Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
  1. Zigfir - 1195.7 km (mtb + trenażer)
  2. michalr75 - 605 km (MTB, miejski stary MTB z lat 90-tych)
  3. dfq - 482 km (MTB, trenażer)
  4. smw44199  - 312 km (cross)
  5. Lextalionis - 282 km (gravel)
  6. ernorator (gravel, szosa, trenażer) - 231 km
  7. Przeciętny -200 km (mtb, grv)
  8. NeefMe - 183 (MTB)
  9. Pecio -  182 km (gravel)
  10. JWO - 170 km (MTB)
  11. TheJW - 170 km (MTB, dojazdowy złoMTB)
  12. Jacekddd - 153 km (velomobil - rower poziomy)
  13. revolta 126 km (MTB gravel )
  14. Sansei6 - 105 km (MTB)
  15. Eathan - 64 km (gravel)
  16. l2cz3k - 46 km (MTB)

@TheJW @michalr75 to zależy jak ostrzycie te łyżwy (głebokość rowka). Ja jeżdzę zawsze na 3/4 cala, a kolano niedawno skręciłem w ...kuchni.

Edytowane przez dfq
  • Smutny 1
Napisano (edytowane)

A inny serwisant inaczej ostrzy a potem zaskoczenie że jeden ostrzy na 1cal a drugi naostrzył na 1/2 i mamy lot trzmiela na lodowisku. Warto wiedzieć na czym się  jeździ. Ja spotkałem już takiego co nie wiedział co to cal a potem wyjął suwmiarke i stwierdził że nie jest w stanie zmierzyć na ile ostrzy 🤣 teraz wszyscy używają kanadyjskie blademastery do ostrzenia. 

Edytowane przez dfq
Napisano

Nie jestem zawodnikiem żeby zwracać na to uwagę. Zakładam że do rekreacyjnej jazdy pan serwisant tak naostrzy żebym nie musiał fruwać i robić sobie krzywdę. Czasem tak sobie myślę że w Polsce każdy jest mega profesjonalistą i ma pod kontrolą absolutnie wszystkie parametry swojego sprzętu, na którym robi wyniki na skalę światowego czempionatu ;) Daliśmy się zwariować jako naród?

Napisano

Do rekreacyjnego ślizgania fajnie jak przynajmniej ta sama osoba ostrzy jeżeli nie chcemy wnikać jaki profil jest dla nas najlepszy :D A z doświadczenia wiem, że masa zawoników u nas nie ma pojęcia na jaki mają naostrzone łyżwy :D