Skocz do zawartości

[weekend] kto chętny na pojeżdżenie w okol. Poznania?

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

noi się rozpadało deszczem. pada mniej lub więcej niestety. zaglądam na numeryczną: http://meteo.icm.edu.pl/ i wszystko ok. to deszcz wielkoskalowy na pełnej legalizacji ;) ale tylko do jakiejś 13. :)

ze swojej strony-dla tych, którym nie przejdzie ochota na rowerową przejażdkę, mogę zaproponować ponowną ustawkę 13:30 i jakąś krótszą traskę. miejsce zbiórki bez zmian.

ten słoneczny ciepły piątek narobił mi apetytu. tak łatwo sie nie poddam :)

Napisano

Panie Pedros, carramba (no co-prawie jak don Pedro;)

pięknie dziękuję za towarzystwo! czasem słońce, czasem grad, a co zlego to nie ja :)

myślę, że jakieś ~ 90 możemy sobie policzyć, z czego 50 w zacnym terenie i warunkach.

wiosna. ot co. a burza przepiękna była.

do następnego! pozdrowienia!

Napisano

Pani Aldono, było super;

towarzystwo, pogoda, trasa, wprost rewelacja.

Zerknąłem w mapkę i rzeczywiście kawałek wyszedł niezły ;).

Pozdrawiam i do następnego!

Napisano

W nadziei na rowerową pogodę w weekend :) kilka dni wiosny i już rozpasanie :))

mam dla Państwa następujące propozycje:

sobota: tam i z powrotem przez Zielonkę czyli co w puszczy piszczy;

sugerowane miejsce i czas zbiórki: Malta, tablica z planem przy starcie (narożnik Jana Pawła II i Majakowskiego), godz. 10:30

niedziela - pozwolę sobie zacytować Jędruha ;)

"Zapraszamy do wspólnego wypadu nad Wartę w rejonie wsi Dąbrowa koło Zaniemyśla .Spotkanie przy źródełku na Malcie 06,04 godz 10"

no to byle do piątku, a potem z górki!! pozdrowienia! :)

Napisano

Aldono dzisiejsze rowerowanie było zacne.

Jazda po Zielonce bez jakiegoś konkretnego celu ma swoje uroki:P Nie ma to jak łamanie wszelkich zasad i omijanie szlaków rowerowych :)

hej

Napisano

Ano! pojeździliśmy po Zielonce wzdłuż i wszerz bez zoobowiązań.

nie odpuściliśmy dziś chyba żadnej góreczce ;) Kto nie był, niech żałuje!

Dzięki za towarzystwo! :)

Napisano

Moi drodzy, weekend się zbliża i oby był słoneczny...

W związku z tym zapraszamy z Aldoną na wycieczki weekendowe:

w sobotę planujemy przelot przez Wielkopolski Park Narodowy w stronę Stęszewa, powrót przez okolice jez. Niepruszewskiego, planowany dystans - ok. 100km

Spotykamy się o 10.30, na skrzyżowaniu Królowej Jadwigi i Drogi Dębińskiej, pod AWF.

w niedzielę - tez chcemy jechać, ale trasa jest jeszcze w ustaleniu, w każdym razie planowany dystans to również około setki.

dopiszę jeszcze miejsce spotkania i godzinę oraz kierunek na niedzielę :) najpóźniej jakos do jutra popołudnia.

Zastrzeżenie pogodowe: jeśli będzie w psy lało (odpukać!) to nie jedziemy...ale miejmy nadzieje że tak nie bedzie:)

Napisano

południe jakiś czas temu minęło, to może ja coś wpiszę ;)

w niedzielę proponuję pojechać w północne regiony miasta przez Morasko w stronę Obornik,

dystans zwyczajowy: ~100 km, proponowany czas i miejsce zbiórki - godz.10:15, Most Teatralny od ul.Roosevelta.

coś nas jutro przed południem deszczem straszą wrrr :|

gdyby okazali się tacy nieomylni i o 10:30 jednak padało-proponuję się spotkać jak się już wypada i pojechać jakąś skróconą trasę.

do zobaczenia!

Napisano

Na razie jednak leje za bardzo, w zwiazku z czym odczekajmy - przecież kiedyś przestanie:)

Jakby trochę przestało to pojedziemy;)

no dobra, może się wypadało, więc jakby kto jeszcze dzisiaj chciał, to ja sie z Aldoną spotykam pod AWF o 15. Jakaś skrócona trasa:)

...no i po 15 juz faktycznie nie padało:)

gdyby kto jutro chciał jechać - a pogoda wedle numerycznej ma być całkiem całkiem - to 10.15 Most Teatralny od ulicy Roosvelta, kierunek Oborniki:)

Napisano

znów nam się pięknie weekend rowerowo udał :)

Kryniu- żałuj!;) dzisiejsza aura bez zastrzeżeń najmniejszych była :)

a jak Państwo Growi się zaprezentowali we flagowych kolorach na szerszym forum?

pozdrowienia! :)

Napisano

Kolorowe kredki w pudełeczku noszę,

Kolorowe kredki bardzo lubią mnie,

Kolorowe kredki kiedy je poproszę,

Namalują wszystko to co chcę!

piękna nagroda! z potencjałem! ;)

pozdrowienia!

Napisano

a jednak będzie rowerowy weekend! :)

w sobotę chętnych na towarzyską stówkę zapraszamy przez Skórzewo, jez. Niepruszewskie do Buku, powrotnie przez ~Duszniki, Lusowo, Kiekrz.

zbiórka: godz. 11:00, pod starym zoo - ul. Zwierzyniecka

w niedziele-trasę po wpn poprowadzi wiewiórka.

zbiórka pod AWf, od strony Drogi Dębińskiej, godz. 10:30

na pewno wypadało się w tygodniu! do zobaczenia!

Napisano

Kryniu - jesli mozna - ja bym nalegała na te 11 w sobote jednak, jak Aldonka napisała...:P

Mi pasuje bardzo akurat 11, bo dzis tyram do pozna w noc;)

Ale - wiekszośc decyduje, i ja sie ewentualnie dostosuję:D

Ino-nie wiem czy wiekszość jeszcze dzis tu zajrzy!

Niedziela to jak chcecie-mi 10.30 pasuje...

Napisano

świetnie mi sie dzisiaj jechało, dziekuje całemu towarzystwu!

mi wyszło jakieś 108 km, ale to łacznie z podjazdem do apteki, który musiałam po powrocie uskutecznić - sama wycieczka około 105 pewnie...

no i nie zapominajmy że duży procent wycieczki dzisiejszej upłynał pod znakiem wiaterku, niestety wcale nie w plecki:)

jak się okazuje, najgorzej przejezdne tereny znajdowaly sie na osiedlu domków jednorodzinnych blisko Poznania:D

do zobaczenia jutro!

Napisano

Weekend za pasem...

Proponuję w sobotę pojechać do Skoków - przez Zielonkę. Do Skoków terenowo, ze Skoków bardziej asfaltowo.

Przewidziany kilometraż - koło 140 km. (Dydym miałby sporo mniej tym razem:)

miejsce spotkania - sobota, Malta źródełko, 10.00.

jesli kto ma ochotę - dajcie znać:rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...