Skocz do zawartości

[weekend] kto chętny na pojeżdżenie w okol. Poznania?

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

u mnie, na chwilę przed wyjazdem majowym, sobota techniczna.

ale za to niedziela...:)

w niedzielę proponuję wyjazd w kierunku południowym, pod prąd Warty w stronę Śremu.

dla zainteresowanych-trasa~100km, zbiórka pod AWF od strony Drogi Dębińskiej, godz.10:30

pozdrowienia!

Napisano

Dydym, nie napisałeś skąd startujesz w sobotę:)

Mam nadzieję że jedziesz!

Nie widzę jakoś tłumu chętnych, możliwe że sami pojedziemy...napisz czy będziesz przy źródełku czy gdzies tam po drodze się spotkamy...

to jeszcze napiszę raz coby sie w razie czego komu nie pomyliło:

sobota - start Malta źródelko - 10.00 - kierunek Skoki - ok. 140 km

niedziela - 10.30 - zbiórka pod AWF na Drodze Dębińskiej -jedziemy pod prąd w stronę Śremu;) - 10.30 - koło 100 km

Napisano

Hej,

Niestety nie mogę dołączyć. Pewne rzeczy się potoczyły nie tak jak miały i nie ma mnie w poznaniu na weekend. Mam nadzieje, że jeszcze sie wybierzemy.

Pozdrawiam

Napisano

pogoda nas rozpieszcza ostatnimi czasy. i jak nam z tym dobrze :))

w długi weekend też tak chcemy! propozycji żadnych nie będzie, jedziemy pojeździć po innych okolicach :)

wykorzystajcie czas i bawcie się pięknie!

pozdrowienia!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki Kryniu!

W kotlinie przepięknie było :)) najwyżej wjechaliśmy na 1123m npm (Przełęcz śnieżnicka), a i kilometrażyk nienajgorszy wyszedł.

W najbliższy weekend chwilę będzie ciszej, ale następny już na pewno coś wykręcimy :)

pozdrowienia! i do zobaczenia!

Napisano

Jasne Adrian że pamiętam:) pozdrowienia;)

W piatek ja raczej nie wyjadę nigdzie bo pracuję ale może kto sie skusi?B)

za to wyjaśnia się na razie niedziela:

w niedzielę planujemy do Obornik sie przejechać, trasa plus minus 100 km duzy procent terenowy, czas i miejsce zbiorki - najprawdopodobniej Most Teatralny przy Roosvelta, godzina 10.00

natomiast sobota -trasa jeszcze w planowaniu:)

Napisano
Jasne Adrian że pamiętam:) pozdrowienia;)

W piatek ja raczej nie wyjadę nigdzie bo pracuję ale może kto sie skusi?;)

za to wyjaśnia się na razie niedziela:

w niedzielę planujemy do Obornik sie przejechać, trasa plus minus 100 km duzy procent terenowy, czas i miejsce zbiorki - najprawdopodobniej Most Teatralny przy Roosvelta, godzina 10.00

natomiast sobota -trasa jeszcze w planowaniu:)

Cześc wszystkim. Witam serdecznie , to mój pierwszy post :-) na tym forum. Piszę do was z zapytaniem czy macie jakąś stałą ekipę ,czy jest może szansa do podłączenia się pod wyżej opisywane wypady weekendowo rowerowe? pozdrawiam Michał

p.s jestem z Murowanej Gośliny :-)

Napisano

Cześć xnz

Jestem z Biedruska, wiec można gdzieś razem skoczyć. W niedziele śmigamy z ekipą do obornik, oczywiście serdecznie zapraszam.

Może masz jutro czas na pośmiganie ? Pasuje mi od rana do 14. jeśli coś to wal na GG: 1698848 nawet jeśli jestem niedostępny to pisz.

Pozdrawiam

Napisano
Cześć xnz

Jestem z Biedruska, wiec można gdzieś razem skoczyć. W niedziele śmigamy z ekipą do obornik, oczywiście serdecznie zapraszam.

Może masz jutro czas na pośmiganie ? Pasuje mi od rana do 14. jeśli coś to wal na GG: 1698848 nawet jeśli jestem niedostępny to pisz.

Pozdrawiam

witam cię serdecznie zagadałem na gg :-)

Napisano

Ja od nie dawana mam rower w poznaniu z miłą checia z kims sie zgadam na jezdzenie bo terenów tutejszych nie znam za bardzo w week wiewiórko ciezko bedzie bo mam słuzbe przewaznie mam czas w tygodniu popoludniu ale na inny week moze mi sie uda wolne załatwic to gdzies z wami smigne a puki co szukam kogos kto ma czas i chceci pokazac tutejsza okolice pozdrawaim moje gadu 3630576

Napisano

Pozdrowienia Adrian! pewnie, że Kobylą pamiętamy i miło wspominamy :)

Witamy Panie xnz! Dydym Cię pewnie nieźle dziś w tej Zielonce przewiózł?! ;)

A z planów na najbliższy weekend (coś nas deszczem straszą znów??)

sobota: wyjazdówka z dojazdówką. 8:42 pociągiem do Jarocina (jeden przejazd:11zł+4,50 rower)

tam ~100km po Żerkowsko-Czeszewskim Parku Krajobrazowym i pod wieczór powrotnie pociągiem z Jarocina lub okolic

niedziela: zaproszenie dla Growi i wszystkich sympatyków na towarzyską przejażdżkę do Obornik; powrotnie przez Zielonkę. coś w okolicach 100km wyjdzie.

czas i miejsce zbiórki na obecną chwilę: godz.10, na moście tetralnym od strony ul.Roosevelta.

oby z tym załamaniem pogody to pic na wodę był ;)

pozdrowienia!

