Skocz do zawartości

[weekend] kto chętny na pojeżdżenie w okol. Poznania?

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jest! jest! dzisiaj go odebrałam:)

i jeszcze z rozpedu kupilam sobie - usmiejesz sie - licznik;)

i pare innych rzeczy:)

wagant stoi i płacze, az mi go żal...obiecałam mu remont generalny;)

nalezy mu sie za te wszystkie kilometry praktycznie prawie bezusterkowe;)

nowy nabytek bedzie przetestowany w weekend:) na razie zrobiłam nim jakies 7 km ze sklepu...

Napisano

gratuluje nowego bika :)

dziękuje za doping, obiecuje, że dam z siebie wszystko <_< specjalnie dla was

tak sobie myślę, że kiedyś się urwę z treningu i pojadę z wami na taki wypad :PP

Napisano

Pani Wiewiórko :)

- gratuluję podjęcia (mam nadzieję trafnej) decyzji kupna nowego sprzętu-pochwal się cóż to jest - a Wagant zdecydowanie powinien dożyć u Ciebie swoich dni :)-chyba zasłużył na jakis kąt w piwnicy,co do weekendu to najprawdopodobniej w sobotę będę niestety musiał udać się do pracy,-jak będziecie jechac przez Głuszynę to wam pomacham :D - ja będę wolny dopiero w okolicach 14 <_< -ale tak na 100% to jutro będę wiedział,a niedziela raczej odpada,ale zobaczymy jeszcze-gdybym się nie pojawił to życzę pieknej pogody,atrakcyjnej trasy,zero awarii i miłej atmosfery :)

Napisano

witam,

mieszkam w Stęszewie ok. 25km od Poznania. Mam do was wszystkich pytanie: czy mógłbym kiedyś załapać się z wami na jakąś wycieczke? <_< Chętnie bym pojeździł sobie w grupie. Trasa raczej przez las? I powiedzcie mi jeszcze czy się wiekowo załapie? Bo z góry mówie, że mam 16 lat :) (wiem młody jestem :) :) ) Pozdrawiam!

Napisano
witam,

mieszkam w Stęszewie ok. 25km od Poznania. Mam do was wszystkich pytanie: czy mógłbym kiedyś załapać się z wami na jakąś wycieczke? ;) Chętnie bym pojeździł sobie w grupie. Trasa raczej przez las? I powiedzcie mi jeszcze czy się wiekowo załapie? Bo z góry mówie, że mam 16 lat :P (wiem młody jestem :P :P ) Pozdrawiam!

Ja też jestem młody i nikt mnie nie wygonił <_< więc Tobie to też raczej nie grozi :wink: - nie chcę wypowiadać się za wszystkich ,ale myslę ,że każdy jest mile widziany

JĘdrek -opony nabyłem zgodnie z Twoją sugestią- Schwalbe land cruiser 28x1,60 poszedł na tył a z przodu również schwalbe ,ale marathon cross 28x1,5 i musze powiedzieć po klikudziesieciu kilometrach,że opony bajka- już dwa razy do pracy na nich pomknąłem i po asfalcie jedzie sie bardzo dobrze ,a w terenie to już w ogóle I liga-więc dzieki za dobrą radę i do zobaczyska!

Napisano

Mysle że wiek nie może przeszkodzić w uczestniczeniu w wycieczkach, jeśli lubisz pośmigać na dwóch kółkach w dobrym towarzystwie to zapraszam.

Własnie kombinuje żeby pośmigać z wami w niedziele. Wszystko okaże się w sobote o 17 <_<

Wszyscy zmieniają rowery lub opony, zmieniam i ja ;) Właśnie zakupiłem oponki Schwalbe Racing Ralph EVOLUTION 26x2.1, czekam tylko na listonosza z paczką :P Zmieniam bo nie ufam starym po wypadku w niedziele :P

Do zobaczyska mam nadzieje :P

Napisano

To zależy od ludzi <_<. Mój najstarszy brat ma 38 lat i między nami jest 18 lat różnicy. On ma już trójkę dzieciaków, a ja dopiero drugi rok studiów (bez żadnych powtórek, żeby nie było :P). I dogadujemy się świetnie, więc nie pękaj :P. Na rowerach wszyscy jesteśmy równi ;). Pozdrowienia

Napisano
kryniu - u profilu jest napisane, że masz 32 lata, więc nie wiem czy się nadaje do takiego towarzystwa, bo 16 a 32 lata to duuuza roznica ;)

no teraz to mi dałeś :eek: pozbawiłeś mnie chłopie resztek nadziei ,żem jeszcze młody i balastem dla społeczeństwa nie jestem hehehehe -człowieku ,ile ja bym dał,żeby znowu miec tyle lat co Ty -hehehehe -ale nie o tym mowa-jak to kol.Dydym napisał -wiek ma raczej któreś tam rzędne znaczenie , więc się nie przejmuj ile kto ma -ważne na ile się czuje

Dydym -ty masz nowe kapcie , ja też po zmianie -teraz jak odjedziemy to już nikt nas nie dojdzie hehehehehe <_< - tempo 40 non stop :P

Napisano

Tak jest popieram kolegów <_<

Dotychczas na na naszych wycieczkach chyba nikomu różnice wiekowe nie przeszkadzały

zaproszenie jest dla wszystkich bez wzgledu na wiek ;)

co do trasy niedzielnej bedzie głównie po terenie

co do sobotniej niech sie wypowie aldona:) a jak ją znam, bedzie urozmaicona zapewne

Kryniu, może sie uda jednak:) (bidny wagant w piwnicy?nigdy! zasłuzone honorowe miejsce w przedpokoju!-poza tym nie mam piwnicy:) a co do wieku...zajrzyj w mój profil hehehheheheheh...jestes młodzieniaszkiem po prostu:)

Dydym, ty tez kombinuj zeby Ci sie udało:)

Napisano

dokładnie! zaproszenie over wiek ;)

Jędrek-szkoda-odbijemy następnym razem.

