Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

zastanawiam się na kupnem Romet Huragan Disc. Czy ktoś z was miał okazję przetestować? Oglądałem filmik od SzajBajk, ale śmierdzi mi trochę reklamą....
Będzie to moja pierwsza szosa. Głównie długie wyjazdy oraz triathlony dlatego zależy mi na czymś co posłuży mi dłuższy czas. Do tej pory śmigałem na zwykłym rowerze krosowym więc pewnie na co innego bym nie wsiadł to nie poczuje dużej różnicy.

Czytałem też że rama to podobno chińczyk i Romet daje gwarancję tylko na 2 lata. Miał ktoś może kiedyś jakąś nieprzyjemną sytuację ze sprzętem Romet?

https://romet.pl/rower-szosowy-romet-huragan-disc-2024

Napisano (edytowane)

@keltu

Super propozycja ale niestety mam ograniczenia cenowe (mogłem napisać w temacie). Rometa jestem w stanie na stronie decathlona kupić za 6500 więc trochę duży przeskok cenowy

Edytowane przez zbikson
Napisano (edytowane)

@Mihau_

dzięki bardzo. A jeśli zdecydowałbym się na ROMET HURAGAN to brać raczej L-ke? (55cm). Romet ma podobno trochę zakłamaną długość ramy

Taką geometrie podają na Centrumrowerowe

Zrzut ekranu 2024-12-23 172500.png

Edytowane przez zbikson
Napisano

Dopasujesz się zarówno do l jak i xl, chcesz mieć bardziej sportową pozycję to L, bardziej wyprostowaną to XL i ewentualna wymiana mostka na krótszy. Choć ogólnie to bym tego rometa nie kupił, szczególnie na pierwszą szosę - jeśli okaże się, że nie pasuje ci geometria (albo w ogóle szosa) to jego późniejsza odsprzedaż będzie praktycznie niemożliwa a już na pewno nie za normalną cenę.

• +1 pomógł 1