MarWitS Napisano 2 Stycznia Napisano 2 Stycznia Mam od 5 lat rower Kalkhoff z napędem Impulse 2.0 i displayem Compact LCD. Z dnia na dzień przestał działać napęd. Wyświetlacz włącza się, pokazuje baterię (ale pokazuje, że jest rozładowana chociaż jest naładowana) a podczas jazdy wspomaganie się nie włącza ale też nie wyświetla się prędkość. Mieszkam w Katowicach, szukam warsztatu który mógłby to naprawić ale nic nie mogę znalężć. Salon Activa z Rudy śląskiej gdzie rower kupiłem nie serwisuje już Impulsa Cytuj
ArtGD Napisano Piątek o 17:12 Napisano Piątek o 17:12 Na początek trzeba by zmierzyć multimetrem napięcie na wyjściu baterii. Jeśli jest prawidłowe, to rozłączyć i złączyć wszystkie możliwe wtyczki. Jeśli to nie pomoże, to pewnie coś ze sterownikiem. Wątpię żeby dało się kupić części zamienne. Cytuj
smw44199 Napisano Piątek o 18:56 Napisano Piątek o 18:56 Daj to jakiemuś elektronikowi. Może bateria padła, bms w baterii, albo mnóstwo innych rzeczy. Serwis rowerowy Ci do tego nie jest potrzebny. Szukaj elektronika który ma doświadczenie z akumulatorami lipo/life/lion. Zacznij od zaniesienia samej baterii do sprawdzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi