nimbusmtb Napisano Czwartek o 10:16 Napisano Czwartek o 10:16 Czesc corka 8 lat 28kg ma trek wahoo 10kg wagi i koła 26calk obecnie ma szerokie opony MTB 2.25 cala ale szybko się zraziła do ciężkich podjazdów w lesie i obecnie chce jeździć głównie po DDR Czy warto zmieniać jej opony przy jej małym wzroście i wadze? Myślałem o zakupie typowo szosowych opon ale mimo wszystko zahaczamy o cięższy teren. Jednak największe pytanie dla mnie to czy przy jej gabarytach opór toczenia faktycznie jest aż tak ważny czy jednak Aero. Jeździmy z prędkością średnią 14km/h trasy po ok 20-25km Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 10:19 Napisano Czwartek o 10:19 Szerokość nie jest aż tak istotna. Co to dokładnie za opony? Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 12:01 Napisano Czwartek o 12:01 Dasz wąskie opony to będzie bardziej trzęsło. Lepiej zostawić szerokie opony o niskich oporach toczenia i pozbyć się dętek. Niemniej na podjazdy z dziećmi to warto rozważyć rozwijany hol. Mam, używam, polecam. Cytuj
nimbusmtb Napisano Czwartek o 12:25 Autor Napisano Czwartek o 12:25 Hol mamy bo żona ma ebike choć jeszcze nie testowaliśmy go na dłuższej trasie. czyli zostawiam te MTB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi