Mastodont Napisano 29 Grudnia 2024 Napisano 29 Grudnia 2024 Cześć. Do tej pory jeździłem na: Przód/tył Nobby nic / nobby nic Nobby nic / racing Ralph Nobby nic / racing king Nobby nic / rekon race Teren jak w tytule + dojazd do lasu to 1/4 - 1/5 drogi. Jak jest mokro to nie jeżdżę. Z powyższych wszystkie oprócz rekon race z oplotem 120, po jednym sezonie szły na śmietnik z powodu pociętych ścianek, a w drugiej kolejności ze względu na zużycie bieżnika. I tak, ten rekon, to najdroższa wersja (3x coś tam) i póki co jak dla mnie najlepsza na tył, na jakiej jeździłem. Minusem jest waga. Nachodzi mnie spróbować opon Vittoria: Barzo / mezcal Co o tym myślicie? Doradźcie coś proszę. A i co z maxxis na przód, w miejsce nobby nic? Cytuj
kipcior Napisano 29 Grudnia 2024 Napisano 29 Grudnia 2024 Czym Ty jeździsz i ile km robisz rocznie, że aż tak Ci opony idą? Elektryk? Mam Vittorię Mezcal G+ (już jej nie robią, jest G2.0) kupioną w 2017r. Jest bardzo zmęczona życiem i realnie nadaje się już na śmietnik ale zrobiłem na niej ok 10 tys km więc ma prawo. Najlepsze czym jeździłem to był Rocket Ron wtedy w najwyższej wersji, jakiś Evo coś tam. Ale to się kończyło po 1,5 kkm z tyłu, na tym samym rowerze i ogólnie tym samym terenie. Ale jak po suchym to Mezcal jak najbardziej. Cytuj
Mastodont Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Napisano 29 Grudnia 2024 Do 1k rocznie, na trialu. A opony lecą bo jeżdżę po ostrych skałkach/kamieniach. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 30 Grudnia 2024 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2024 1k rocznie trialówką? Szacun. Cytuj
Mastodont Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Napisano 30 Grudnia 2024 😉 https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-7.0-2 Do 1k rocznie, na trialu. A opony lecą bo jeżdżę po ostrych skałkach/kamieniach. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 30 Grudnia 2024 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2024 Nawet w podanym linku masz jak byk "trail", a Ty dalej "trial". Słowa bardzo podobne, ale dyscypliny zupełnie różne. Cytuj
Tyfon79 Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Mastodont napisał: A opony lecą bo jeżdżę po ostrych skałkach/kamieniach. To, że opony lecą i po jakim czasie to indywidualna kwestia. Są tacy co po miesiącu i tył na śmietnik. Problem masz raczej taki, że zamiast na takie warunki kupić odpowiednie opony do których daje się odpowiednie mieszanki, wzmocnienia typu u Maxxisa DD czy DH casing to chcesz kupić jakieś kolejne paści typu Barzo/Mezcal. Nie jest dziś skomplikowane dojście na czym kto jeżdzi jak ma bardzo trudną nawierzchnie. Cytuj
itr Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 Stary noby nic 2,25 z snake skinem, na mleku był na przednim kole bardzo dobrą trwałą oponą, lepszą w terenie od Barzo.... z tyłu był kotwicą. Barzo nie jest oponą złą, Jest tylko bardziej subtelna. Maxxis Minion dhf dhr( bardziej polecany do ciasnych zakrętów) na przód z , 3C w mieszance. Maxiss Agresor DD na tył lubię sporo filmów na You Tubie omawia w różne strony opony maxxis przód tył Minion Dhf Dhr Agressor, Forekaster nowy stary, Mleko i szeroka obręcz Cytuj
Mastodont Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Napisano 30 Grudnia 2024 56 minut temu, sznib napisał: Nawet w podanym linku masz jak byk "trail", a Ty dalej "trial". Słowa bardzo podobne, ale dyscypliny zupełnie różne. Zgadza się, moja pomyłka. A wracając do opon, to co polecasz do traila? Cytuj
NerfMe Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Maxxisy z wkładką co najmniej Exo+, chociaż jak Ci wytrzymał Rekon ze zwykłym Exo to możesz ryzykować. Niestety to wiele wspólnego z niską wagą nie będzie miało. A jakie dokładnie to już zależy od roweru i szlaków. Ja w w trailowce w góry mam zestaw Dissector 2.4 tył i Assegai 2.5 przód i jest ok. Jak chce pojeździć w lżejszym terenie to daje na tył nowego Forekastera 2.4 a na przód Dissectora. Na szutrowki i mazowsze z braku innych uzywam Forekastera tył przód, i to jest za dużo. Wszelkie papierowe Schwalby czy inne Vittorie bym sobie darował. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez NerfMe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi