podjazdy Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Wycieczka do śnieżycowego jaru została przesunięta na następny tydzień ( z powodu wichury) eee, jutro już takiej wichury nie będzie - tylko deszcz może padać
aldona Napisano 1 Marca 2008 Autor Napisano 1 Marca 2008 też wydaje mi się, że jutro to już słabiej powieje.. może zrobimy tak, że spotkamy się o 10 przy zrodle na Malcie i zależnie od warunków zastanych postanowimy co dalej?
podjazdy Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 też wydaje mi się, że jutro to już słabiej powieje..może zrobimy tak, że spotkamy się o 10 przy zrodle na Malcie i zależnie od warunków zastanych postanowimy co dalej? Daje 10 do 1 ze jutro w Poznaniu wiatr bedzie bardzo slaby - bo gdyby miało być inaczej, robiłbym jak zwykle w Cykliście "rajd z wiatrem". Dzisiaj nie robiłem takiego rajdu, bo miało padać. I padało mocno.
aldona Napisano 2 Marca 2008 Autor Napisano 2 Marca 2008 jak obstawialiśmy - wiatr znacznie osłabł. deszcz - przedłużył swoją kadencję na dziś - pierze żabami z nieba jak nie urok, to... za tydzień snieg ma być czy jak?
aldona Napisano 9 Marca 2008 Autor Napisano 9 Marca 2008 a i owszem śnieżnie było. a wszystko za sprawą śnieżycowego jaru raju na występach gościnnych u Growi. pieknie rowerowo się weekend udał!
martwa wiewiórka Napisano 9 Marca 2008 Napisano 9 Marca 2008 ano, kilometraż sobotnio-niedzielny niemal jak w lecie:D śniezyczki ładniutkie, i w takiej masie robia wrażenie...
podjazdy Napisano 10 Marca 2008 Napisano 10 Marca 2008 ano, kilometraż sobotnio-niedzielny niemal jak w lecie:Dśniezyczki ładniutkie, i w takiej masie robia wrażenie... Mam wrażenie, że wszyscy rowerzyści z Poznania i okolic pojechali w okolice Śnieżycowego Jaru Sporo takowych spotykaliśmy http://www.genetyk.com/20080309/
martwa wiewiórka Napisano 10 Marca 2008 Napisano 10 Marca 2008 no, Was to też widzieliśmy:D o i nawet widzę siebie na zdjęciu z linka!
martwa wiewiórka Napisano 14 Marca 2008 Napisano 14 Marca 2008 W sobotę wybieramy się z Aldoną i dwoma kolegami przez Zielonkę do lednickiego skansenu. Spotykamy sie o 10.30 , róg Drogi Debinskiej i Królowej Jadwigi, (pod AWF) . Jeżeli kto ma ochotę pojechać z nami - to zapraszamy.
martwa wiewiórka Napisano 15 Marca 2008 Napisano 15 Marca 2008 w zeszłym tygodniu przejechaliśmy podobny dystans i nie marudziłeś i jakos dojechałeś, nie siej paniki:D
Kryniu Napisano 15 Marca 2008 Napisano 15 Marca 2008 hhmmm......że tak powiem dawno mnie tu nie było.....ale wróciłem.....-jutro -czyli w niedzielę ktoś ,gdzieś jedzie?
martwa wiewiórka Napisano 15 Marca 2008 Napisano 15 Marca 2008 hej Kryniu! my jedziemy z Aldoną i Olkiem i mamy nadzieję Wojtasin dołączy. Startujemy o 10.30 spod AWF, róg Jadwigi (tak jak i dzis czyli w sobotę) Jutro planujemu trochę krócej - po poludniu mają byc opady. Dziś wyszło nam jednak wiecej niż było w planach, bo 123 km.
aldona Napisano 16 Marca 2008 Autor Napisano 16 Marca 2008 dziś mały jubileusz hehe rok bytowania na forumie nieźle nam się dziś z pogodą udało nieprawdaż drodzy Państwo? dopóki jeździliśmy -nie padało. po prostu!
