martwa wiewiórka Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 nikt nie dołączył co prawda do naszej dwójki- szkoda - ale wycieczka się odbyła zgodnie z planem wszędzie krajobraz po-procesyjny; wyszło nam 150 km.
xnz Napisano 23 Maja 2008 Napisano 23 Maja 2008 Dla chętnych i zainteresowanych: jutro, to jest czwartek BC: zbiórka pod AWF od strony Łęgów Dębińskich, godz: 11:00 miejsce akcji: wyjazd w kierunku południowym (docelowo jez. Wonieść) dystans: będzie więcej niż 100, mniej niż 200 sobota: planowany jest wyjazd w Puszczę Notecką, wyjazd pociągiem do miejscowości Miały, godz. 8:37, powrót z szamotuł pkp albo rowerem-zależnie od czasówki. ktoś z Państwa zainteresowany? pozdrowienia! Cześc i witam :-) właśnie czytam że planujecie wypad w sobotę, niestety sobota dla mnie odpada (jak zwykle :-() ale gdyby szykował się jakiś wyjazd w niedzielę to z przyjemnością sie podłączę...pozdrowerek M.
rekin5551 Napisano 23 Maja 2008 Napisano 23 Maja 2008 Rekin Wita po przebudzeniu ze snu ziomowo-poczatkowo wiosennego Widze ze ekipa wypadowa już ostro walczy, wiec wypada chyba niedlugo przylaczyc sie do Was może przyszły weekendzik, a moze nawet ta Niedziela Dziewczyny, co proponujecie ?
martwa wiewiórka Napisano 23 Maja 2008 Napisano 23 Maja 2008 Trasa jeszcze nie ustalona na niedzielę - ale wpis się jakis pewnie pojawi w sobotę wieczorem zapewne jak wrócimy z Noteckiej:)
martwa wiewiórka Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Moi Drodzy! proponuję, żebyśmy się spotkali: frakcja pozapoznańska: 10.00 Malta źródełko a tym którym łatwiej i bliżej;): pod tablica na Malcie 10.15 (mam na myśli tę tablicę zaraz przy wjezdzie na Maltę, od ulicy Jana Pawła II - mam nadzieję że każdy zainteresowany wie o jaką chodzi?). W każdym razie pod ta tablicą będzie czekala Aldona i ja. Jest opcja kierunku - w stronę jeziora Bytyńskiego i rez. Bytyńskie Brzęki - na pewno około 100km. Jednak na 100% zdecydujemy o kierunku na miejscu spotkania:) W każdym razie - proszę się liczyć ze stówką a z innej beczki - Puszcza Notecka to istna piaskownica:)
aldona Napisano 28 Maja 2008 Autor Napisano 28 Maja 2008 zzanowni państwo! plan niedzielny powtórzę za Jędruhem: "Zapraszam na wypadzik w niedzielę 01.06 w rejon góry Bismark spotkanie 10 źródełko (poznańczycy i lolki oraz goście ) 10:15 pod mostami (mosty kolejowe z kobylego pola do nowej wsi) reszta. ok 100km tempo UMIARKOWANE." czyli towarzysko z Growi sobota: kto wie co będzie w sobotę. czas pokaże. się wyklaruje, się napisze. Panie rekin-witamy wśród żywych w myśl, kto żyw-na rower! Pani Weroniko - zapraszamy pozdrowienia!
wojtasin Napisano 29 Maja 2008 Napisano 29 Maja 2008 zzanowni państwo! plan niedzielny powtórzę za Jędruhem: "Zapraszam na wypadzik w niedzielę 01.06 w rejon góry Bismark spotkanie 10 źródełko (poznańczycy i lolki oraz goście ) 10:15 pod mostami (mosty kolejowe z kobylego pola do nowej wsi) reszta. ok 100km tempo UMIARKOWANE." czyli towarzysko z Growi sobota: kto wie co będzie w sobotę. czas pokaże. się wyklaruje, się napisze. W sobotę praca będzie mnie czynić wolnym, jeśli chodzi o niedzielę - cały czas mam nadzieję spotkać was gdzieś w trasie
aldona Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 na kilka najbliższych weekendów, moje zaproszenie powinno brzmieć mniej więcej tak: [weekend] kto chętny na poleżenie w okol. Poznania? pęknięcie III i IV kości śródstopia trochę mnie unieruchomiło... Chętnie przyjmę porady dot. szybkoozdrowienia od doświadczonych życzenia przyjemności i pozdrowienia!
