Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

na pulsium jezdzilem i bardzo wygodny (opona max 36mm wejdzie):
https://www.pepper.pl/promocje/rower-szosowy-lapierre-pulsium-sat-60-axs-na-bateryjkach-sram-rival-etap-axs-2x12-960405

na cube jezdzilem tylko agree- geometria podobna do tego tutaj cross-race - w teorii bardizej sportowa niz pulsium wyzej ale tez mega wygodnie (opona max 42mm wejdzie)
https://www.pepper.pl/promocje/rower-przelajowyendurance-cube-cross-race-c62-pro-2025-962529?pprmrkntfctnsrd=595980345&UATypeId=7

ja mam 178cm wzrostu , rekaw 62, nogawka bez butow 83 i wszedzie pokazuje zeby brac rozmiar 55/M ale jak sie przymierzalem do oby wyzej to bardziej leza mi mniejsze rowery 53/S.

wczesniej probowalem kupic cube attain C:62 SLT - w cenie 2 tys zl drozej niz oba powyzej ale nie wiem ile trzebaby na niego czekac- sklepy w zasadzie ich nie maja w realu (tak sa rozschwytywane)

Czy to ze przelaju suport jest 2cm wyzej niz z szosie endurance zmienia cos w prowadzeniu?

Generalnie szukam szosy endurance- do jazdy 70% asfalt, 30% ubite sciezki lesne/dobry szutr.

Napisano
9 godzin temu, zbiku20 napisał:

Czy to ze przelaju suport jest 2cm wyzej niz z szosie endurance zmienia cos w prowadzeniu?

Brakuje ci elementarnej wiedzy. Jak można szukać przełaja nie wiedząc w ogóle czym on jest? Jak można szukać albo przełaja albo szosy endurance? Jak samochód kupujesz to też wybierasz pomiędzy subaru impreza wrx a mercedesem s?

Napisano

nie...wtedy sobie kupi AMG c63 albo m135i. @zbiku20...szukasz w takim razie road+ albo gravela. Z road+ zerknij na giant defy 2024 rozm.M. Zobacz też superior xroad na karbonowego ramie. Poszperaj po filmach bikeshow.cc. Znajdziesz tam recenzje xroad oraz defy....poza tym parę wskazówek co do opon, poszukiwań takiego roweru, ograniczeń itp.