Kryniu - mam nadzieję, że uda Ci się uwolnić sobotę, Dydym-postaraj się z niedzielką ;)!

trasa-urozmaicona; jak na razie to wieje okrutnie dość /przesunęlo mnie na moście ;) jeżeli jutro będzie powtórka-będzie ją trzeba zmodyfikować raczej. miejsce spotkania pozostaje bez zmian.

do zobaczenia mam nadzieję!

dejot a Ty się piszesz??

nikodem-zapraszamy i powodzenia - zeby bylo sie czym pochwalic ;)

Napisano

Prognoza na weekend:

sobota: 13 stopni, wiatr 21 km/h z północnego zachodu

niedziela: 15-18 stopni, wiatr 8 km/h z południa.

Więc jak z planami?

Ps. Zaczęło mocno dmuchać już wczoraj wieczorem i tak jak Aldonę zepchnęło mnie dość solidnie w bok parę razy :(

Napisano

No właśnie zajrzałem sprawdzic co z planami na weekend w zwiazku z tym wiciurem:(

Chyba ze w sobote pojedziemy gdzies na polnocny zachód i pozniej wrocimy z wiatrem;)

Co do zakupów ja za to zamowilem sobie sztyce i pedały platformowe:D Widze sezon na zakupy rowerowe w pełni:) Nad oponkami tez chce sie niedlugo zastanowić wylko zawsze chciałem mieć slicki a na taki teren to one srednie:P

Ale oczywiscie pisze sie pisze:D

Napisano

co do niedzieli planow raczej nie zmieniam, bo teren jest w wiekszosci przysłoniety;)

ale chciałam Was zapytac o te godzinę...Rowerzystka, Dydym (moze Ci sie przeciez uda)...wy jestescie spoza Poznania...o której bedzie wam pasowało do Poznania dotrzec? I czy bedziecie jechali przez Malte? bo jesli tak - wyjade po was na Malte, powiedzmy pod ta tablicę co jest na poczatku Malty i was zgarne.

okreslcie sie tylko z godzina;) pliz! nie chce was zrywac o jakis dziwacznych porach z łózek w niedziele.

Napisano

hmm.... a może by tak odmienić kolejność, jutro ma jeszcze wiać, więc byśmy mogli się chować po lasach WPNu, natomiast w niedzielę, gdy wiatr już się uspokoi pojechać podziwiać magnolie? Co Wy na to?

Napisano

Jest jeden problem Rowerzystko:), w niedziele (przetestowane nieraz) w Kórniku jest zazwyczaj masakrycznie duzo ludzi. I moze to byc po prostu nieznosne.

dlatego aldona wymysliła tak, zeby byc tam w sobote - zeby ominac tłumy

bo w WPN tez w niedziele zazwyczaj jest sporo, jednak bez porównania z obleganym Kórnikiem, poza tym w WPN pojedziemy tak, zeby w te tłumy nie wdeptywac:)

Planow bym nie zmieniała, jedyne co-to aldona moze lekko zmodyfikowac trase, coby po odsłonietym nie jechac nonstopa - zreszta, aldona bedzie wiedziała:)

Napisano

Więc w sobotę, w stronę do Kórnika będzie raczej OK, za to czeka nas lekka masakra, gdy będziemy wracać, no chyba, że po południu wiatr się zacznie uciszać :(.

U mnie z dotarciem, średnio wesoło, bo muszę dobić sama. Jestem w stanie być w Poznaniu około 10.30, w jednym z dwóch miejsc - pod Empikiem (tym koło okrąglaka) lub przy Multikinie (Królowej Jadwigi). Może być?

Napisano

Okej, pora chyba zatem na podsumowanie:)

w sobote i w niedziele miejsce spotkania to samo, godzina spotkania ta sama:)

sobota 10.30, róg Drogi Debinskiej i Królowej Jadwigi, (koło AWF) - Rowerzystko, to jest zabi skoczek od Multi-prawie to samo:) trasa urozmaicona tak jak pisala aldona (ewentualnie ją zmodyfikuje troche ze wzgledu na wicher gdyby był)

niedziela 10.30, róg Drogi Debinskiej i Królowej Jadwigi, (koło AWF) trasa po WPN głównie terenowa

Pasuje?:(

Napisano
Jeśli tak bardzo obawiacie się wiatru, to trzeba go wykorzystać! Polecam sobotni rajd turystyczno-krajoznawczy w kierunku wschodnim. Szczegóły na http://www.cyklista.org/

Zapraszam też na inne nasze rajdy

Ale bedziecie wracac juz pod wiatr:P

Jak coś mogę po drodze Rowerzystke spod multikina 10 minut przed ustawką zgarnąć :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...