . On  teraz   jak jeździ  to nie wydycha CO2 . 😁

Edytowane przez pecio
  • Haha 2
Napisano

Jak bym chciał być ekologiczny to bym kupil rower elektryczny 🤣

Nic tak nie pimaga planecie jak pieniądze wydane na ekowynalazki ;)

Tymczasem u mnie chlodno ale słonecznie, mam nadzieję na outdorowy weekend ale dziś chomik.

• Haha 1
Napisano

Ja też dziś molestuję chomika. Ale żeby nie było  - chomik jest baaardzo pełnoletni.

A z przecieków  od szpaków które już  zasiedliły budki  wiem ,że idzie lato na całego 😁

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Panowie co wy tak  z tym chomikiem. Piękna pogoda a wy chcecie zamęczyć zwierzaka na śmierć 🤣

Inna sprawa że ostatnio zauważyłem dziwne zjawisko w swoim Kickr .Przy przełożeniach 40x42 (gravel, największa koronka) kadencja spada o połowę (44). Zrzucam na wyższy bieg - wszystko wraca do normy (88). Może to jakaś chwilowa anomalia - bedę musiał sprawdzić (jak się pogoda zepsuje). Ostatnio mało chomikuję.

@pecio Nie ma się co martwić o kolegę dfq. Gdyby mu się tylko chciało,  w każdy dzień tygodnia mógłby jeździć na innym rowerze 🤣

@spidelli W naszych realiach kupowanie roweru elektrycznego z powodu ekologii to absurd. Inna sprawa że np  na długie, dynamiczne tripy w Alpy czy góry Norwegii lekki elektryk będzie  jak znalazł. A na marginesie, jak to mówi przysłowie :jak sobie pościelesz tak się wyśpisz 🤪. Nie wyrzucę prezentu od córki za 20parę tysi, bo passe🤣. Wiem że są tacy co "zamiast", wolą wyprowadzać na spacer pieski, kotki, króliczki i deliberować w nieskończoność nad wyższością linucha nad windą i vice versa. Ich życie  🤣🤣🤣

Edytowane przez dfq
Napisano

@dfq Nie bierz do siebie, nie mam nic przeciwko elektrykom, mnie tylko śmieszy doklejanie do tego "ekologii", dopłaty i inne zielone orgazmy ;)

Chlapnąłem nawet bez skojarzenia, że masz takowy 👍

Wracając do tematu - jak wczoraj wróciłem po robocie to już słonko zachodzilo i jakoś mi się nie chciało na wieczorny chłodek wychodzić. A i chomik oplacony...

Dobrze, że zmiana czasu niebawem, to już zupełnie wymówek nie znajdę 🤣