Biera Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 trzeba założyć sztywny gips i przykrecic bloki od spodu
RafalB Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Co ja bym zrobil? Jezeli to pekniecie to elastyczny bandaz, stopa w sztywny szosowy but, pedal typu look lub spd-r i kulanie po szosie To tylko propozycja, nigdy nie doswiadczylem pekniecia lub zlamania czegokolwiek ;P
wojtasin Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Plan na sobotę, 7 czerwca: start z dworca PKP w Jarocinie około godziny 10 (pociąg z Poznania startuje o 8:42, do Jarocina przybywa około 9:47). Trasa (przewidywana): Jarocin - Jaraczewo - mijamy od północy Gostyń - Osieczna - później przebijamy się między Śmiglem a Kościanem - Serock - Poznań (być może wyjdzie tego ze 140 kilometrów).
martwa wiewiórka Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Postaram sie nie zaspać na ten pociąg
wojtasin Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Na sobotę martwawiewiórka chyba coś knuje dla Poznaniaków i pewnie tu ogłosi, ja będę siedział w domu i nadrabiał zaległości. Natomiast na niedzielę proponuję trasę z Jarocina w okolice stawów milickich - długość około 140-150 km (z Jarocina) - planowany przebieg trasy: http://picasaweb.google.com/szpieg.shoguna...918432763205826 - praktyka wskazuje, że ulegnie zmianie Zapraszam osoby z okolic Krotoszyna, Ostrowa Wielkopolskiego, Pleszewa i szerzej - tamtych okolic do podłączenia się gdzieś na trasie. Zapomniałem podać informację o połączeniu z Poznania dla chętnych z tego miasta: pociag odjeżdża ze stacji Poznań Główny o o godzinie 8:42, z Jarocina startujemy około 10, z ewentualnymi chętnymi z Ostrowa Wlkp., Krotoszyna czy Pleszewa umówimy się gdzieś po drodze, na PW podam zainteresowanym numer telefonu.
wojtasin Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 ja pewnie przybede, o 10 bede w jarocinie To spotkamy się na dworcu PKP
martwa wiewiórka Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Ja będę. Kurcze, niech mnie kto obudzi, żebym na pociąg nie zaspała....
wojtasin Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 rozumiem, ze deszcz nam nie straszny ??:> Deszczu się nie boimy
martwa wiewiórka Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 To była super wycieczka... Szkoda Tobiasz żes z nami dalej nie pojechał, najpierw nas złapał deszcz, ale potem sie zaczęły pięęęęękne tereny...miód! Tak czy owak, dzięki za towarzystwo! Mi wyszło 173 km ostatecznie. Wojtek - wiadomo, podziekowania za towarzystwo, i za te niezapomniane ostatnie kilometry miedzy Krotoszynem a Jarocinem, sama bym w życiu tak nie popierniczała - no i dzięku temu zdązyłam na pociąg.....to chyba mój rekord szybkości był...
wojtasin Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 No ja wciąż w szoku jestem i zastanawiam się czy to aby na pewno miało miejsce, a może to to było tak, jak z tą 11:32 albo bagienkiem, które widziałem w Luboniu? Tobiaszu, dziękujemy i zapraszamy ponownie, po 19 odezwę się w sprawie gór, a zdjątka wrzucę jutro, dziś zmykam spać.
Biera Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 trzeba sie bylo odzywac w krotoszynie to bym was zaprosił na soczek;)
martwa wiewiórka Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 nie bylo już czasu w krotoszynie na nic poza wyscigiem do jarocina.... poza tym nie pisaleś że chcesz bysmy się do Ciebie odezwali.....jak będziemy w pobliżu... a wiedziałeś że bedziemy niedaleko...nie chcielismy nachalni być;P
tobiasz Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 mi w zumie wyszlo 159 z czego 100 jadac samemu troche zaluje, ze sie od was odlaczylem, moglem jechac dalej nastepnym razem nie popelnie tego bledu
martwa wiewiórka Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 No żałuj Tobiasz, bo prawde mówiąc trafiłes na najnudniejszy odcinek trasy... potem sie zaczęło cudnie, tam gdzie te stawy, i wracaliśmy tez przez sliczna okolicę - no i ladna pogoda sie zrobiła... ale- Stawy Milickie nie uciekną, a my widzielismy niewielki fragment, wiec i tak od razu nabralismy ochotę na powtórny wypad w tamten rejon... nastepnym razem zastartujemy z Krotoszyna żeby było bliżej do stawów..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.