Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat

Jak się Justo sprawuje , jakie wrażenia ?

Na razie kręciłem z godzinkę, także ciężko mi coś powiedzieć, bo nie mam porównania do innych trenażerów. Działa tak jak ma działać, trzyma rower i zadaje opór :D Wybrałem Elite, bo nóżki się składają do przodu, co ułatwia mi składowanie tego sprzętu.

U nas też jest 20 cm różnicy, ale jej na pewno będzie niewygodnie na moim rowerze, bo nie da rady się wyciągnąć tak do przodu i kiera zdecydowanie za szeroka - u niej zamontowaliśmy 36cm, ja mam 42. Prędzej ja się dopasuję do jej roweru, ale z kolei u niej są platformy i nie wiem czy sztycę da radę na tyle wyciągnąć...

Napisano

@nctrns Uważałbym z tą matą z segmentów na ładnej drewnianej podłodze. Pot się pod nią łatwo dostaje przez szczeliny na połączeniu ale już nie chce się wydostać. Jak raz je podniosłem dzień po cięższej jeździe to nadal było mokro, na szczęście na kafelkach...

• +1 pomógł 1
Napisano
3 godziny temu, nctrns napisał:

przepinanie dwóch różnych rowerów (jede kaseta 12rz, drugi 9rz) to też będzie upierdliwość.

Nic nie przepinaj, u mnie był taki dylemat przed zakupem i doszedłem do wniosku, że nie wezmę DD, bo przepinanie dwóch rowerów będzie upierdliwe i w końcu gwinty na ośki wyrobię w ramie ;) Wziąłem rolkę, kupiłem po oponie, opłaciłem Rouvy Duo. W zeszłym sezonie jeszcze kręciła, w tym - nawet opony nie pozwoliła przełożyć i zostałem z tym Snapem jak Himilsbach z angielskim....

;) 

Napisano

Zauważyłem, radzę mu tylko żeby roweru nie przepinał bo się natyra a kobiecie się zaraz odwidzi :) Nie ma co kobit uczyć złych nawyków - robimy pod siebie 🤣

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
W dniu 11.02.2025 o 23:41, pecio napisał:

Bo Rouvy ma dziwny plan lojalnościowy

No faktycznie, ja anulowałem bo myślałem, że płacę Duo w pełnej wysokości i pomyślałem, że anuluję i przejdę na pojedynczy, jak mi się znowu zachce na rower siadać...

To był pierwszy błąd. Gdybym sprawdził fakturę to bym się zorientował, że płacę mniej niż plan pojedynczy.

Ale też motywacji nie miałem, 3 jazdy na krzyż a kasa leci.

Drugi błąd - sprawdziłem faktury po anulowaniu i pożałowałem anulowania 🙂

Trzeci błąd - wziąłem znowu Duo i poleciało już 19,99 - a powinienem wziąć pojedynczy.

Jeszcze jedno anulowanie mnie czeka 🤣

Edytowane przez spidelli
Napisano (edytowane)

@spidelli za dużo tych pomyłek jak na jeden raz.  A teraz wujek dobra rada  coś zasugeruje - sezon  polowań na chomika dobiega ku końcowi i w związku z tym  proponuję dopiero wykupić  plan  na jesieni .  Teraz  można  dotoczyć  się  na próbnych   lub  na arabskim  "Zwifcie " . 😉Na jesieni zawsze są promocje na Rouvy  przez pół.

Edytowane przez pecio
Napisano

U mnie za oknem zima, Rouvy mam na miesiąc, może wystarczy. Zwift mnie w ogóle nie przekonuje, prędzej Systm X opłacę, niż Zwift :) Tam też są fajne trasy a'la Rouvy.

Napisano

Wolałbym, żeby logowanie poprawili.... co odpalę laptopa i Rouvy, to mi się każe logować, a co kilka logowań uparcie twierdzi, że złe hasło, restart komputera pomaga. Przy czym w pakiecie leci aktualizacja "systemu*" a ja czekam i się wq..m 🤣

---------

* co sądzę o łyndołsie to niektórzy wiedzą....

Napisano (edytowane)

@spidelli masz  "wujowe"  ustawienia  na lapku  . Pewnie zbyt paranoiczne  😉   . U mnie    jak odpale jesienią to do wiosny   trzyma ładnie logowanie.

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

@spidelli system ( Twojego kochanego Windowsa ) ustaw. U mnie nawet po aktualizacji Rouvy  pamięta logowanie. Właśnie przed chwilą Rouvy się zaktualizowało. Zamówiłem manetkę Zwifta, pora inaczej się teraz pobawić .😁

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

Nie wiem jakie ustawienia masz w Windzie. Generalnie "system"😉 powinien pamiętać "ustawienia" apki.Chyba ,że przy zamykaniu / okresowo  czyścisz .

Mamusia po tylu latach chyba mnie jeszcze kocha....

20250214_103522.jpg

Chcialbym nowego rowerowego szpeja a tak to mi tylko po tylu latach zostało lizanie 🤣

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano

Weźcie mnie oświećcie, jak to jest. Jadę sobie cisnąc 2,5 W/kg a goni mnie koleś, który ma np. 2,1 W/kg i niemal z każdą sekundą urywa metr 🤔 znaczy mniejszą moc generuje a szybciej jedzie...

Bo jak ktoś leci 3,5 W/kg to nawet nie próbuję uciekać, jak jest > 10 km do mety :) 

Napisano

@spidelli  nie goniłem Ciebie ostatnio 🤣 A tak poważnie  to zależy jaką ma wagę wprowadzoną. Jak zaniży  to leci z 10W/kg jak będzie "pulpecik"  to myknie koło Ciebie z 1W/kg.

Napisano (edytowane)

A to dziady i oszusty...

Mnie raz gonił i dogonił jakiś gość ale byłem ciekaw ile siły zużył na gonitwę, więc jak mnie minął to go zacząłem gonić, jak się zorientował, to chyba w korby stanął, bo 8 W wykręcił, myślę, zobaczymy jak długo, odpuściłem go, bo aż tyle mocy nie mam ale i on też zaraz stopniał chociaż troszkę mi odjechał. Złapałem oddech i zacząłem go gonić ale jak go minąłem to musiał grę wyłączyć bo zniknął 🤣

A chwilę by wytrzymał, to by mnie doszedł, bo już dętka byłem :D 

Oczywiście to miała być jada w tlenie... Nawet dałem Just ride...

Edytowane przez spidelli
Napisano

image.png.d7291a3fa484d4dd262266a0e80b51a1.png

I coś we Włoszech, mam pobrane na laptopa a siedzę na blaszaku, coś z tego eventu:

image.thumb.png.9b9eeec58c2bd7c5ee8109728eea7416.png

Myślę, że koło 15 usiądę na jakąś spokojną jazdę w tlenie :) Zaraz herbatkę wypiję i idę suport wykręcać z Cortiny...

Napisano (edytowane)

Idę z zębami na szlifierkę a potem wciągnę EPO. Jak nie wyjdzie i to wilk będzie trofeum ....no cóż pójdę do Walhalli .

Edytowane przez pecio