Napisano
Pozdrowienia Adrian! pewnie, że Kobylą pamiętamy i miło wspominamy :)

Witamy Panie xnz! Dydym Cię pewnie nieźle dziś w tej Zielonce przewiózł?! :(

A z planów na najbliższy weekend (coś nas deszczem straszą znów??)

sobota: wyjazdówka z dojazdówką. 8:42 pociągiem do Jarocina (jeden przejazd:11zł+4,50 rower)

tam ~100km po Żerkowsko-Czeszewskim Parku Krajobrazowym i pod wieczór powrotnie pociągiem z Jarocina lub okolic

niedziela: zaproszenie dla Growi i wszystkich sympatyków na towarzyską przejażdżkę do Obornik; powrotnie przez Zielonkę. coś w okolicach 100km wyjdzie.

czas i miejsce zbiórki na obecną chwilę: godz.10, na moście tetralnym od strony ul.Roosevelta.

oby z tym załamaniem pogody to pic na wodę był :)

pozdrowienia!

cześc i witaj Aldona! Fajniutko było troszkę pojezdziliśmy z Dydymem. Cieplutko wypowiadał się o waszych weekendowo rowerowych wypadach i apetytu na przejażdzki mi narobił ;-). Nawet się umówiliśmy na niedzielę wraz z Growi oczywiście :-) i na piątek po puszczy także :-). Z tym deszczem to lepiej żeby się mylili.

Wasze wypady, i sobotni i niedzielny są bardzo interesujące. W niedzielę z tego co ustaliłem z Dydymem dołączymy do was może gdzieś na trasie (Złotniki?).

pozdrawiam M.

Napisano

Czy ktoś z Państwa reflektuje na jutrzejszą wyjazdówkę? umówilibyśmy się wówczas we wskazanym miejscu na pkp.

pozdrowienia!

Napisano
Czy ktoś z Państwa reflektuje na jutrzejszą wyjazdówkę? umówilibyśmy się wówczas we wskazanym miejscu na pkp.

pozdrowienia!

witajcie , z ogromnym żalem(serio :-)) informuję że już komuś obiecałem tą sobotę :-( , ale jeżeli jeszcze się kiedyś w tamte strony będziecie wybierać to jestem pierwszy na liście

pozdrawiam serdecznie M.

p.s. nie chcę żadnego deszczu w weekend ;-)

Napisano

To ja może się i dołączę przy następnych wypadach ;]

Przyda się raz po raz dłuższy dystans i wreszcie jakieś nowe tresy, bo ile można Rusałk-strzeszynek, Malta, Cytadela...

Wczoraj nie wiem jak Was ale spotkałam mnie burza, a dziś mam nadzieje, że z tych chmurzysk nie spadnie na was nic ostrego!

No i witam wszystkich z Poznania i okolic ;]

Napisano
Wczoraj nie wiem jak Was ale spotkałam mnie burza, a dziś mam nadzieje, że z tych chmurzysk nie spadnie na was nic ostrego!

Wczoraj z rzecz nieprzyjemnych spotkała nas tylko inwazja wszelkiej maści komarów, much i innego latającego dziadostwa, poza tym było bardzo sympatycznie, tylko ramiona sobie ciut za bardzo przypiekłem ;)

A dziś to zaspałem dość zdecydowanie...

Napisano

cześć Vero, nic nie spadło na nas wczoraj:) Dzisiaj leciutko pokropiło - tyle co nic!

Wczoraj bylo bardzo fajnie, a bylismy ekipą trzyosobową - a dzisiaj - żałuj Wojtek że zaspałeś, grupa była liczna i wesoła, kilometraż mniejszy niż wczoraj, za to z wiekszym procentem terenowym.

Weekend bardzo moim zdaniem udany i dzięki wsjem za towarzystwo! :teehee:

Vera, zapraszamy następnym razem oczywiscie, jeżeli bedziesz miała ochotę.

możesz też zaglądać na forum Growi z którymi zawsze sie jezdzi przesympatycznie:

http://www.growi.lua.pl/forum/

Napisano
cześć Vero, nic nie spadło na nas wczoraj:) Dzisiaj leciutko pokropiło - tyle co nic!

Wczoraj bylo bardzo fajnie, a bylismy ekipą trzyosobową - a dzisiaj - żałuj Wojtek że zaspałeś, grupa była liczna i wesoła, kilometraż mniejszy niż wczoraj, za to z wiekszym procentem terenowym.

Weekend bardzo moim zdaniem udany i dzięki wsjem za towarzystwo! :)

Vera, zapraszamy następnym razem oczywiscie, jeżeli bedziesz miała ochotę.

możesz też zaglądać na forum Growi z którymi zawsze sie jezdzi przesympatycznie:

http://www.growi.lua.pl/forum/

:teehee: dzięki extra wypad (za) dużo asfaltu ale fajna wspólna jazda

pozdrawiam całe Growi ;-)

Napisano

no to mnie wczoraj zmiotło prawie razem z ulewą i piorunami, a Wam się udało:P

Dzisiaj mi się bardziej udało, bo wybrałam się w stronę puszczy do Tuczna i o dziwo nic deszczowego nie spotkałam.

Dzięki za linka, zajrzę ;]

Napisano

Dla chętnych i zainteresowanych:

jutro, to jest czwartek BC: zbiórka pod AWF od strony Łęgów Dębińskich, godz: 11:00

miejsce akcji: wyjazd w kierunku południowym (docelowo jez. Wonieść)

dystans: będzie więcej niż 100, mniej niż 200

sobota: planowany jest wyjazd w Puszczę Notecką, wyjazd pociągiem do miejscowości Miały, godz. 8:37,

powrót z szamotuł pkp albo rowerem-zależnie od czasówki. ktoś z Państwa zainteresowany?

pozdrowienia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...