martwa wiewiórka Napisano 16 Marca 2008 Napisano 16 Marca 2008 Było fajnie. Dzięki całemu towarzystwu. Mnie tylko jakis frustrat popsul nieco humor jak już wracałam do siebie, ale to się już nawet nie liczy do wycieczki. Ale -może on za to spędził miły wieczór w poczuciu spełnienia obywatelskiego obowiązku A do Kórnika nastepnym razem jak mongolie zakwitną
Kryniu Napisano 16 Marca 2008 Napisano 16 Marca 2008 Z ogromną przyjemnością po zimowej przerwie wsiadłem na rower i zrobiłem dziś z Wami te kilka km ,było jak zwykle -bardzo sympatycznie-dzieki za to. Ania po co chcesz tam jechać jak zakwitną magnolie? Na fotkach z zeszłego roku po prostu zmieni sie date i będzie git A i jeszcze jedno - do dziewczyn....nic się nie zestarzałyście przez te pół roku.....
wojtasin Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 Z ogromną przyjemnością po zimowej przerwie wsiadłem na rower i zrobiłem dziś z Wami te kilka km Ja tam nie wierzę w żadną przerwę
aldona Napisano 26 Marca 2008 Autor Napisano 26 Marca 2008 mimo tego co w tej chwili za oknem...na całej połaci śnieg śnieg śnieg...dla siostry i braci zimowy plakacik... pozostając w naiwnej wierze, że może wraz ze wzrostem ciśnienia poprawią się warunki meteorologiczne i padający, podejrzanie często ostatnimi czasy, śnieg-zamieni się w s jak słońce; biorąc pod uwagę pełną legalizację wiosny (astronomiczna wystartowała 20 marca) i nie zapominając o podstępnej, sobotnio-niedzielnej, zmianie czasu na letni... pragnę zaprosić Państwa na rowerowy weekend w sobotę proponuję wyprawę w południowo-zachodnie okolice poznania (długość trasy standardowo~100km) sugerowane miejsce i czas akcji zbiórkowej: 10:30 pod AWF od strony Drogi Dębinskiej niedziela- z tego co wyczytałam - Growi zaprasza do Wagowa, prowadzi druh Jędrek zbiórka godz.10:00 przy źródełku na Malcie, albo 10:30 przy młynie w Zielińcu do zobaczenia! hope so :] byle nie do odwołania!
aldona Napisano 27 Marca 2008 Autor Napisano 27 Marca 2008 a jak będzie z Druchem Boróhem? z harcerskim czuj czuj czuwaj! pozdrowienia!
jędrek107 Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 No przyznaję druh to już daleka historia , ale w niedzielę jedziemy i jak zwykle jesteśmy otwarci na starych i nowych znajomych.
slavecek Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 Witam. Mieszkam w Poznaniu od niedawna i chętnie zabrałbym się na jakiąś wycieczkę. Pani Aldono, czy może Pani nakreślić mniej więcej przebieg wycieczki?? O ile dupsko mi nie odpadnie to chętnie zalicze również niedzielny wypadzik . pozdrawiam. pedros
aldona Napisano 28 Marca 2008 Autor Napisano 28 Marca 2008 no to bardzo zapraszam Panie Slavecek! mam w głowie dwa i pół pomysłu tras, nie wpisałam żadnej, żeby nie ograniczać i dobrać taką, odpowiadającą wszystkim kierunkiem, trudnością i długością jutro w momencie spotkania. dwa i pół pomysłu szkicowo to mniej więcej tak będzie: 1.przez Głuszynę, Kamionki, Radzewo, Niesłabin do Śremu, powrotnie przez Manieczki, Mosinę 2.przez Mosinę szlakiem konwaliowym do Jaszkowa, potem przez Brodnicę, (w opc. Czempiń) Iłówiec, powrót przez Mosinę 2,5. przez Lusowo, jez. Niepruszewskie,do Stęszewa, powrotnie się wymyśli. wszystko rzecz jasna do dyskusji pozdrowienia!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.