mlody770 Napisano wczoraj o 07:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:21 Dzień dobry, mam nietypowy problem z przykręceniem zacisku do przewodu. Oryginalnie miałem zainstalowane hamulce Sram Level T kupiłem Levele Ultimate i chciałem zrobić podmiankę. Przedni wymieniłem bez problemu . A że mam przewody w ramie to stwierdziłem, że zostawię przewód w ramie a zamienie klamkę i zacisk. Klamka pasowała bez problemu, obie miały ten system magic coś tam, natomiast różnice były w zacisku. Tzn widziałem, że w ultimate jest przewód zakończony nakrętką a oryginalny w ramie jest taki zaprasowany i sztywny. Sądziłem jednak, że średnica będzie taka sama a tu niestety w ultimate jest większa. I teraz pytanie jak to najlepiej ugryźć. Czy uciąć te dwa cm przed tym zaprasowanym elementem czy są jakieś redukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano wczoraj o 08:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:03 A nie możesz dać tego nowego przewodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano wczoraj o 08:31 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 08:31 Mogę, ale to dużo zabawy dlatego chciałem tego uniknąć . Wrzucę za chwilę zdjęcia żeby lepiej to zobrazować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano wczoraj o 16:14 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:14 Na zdjęciu pierwszym jest zacisk Sram level T, przewód jest w ramie dlatego zależy mi na zamianie. Na drugim jest level ultimate b1 . Jak widać podłączenia są różne . Co w tej sytuacji mogę zrobić . Średnica Level Ultimate jest większa od zwykłego Levela T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Jak przewody mają te same średnice wewnątrz i na zewnątrz i masz końcówki do zarobienia przewodu to tnij jeśli te 2cm Ci nie braknie bo często przewodu jest na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu A nie ma jakiejś redukcji ? To jeszcze sam przewód może mieć inną średnicę ? Czy jest możliwość zdjęcia tego " pancerzyka" srebrnego ? I czy pod nim jest jeszcze coś do odzyskania z przewodu tak żeby nie skracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Redukcje wątpię że są. "Pancerzyk" będzie ciężko zdjąć jak jest fabrycznie zagniatany. Czy Sram ma różne przewody tego nie wiem, shimano ma, ale jeśli w obu tych hamulcach masz różne średnice przyłącza na gwincie to możliwe że nie siądzie. Mierzyłeś w ogóle średnice przewodów na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Nie mierzyłem. Klamkę zainstalowałem, także myślę że średnica jest taka sama. Spróbuje to jakoś zdjąć, najwyżej skrócę o te dwa cm. Szukałem już po allegro i tam sklepy wprowadzają totalnie w błąd pisząc, przewód jest kompatybilny z Ultimate i TL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu ...jaki to problem? https://www.forumrowerowe.org/topic/272004-przewód-hydrauliczny-czy-przy-zmianie-zacisku-lub-klamki-zmiana-przewodu-jest-istotna/?do=findComment&comment=2514455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu Problem z czym ? Nie za bardzo rozumiem jak ten temat, który wkleiłeś rozwieje moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @mlody770 nowy, odpowiedni przewód przeprowadzisz tak jak radzi kolega @KSikorski, stary oryginalny sprzedaż razem z zaciskiem, nabywca będzie zadowolony, bo bez kłopotu z tą spec-końcówką. W czym problem..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi