nctrns Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Cytat Jak się Justo sprawuje , jakie wrażenia ? Na razie kręciłem z godzinkę, także ciężko mi coś powiedzieć, bo nie mam porównania do innych trenażerów. Działa tak jak ma działać, trzyma rower i zadaje opór Wybrałem Elite, bo nóżki się składają do przodu, co ułatwia mi składowanie tego sprzętu. U nas też jest 20 cm różnicy, ale jej na pewno będzie niewygodnie na moim rowerze, bo nie da rady się wyciągnąć tak do przodu i kiera zdecydowanie za szeroka - u niej zamontowaliśmy 36cm, ja mam 42. Prędzej ja się dopasuję do jej roweru, ale z kolei u niej są platformy i nie wiem czy sztycę da radę na tyle wyciągnąć... Cytuj
Talrand Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego @nctrns Uważałbym z tą matą z segmentów na ładnej drewnianej podłodze. Pot się pod nią łatwo dostaje przez szczeliny na połączeniu ale już nie chce się wydostać. Jak raz je podniosłem dzień po cięższej jeździe to nadal było mokro, na szczęście na kafelkach... 1 Cytuj
nctrns Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego @Talrand Dzięki za info, będę kontrolował temat i ewentualnie jeszcze coś dorzucę w miejsce gdzie będę kapał najwięcej Mam jeszcze dwa puzzle w zapasie. Cytuj
spidelli Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego 3 godziny temu, nctrns napisał: przepinanie dwóch różnych rowerów (jede kaseta 12rz, drugi 9rz) to też będzie upierdliwość. Nic nie przepinaj, u mnie był taki dylemat przed zakupem i doszedłem do wniosku, że nie wezmę DD, bo przepinanie dwóch rowerów będzie upierdliwe i w końcu gwinty na ośki wyrobię w ramie Wziąłem rolkę, kupiłem po oponie, opłaciłem Rouvy Duo. W zeszłym sezonie jeszcze kręciła, w tym - nawet opony nie pozwoliła przełożyć i zostałem z tym Snapem jak Himilsbach z angielskim.... Cytuj
pecio Napisano 12 Lutego Autor Napisano 12 Lutego @spidelli nie wiem czy zauważyłeś ale kolega @nctrns już ma chomika DD. Cytuj
spidelli Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Zauważyłem, radzę mu tylko żeby roweru nie przepinał bo się natyra a kobiecie się zaraz odwidzi Nie ma co kobit uczyć złych nawyków - robimy pod siebie 🤣 1 Cytuj
spidelli Napisano 13 Lutego Napisano 13 Lutego (edytowane) W dniu 11.02.2025 o 23:41, pecio napisał: Bo Rouvy ma dziwny plan lojalnościowy No faktycznie, ja anulowałem bo myślałem, że płacę Duo w pełnej wysokości i pomyślałem, że anuluję i przejdę na pojedynczy, jak mi się znowu zachce na rower siadać... To był pierwszy błąd. Gdybym sprawdził fakturę to bym się zorientował, że płacę mniej niż plan pojedynczy. Ale też motywacji nie miałem, 3 jazdy na krzyż a kasa leci. Drugi błąd - sprawdziłem faktury po anulowaniu i pożałowałem anulowania 🙂 Trzeci błąd - wziąłem znowu Duo i poleciało już 19,99 - a powinienem wziąć pojedynczy. Jeszcze jedno anulowanie mnie czeka 🤣 Edytowane 13 Lutego przez spidelli Cytuj
pecio Napisano 13 Lutego Autor Napisano 13 Lutego (edytowane) @spidelli za dużo tych pomyłek jak na jeden raz. A teraz wujek dobra rada coś zasugeruje - sezon polowań na chomika dobiega ku końcowi i w związku z tym proponuję dopiero wykupić plan na jesieni . Teraz można dotoczyć się na próbnych lub na arabskim "Zwifcie " . 😉Na jesieni zawsze są promocje na Rouvy przez pół. Edytowane 13 Lutego przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 13 Lutego Napisano 13 Lutego U mnie za oknem zima, Rouvy mam na miesiąc, może wystarczy. Zwift mnie w ogóle nie przekonuje, prędzej Systm X opłacę, niż Zwift Tam też są fajne trasy a'la Rouvy. Cytuj
pecio Napisano 13 Lutego Autor Napisano 13 Lutego Robi się bardzo ciekawie .........https://www.dcrainmaker.com/2025/02/rouvy-adds-zwift-cog-click-ride-virtual-shifting-battle-royale-begins.html Cytuj
spidelli Napisano Piątek o 04:23 Napisano Piątek o 04:23 Wolałbym, żeby logowanie poprawili.... co odpalę laptopa i Rouvy, to mi się każe logować, a co kilka logowań uparcie twierdzi, że złe hasło, restart komputera pomaga. Przy czym w pakiecie leci aktualizacja "systemu*" a ja czekam i się wq..m 🤣 --------- * co sądzę o łyndołsie to niektórzy wiedzą.... Cytuj
pecio Napisano Piątek o 08:19 Autor Napisano Piątek o 08:19 (edytowane) @spidelli masz "wujowe" ustawienia na lapku . Pewnie zbyt paranoiczne 😉 . U mnie jak odpale jesienią to do wiosny trzyma ładnie logowanie. Edytowane Piątek o 08:19 przez pecio Cytuj
szajbna Napisano Piątek o 08:58 Napisano Piątek o 08:58 @spidelli U mnie również działa cały czas., jedynie kiedy czasem prosi o logowanie to po aktualizacji, coś masz w systemie do poprawy Cytuj
pecio Napisano Piątek o 09:20 Autor Napisano Piątek o 09:20 (edytowane) @spidelli system ( Twojego kochanego Windowsa ) ustaw. U mnie nawet po aktualizacji Rouvy pamięta logowanie. Właśnie przed chwilą Rouvy się zaktualizowało. Zamówiłem manetkę Zwifta, pora inaczej się teraz pobawić .😁 Edytowane Piątek o 09:25 przez pecio Cytuj
spidelli Napisano Piątek o 09:22 Napisano Piątek o 09:22 A co niby? Nie znalazłem tam przełącznika "loguj się za kazdym razem" i "losowo wywalaj komunikat o błędnym haśle w Rouvy" Cytuj
pecio Napisano Piątek o 09:32 Autor Napisano Piątek o 09:32 (edytowane) Nie wiem jakie ustawienia masz w Windzie. Generalnie "system"😉 powinien pamiętać "ustawienia" apki.Chyba ,że przy zamykaniu / okresowo czyścisz . Mamusia po tylu latach chyba mnie jeszcze kocha.... Chcialbym nowego rowerowego szpeja a tak to mi tylko po tylu latach zostało lizanie 🤣 Edytowane Piątek o 10:09 przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 19:28 Napisano Sobota o 19:28 Weźcie mnie oświećcie, jak to jest. Jadę sobie cisnąc 2,5 W/kg a goni mnie koleś, który ma np. 2,1 W/kg i niemal z każdą sekundą urywa metr 🤔 znaczy mniejszą moc generuje a szybciej jedzie... Bo jak ktoś leci 3,5 W/kg to nawet nie próbuję uciekać, jak jest > 10 km do mety Cytuj
pecio Napisano Sobota o 23:02 Autor Napisano Sobota o 23:02 @spidelli nie goniłem Ciebie ostatnio 🤣 A tak poważnie to zależy jaką ma wagę wprowadzoną. Jak zaniży to leci z 10W/kg jak będzie "pulpecik" to myknie koło Ciebie z 1W/kg. Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 06:31 Napisano Niedziela o 06:31 (edytowane) A to dziady i oszusty... Mnie raz gonił i dogonił jakiś gość ale byłem ciekaw ile siły zużył na gonitwę, więc jak mnie minął to go zacząłem gonić, jak się zorientował, to chyba w korby stanął, bo 8 W wykręcił, myślę, zobaczymy jak długo, odpuściłem go, bo aż tyle mocy nie mam ale i on też zaraz stopniał chociaż troszkę mi odjechał. Złapałem oddech i zacząłem go gonić ale jak go minąłem to musiał grę wyłączyć bo zniknął 🤣 A chwilę by wytrzymał, to by mnie doszedł, bo już dętka byłem Oczywiście to miała być jada w tlenie... Nawet dałem Just ride... Edytowane Niedziela o 06:33 przez spidelli Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 09:19 Autor Napisano Niedziela o 09:19 (edytowane) @spidelli na której trasie w Omanie dziś śmigasz i w jakim czasie. Bo jakieś przecieki dziś były....😉 Edytowane Niedziela o 09:20 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 09:47 Autor Napisano Niedziela o 09:47 Wilk spragniony jest jakiejś perwersji ....zagryzanie bezimiennych przestało lupusa 😉 cieszyć 🤣 Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 10:25 Napisano Niedziela o 10:25 I coś we Włoszech, mam pobrane na laptopa a siedzę na blaszaku, coś z tego eventu: Myślę, że koło 15 usiądę na jakąś spokojną jazdę w tlenie Zaraz herbatkę wypiję i idę suport wykręcać z Cortiny... Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 10:31 Autor Napisano Niedziela o 10:31 (edytowane) Idę z zębami na szlifierkę a potem wciągnę EPO. Jak nie wyjdzie i to wilk będzie trofeum ....no cóż pójdę do Walhalli . Edytowane Niedziela o 10:34 przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi