pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia Panowie teraz to jest bajka. W trybie wyścigowym 10 Hz na Zwifcie jak depnę to z rury idzie ogień . Nie to co kiedyś było - bujanie tankowca na Atlantyku . 😁 Szkoda ,że Rouvy nie obsługuje łączności WiFi / RJ45 i trybu 10 Hz. Dobra jadę dalej przy okazji poskaczę po wszystkich apkach. 1 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia (edytowane) @dfq noooooo ......... a ja nie wierzyłem 🤣 Teraz na gwałt muszę kupić sztywny wideł . Climb obsługuje tylko "sztywne ośki " ?? Edytowane 8 Stycznia przez pecio Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia @dfq to bajka nie muszę nic do złomexa dodawać. Od razu jest gotowy na nadejście "mesjasza" 😉😁 1 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia Takie moje małe spostrzeżenia na gorąco. Porównując Elite Direto vs Wahoo Kickr nasuwa się analogia Polonez vs Mercedes E klasa. Elite to średniowieczne narzędzie tortur - nie responsywne , głośne , brak płynności / gładkości . Wiem , wiem nie ta klasa i nie ta generacja szpeju . Teraz małe porównanie do Neonówki. Neo jeżeli chodzi o kulturę pracy jest ciut lepsze od Kickr'a . Odczuciami jazdy / realizmem to już bije na głowę Wahoo. Kickr ma jednak tą przewagę do modelu 2T , że błyskawicznie reaguje na każde depnięcie . W Neo tą samą trasę pokonywało się ciężej . Więcej "waty" w napęd trzeba było wkładać. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Nawet teraz na Rouvy każda reakcja na pracę napędu jest błyskawiczna i bez lagów . Na Elite było to jak pływanie tankowcem . Na Garminie wyskakiwało moment cztery dyszki a w Rouwy 31.......32...... 33,5..... itd. Teraz pod tym względem na Wahoo jest jak w realu . Znowu wiem nie ta generacja i nie te protokoły łączności , "odświeżania" . 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia (edytowane) To ja skromniej, o czujnikach, mam taki: Mocowanie (miejsce) jest takie sobie (tylny widelec w zasięgu korby), bo łatwo go trącić nogą i przestawić przez co nagle np. przestaje czytać kadencję. Do tego w tej "hokejce" jest czujnik prędkości, który zaczął u mnie szwankować (sygnał zanika). Powiedzmy, że po tych kilku latach nastał jego kres. Widziałem coś podobnego od Wahoo, z obsługą BT i ANT+ (warunek konieczny). Natomiast zraziłem się do tego sposobu/miejsca mocowania. Alternatywnie, kilku producentów oferuje coś takiego: kadencja na korbie, prędkość na piaście ale w instrukcji jest to przednia piasta: Pytanie czy zapięcie na tył powoduje jakieś problemy? Zakłócanie z kadencją? Ktoś? Coś? Ale z własnych doświadczeń Edytowane 8 Stycznia przez spidelli Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia (edytowane) @spidelli nie ma najmniejszych problemów z łącznością na tylnej piaście . Takie same jak to WAHOO z twojego obrazka ma Garmin , Magene, Bryton, itd. Bardzo dobrze wypada w relacji cena - jakość - możliwości Magene. Nawet jak jedziesz w grupie i każdy ma kilka czujek to nic się nie zakłóca. To wynika z "protokołu". Ja mam na kobzie cztery czujki i nigdy nie było najmniejszego problemu. Edytowane 8 Stycznia przez pecio 1 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia @spidelli to polecam Garmina . Z drugiej rewizji są lepsze bo np. czujnik prędkości może działać autonomicznie , zapisuje w sobie "parametry "by i potem zaktualizować się z licznikiem. W przyszłości z nowym softem może coś więcej robić . Obsługują dwa protokoły łączności . 1 Cytuj
spidelli Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia (edytowane) Ok, bo taki jak wspominałem - innych klocków nie zmieniam, licznik Polara ma u mnie dożywocie, dopóki bateria nie padnie A GC i konto tam mam a to niemal tyle samo co dla ruskiego dla oligarchy drugi paszport cypryjski i trzeci - izraelski Edytowane 8 Stycznia przez spidelli Cytuj
spidelli Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia W międzyczasie doszperałem się instrukcji od Wahoo: Cytat Slide the rubber shim-strap into the back (the hooked) side of the mount so that the three prongs of the strap fit snugly up against the top two hooks of the housing. The Wahoo RPM SPEED is now ready to fit to the hub of either wheel as per your preference. Dowolne koło - miód na moje uszy 👍 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia @spidelli pisałem ,że na dowolne . Działa również na zapasowym .🤣 1 Cytuj
chopmaz Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 14 godzin temu, dfq napisał: @chopmaz bedzie zabawa, bedzie fun, tylko przypilnuj kuriera co by sąsiadce przez pomyłkę nie podrzucił. Chociaż wtedy zabawa może być podwójna 🤣 Climb jest zgodny z Core od sierpnia któregoś tam roku. Mam nadzieję że twój nie jest bardzo stary 👍 Meżatka, nic z tego ;] Mój Kickr jest z 19. Tak przy okazji...też ma automatyczną kalibrację, mimo że taki stary? Co do jazdy to już po pierwszym teście. Fajna zabawka, szybko reaguje, ciche. No i więcej realizmu. @pecio Ja mam wpiętego w trenażer crossa z amortyzatorem z przodu. Bez żadnego problemu zamontowałem Climba. 1 Cytuj
pecio Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia To teraz będzie na Zwift challenge nie w poziomie tylko w pionie. Kto pierwszy pod sufit wydyma 🤣 Cytuj
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia (edytowane) Dziś Trybunał Karny w Hadze wydał europejski nakaz aresztowania "rzeźnika z Rouvy " 🤣 Wilk wyposażony w karabin wyborowy McMillan zrobił krwawą jatkę . Nikt nie ocalał. 😉🤣 Z jednodniową obsuwą ale wreszcie dotarł sprzęt groomerski - suszarka do futerka chomiczka. Edytowane 9 Stycznia przez pecio 2 1 Cytuj
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia Teraz szczekanie na ostatni puzelek wielkiej układanki .... lewarek 😉 Cytuj
dfq Napisano 9 Stycznia Napisano 9 Stycznia (edytowane) Ale będzie rzeź 🥸 Strach będzie wchodzić na Rouvy 🤣. Właśnie Rouvy zwinęło mi 7.49 eurasa za abonament 🫢 Edytowane 9 Stycznia przez dfq Cytuj
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia (edytowane) Już po testach wiatraka. Pierwsze od razu po odpaleniu ..... elektronika kiepściutka / po taniości zrobiona. Muszę wstawić profesjonalny falownik bo buczenie tego szpeju mnie rozwala . Teraz najważniejsze - ten promieniowy wentylator ma moc. Żałuję ,że wcześniej go nie kupiłem. Teraz będzie można więcej do pieca dołożyć bez obaw , że popłynę . Sterowanie też bajka tylko trzeba sprytnie strefy tętna ustawić pod siebie .Trzeba to zrobić tak ,że jak po interwale spada tętno a "piec" dalej gorący to ma nadal walić full mocą . Generalnie wydatek nie małej kasy na wiatrak jest jak najbardziej uzasadniony i warty poniesienia ryzyka poturbowania przez małżonkę 😁 . @dfq teraz przez dwa miechy jest promocja ... cena przez pół na Rouvy. Edytowane 9 Stycznia przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano 9 Stycznia Napisano 9 Stycznia Ja lecę na HRM fan+Led i sporym wiatraku z hipermarketu (50 wat w tym max 70% mocy mi wystarcza). Też olbrzymie możliwości konfiguracji ( Ledy dyskretnie w kolorach stref tętna). Też trochę buczy na niskich obrotach ale i tak nic nie słyszę - zawsze słuchawki z dobrym ANC i motywacyjna muza. Mam też poustawiane automatycznie inne (małe) prędkości na rozgrzewkę i rozjazd i możlwość definicji 4 niezależnych profili ( np inne na bazę inne na jazdę na próg itp). Wiatrak na strefy tętna/mocy to bajka 👍 @pecio Czwarty miesiąc lecę na promocji 🤣 Cytuj
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia (edytowane) @dfq zaraz ...zaraz , jeszcze nie zaliczyłem tego etapu "oswojenia " . Czyli z tego co przed chwilą napisałeś dedukuję , że w apce Wahoo można pod "windwmorda" ustawić cztery profile działania ? ps. Chyba na tym "sklepowym" bo w Wahoo nie widzę takiej opcji Edytowane 9 Stycznia przez pecio Cytuj
dfq Napisano 9 Stycznia Napisano 9 Stycznia (edytowane) @pecio Nie, ja mam system HRM Fan + Led. Tam jest inna, bardzo rozbudowana apka. PRODUKTY | Dragilla Edytowane 9 Stycznia przez dfq Cytuj
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia (edytowane) @dfq aaaa...... tak mi mów Pan od razu. A nie byłbym sobą jakbym nie rozkręcił tego "pufacza " Wahoo . Tak jak przypuszczałem sterują gówniane triaki i dla tego buczenie na niskich prędkościach. Od jutra ogarniam falownik i będzie totalna bajeczka. ps. A widzę w tym linku , że można sam moduł led kupić i zrobić odpust w chacie 🤣 Edytowane 9 Stycznia przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi