Skocz do zawartości
  • 0

Gwarancja na rowery Kellys

Pytanie

Gość Maciek
Napisano

Hej,

Zamówiłem dzisiaj rower Kellys Soot 50 i zacząłem się teraz zastanawiać czy firma wymaga przeglądu Zero lub po 100km, aby była ważna gwarancja. Coś podobnego jest chyba dla Giant'ów. Czy ktoś z was orientuje się jak to wygląda dla rowerów Kellys?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Napisano
23 godziny temu, Gość Maciek napisał:

Zamówiłem dzisiaj rower Kellys Soot 50

To jest wręcz niewiarygodne, że ludzie nie potraficie zrozumieć tekstu pisanego i wyciągnąć logicznego wniosku, a na każdego zadającego pytanie na tym forum trzeba od razu naskakiwać? 

Czy z powyższego wpisu wynika, że OP ma ten rower już w domu i wszystkie papiery do niego?

A na podstawie tego co można znaleźć w sieci ciężko powiedzieć. 

ROWER KELLYS SOOT 50 M 2023 EURO-ROWER Sp. z o.o. Sp. k

Gwarancja producenta: 24 miesiące. Możliwość przedłużenia gwarancji na konstrukcję ramy roweru aż do 5 lat!

Aby przedłużyć gwarancję na konstrukcję ramy roweru do 5 lat należy zarejestrować zakup na stronie producenta w terminie do 60 dni od daty zakupu. Należy także regularnie co roku dokonywać kontroli technicznej całego roweru w punktach serwisowych. Zaleca się także dokonanie w terminie 14-30 dni od daty zakupu płatnego przeglądu gwarancyjnego roweru w serwisie rowerowym. Szczegółowe warunki gwarancji opisane są w dołączonej karcie gwarancyjnej.

• 0
Napisano

A przeczytałeś warunki gwarancji? Czy prościej zapytać na forum? Jest tam napisane jeśli dobrze pamiętam, że gwarancja jest standardowo dwa lata, trzeba też rower zarejestrować na stronie a jak chce się mieć gwarancję przedłużoną do chyba pięciu lat to trzeba zrobić przegląd pi 100 km. Ale, tak jak napisałem, jest to w warunkach gwarancji więc ją po prostu przeczytaj 

• 0
Napisano (edytowane)

To jest wręcz niewiarygodne! Zamiast przeczytać coś, co prawdopodobnie miał w rękach i wyrzucił, woli PRZECZYTAĆ TO SAMO na ekranie telefonu lub laptopa, napisane (lub co bardziej prawdopodobne - skopiowane ze strony producenta) przez jakiegoś użytkownika forum czy grupy na FB.
Mój mózg nie jest w stanie ogarnąć tego, co obecnie dzieje się ze społeczeństwem...

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 2
  • 0
Napisano

Jeśli nie przedłużasz gwarancji do 5 lat na ramę na stronie, to masz na wszystko 2 lata i wtedy przeglądy tylko są zalecane przez producenta.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...