dejot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Ooooo widzę górki tam były:D A jak się tam dostać?
podjazdy Napisano 19 Lutego 2008 Napisano 19 Lutego 2008 Ooooo widzę górki tam były:D A jak się tam dostać? My dojechaliśmy pociągiem osobowym z Poznania. Jedzie się godzinę, można w tym czasie zjeść śniadanie i poczytać przewodnik po Puszczy Noteckiej :-)
lukas_t1 Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 co z czwartkowym nierowerowym treningiem nocnym? są jacyś chętni? na pewno bedą dobre napoje wzmacniające ciało i umysł
snuffi Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 ty, Biera i ja i to wsio pewnie Poprawka, mnie nie będzie - muszę pilnie jechać do Bydgoszczy
Biera Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 eee to se dajmy spokój, umówimy się jeszcze na inny termin, bo mi też okazało się że średnio pasuje chociaż przyszedłbym mimo to:)
lukas_t1 Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 no to idealnie sie spyknelismy, bo mi tez dzisiaj nie bardzo pasowalo snuffi co to za dzieciak tam koło Ciebie stoi z takimi wieśniackimi słuchawkami na szyi na tym zdjeciu z sygnaturki?
rowerzystka Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 Nie wiem jak Wy, ale my dzisiaj sporo pojeździliśmy. Wybraliśmy się na najtrudniejszy szlak Puszczy Noteckiej, a jak było to możecie obejrzeć tutaj: http://www.genetyk.com/20080217/index.html Było cudnie . Puszcza Notecka ze swoimi obrośniętymi mchami pagórkami jest bardzo malownicza. Mimo, że w nocy przed naszym rajdem nieco przymroziło, piaski trochę dały w kość. Przypuszczam, że wiele ścieżek latem robi się tam kompletnie nieprzejezdnych. Popełniliśmy jakieś 65 km, z czego 90% po terenie. Szlak nie był może łatwy, ale piękne widoki rekompensowały nam wszystkie trudy. Świetnie się bawiliśmy, oby więcej takich rajdów
aldona Napisano 21 Lutego 2008 Autor Napisano 21 Lutego 2008 kto żyw na konia!.... Państwo pozwolą, że takim zawołaniem rozpocznę mobilizację towarzyską kolejnego sezonu zatem kto z Panstwa kto- ma ochote na rower wybrac sie w sobote?? kierunkowo - proponuję wschodnie rejony- wyjazd kierunek Pobiedziska i jakiś sprytny powrót z kierunku północno wschodniego przez puszczę, tudzież jej skrajem. taki lutowy lajtowy melanż... dla zainteresowanych - dzień: sobota; proponowane miejsce zbiórki: tablica na Malcie (jak zawsze, od ubiegłego roku :] ta z planem terenu przy starcie) czas: godz.10:40 to jak będzie? do zobaczenia, mam nadzieję!!!
podjazdy Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 dzień: sobota; proponowane miejsce zbiórki: tablica na Malcie (jak zawsze, od ubiegłego roku :] ta z planem terenu przy starcie) czas: godz.10:40 Sobota, 10:40 - właśnie czytam tego posta No to miłego jeżdżenia, my jutro atakujemy Łysą Górę koło Żerkowa. Będzie dużo szybkich zjazdów. Może przy okazji wzbogacę wykresami i zdjęciami ten dział mojej bazy podjazów: http://www.cyklista.ovh.org/zerkow.html
aldona Napisano 23 Lutego 2008 Autor Napisano 23 Lutego 2008 10:40 dziś pod tablicą to była tylko kałuża niewielka noi ja mimo, że wiosna zastartowała jakiś miesiąc temu, a ta astronomiczna już za miesiąc; sezon 2007, nawet zdaniem kontuzjowanych - jak ja-nigdy się nie skończył... to sezon 2008,jak wynika z dzisiejszej zbiórki:), jeszcze nie wystartował.. ok ok można na wiatr zgonić! luz! trochę wiało, na paralotnie to nawet za bardzo trochę, być może na lutowy rower też. całkiem przyjemnie było i momentami zabawnie bezradnie - jak to pod wiatr, i bosko beztrosko gdy wiatr w plecy panie podjazdy okolice parku żerkowsko-czeszewskiego troszkę znam i łysą też trochę - kilka zacnych prędkości można rozwinąć na zjazdach - jeżeli ktoś mierzy, bo ja nie bardo przyjemne okolice!! niemniej-mam nadzieję, że i u Was -piękna sobota była! pozdrowienia! a jutro to chyba z growi rowi się przejadę
podjazdy Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 okolice parku żerkowsko-czeszewskiego troszkę znam i łysą też trochę - kilka zacnych prędkości można rozwinąć na zjazdach - jeżeli ktoś mierzy, bo ja nie bardo przyjemne okolice!!Też tam byłem, ale jeszcze w czasach przed-sprzętowych Głównie chodzi mi o rozpoznanie całego Wału Żerkowskiego i doliny Warty. Na nizinny rekord prędkości nie będzie jutro warunków - potrzebny byłby silny wiatr południowy. Chyba, że znajdzie się parę osób w peletonie co podciągną z korby do 70 km/h a ja za nimi się powiozę i w kluczowym momencie odpowiednio złożę dokładając kolejne 5 km/h a jutro to chyba z growi rowi się przejadę jak chcesz, - a na pewno lepiej mieć wybór kilku opcji niż bezskutecznie namawiać ludzi na wyjazd i w efekcie jechać samemu jak to dzisiaj miałaś okazję doświadczyć Co nie zmienia faktu, że samotne wycieczki mają swój klimat
Biera Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 taaa... o klimacie moich samotnych wycieczek możecie przeczytac w temacie o kaskach, post Pikpoka... horror w którym Twoja kobieta wie ze coś ci się stało, ale nie wie gdzie jesteś i nie może ci pomóc jak długą wycieczkę jutro planujecie?
jędrek107 Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 My czyli Growi to jakieś 80tkę a frakcja Swarzędz to ponad 100ówkę ale my to jeździmy lajcik .
martwa wiewiórka Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 No wiatr przeżyłyśmy przecie już większy Pani Aldono (chyba? był dziś wiekszy niż WTEDY? no nie wierzę...) Przykro mi, że dzisiaj wyszlo jak wyszło - ajm sory, żem nawaliła ale taki juz dzis wiewiórczy los. Jutro chcę tez z Growi, wiec do zobaczenia.
Biera Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 kurcze śmignąłbym sobie 80 ale czasu nie ma:/ może za tydzień czy dwa będzie lepiej...
aldona Napisano 24 Lutego 2008 Autor Napisano 24 Lutego 2008 podjazdy-dziękuję za zaproszenie. growi rowi dziękuję za super, jak zawsze!, wypad coś koło 70 dziś wykręciliśmy po wpn. można było się pobawić ) na następną sobotę też pewnie się coś wyszykuje - zapraszam już dziś! pozdrowienia! pani wiewiórko- mocniej niż wtedy przed Tucznem nie wiało, ale taki samotny wiatr to się człowiekowi w głowie potęguje
martwa wiewiórka Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 ta jest Pani Aldono, wtedy wlaściwie było bardzo zabawnie przez ten wicher. No i zawsze ta osłonka w postaci plecków na wymiankę. A dziś fajnie było, tyle że wydaje mi się że gadalam bez ustanku. Mi wyszlo 81 km. Ale byla pogoda, to w lutym jest zatrważające i nienormalne
jędrek107 Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 My czyli Growi też dziękujemy wszystkim gościom za wspólnie spędzoną niedzielę i zapraszamy na następny wypadzik, info www.growi.lua.pl/forum/. Dp zobaczenia
snuffi Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 Ehem ehem na forum tak nic nie znalazłem wiec, proszę o jakąś godzinę, miejsce kierunek, ilość km Milo by było gdyby był jakiś lajt bo ja po pościemnianej zimie i po złożeniu 2tyg temu roweru z moją kondycją jestem nie teges
podjazdy Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 A dziś fajnie było, tyle że wydaje mi się że gadalam bez ustanku. Mi wyszlo 81 km. Ale byla pogoda, to w lutym jest zatrważające i nienormalne Potwierdzam, my czyli AKTR Cyklista wybraliśmy się w niedzielę na rekonesans Szwajcarii Żerkowskiej i mieliśmy okazję opalać się przy +18 na rynku w Żerkowie. A pojechaliśmy do samiutkiego Żerkowa po wodę - tak, skończyła się woda w bidonach, bukłakach, kamelbakach i wszelkich innych naczyniach. A jak ładnie ptaszki śpiewały w uroczysku nad Wartą - posłuchaliśmy je kiedy już uporaliśmy się z górkami i zjechaliśmy na dół Wiosenne ocieplenie zaowocowało skokiem frekwencji - parę osób odkurzyło rowery z pająków i razem była nas cała dziewiątka. Tereny tak ładne, że musiałem pożyczać drugą gigową kartę do aparatu. Właśnie przegrywam jej zawartość. Foty wkrótce... Pagórki już: http://www.genetyk.com/24022008.jpg no i 3 tygodnie deszczu, wichur, a potem śniegu i zimy
DuzyMarek Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 AKTR Cyklista? Heh, jestem zasubskrybowany na waszą listę i zawsze w czwartek/piątek dostaję maila z planowaną wycieczką na najbliższy weekend. Subskrybcję mam już prawie 2 lata i jeszcze nigdzie z wami nie pojechałem :/. Bo ja w weekendy to krucho... A te wichury to na poważnie? Niedobrze
jędrek107 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Niedziela 02,03 godz 10 źródełko na malcie cel śnieżycowy jar
aldona Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 sobotnie zaproszenie dla tych, dla których rower to możliwości!! bez ograniczeń; na odległość od domu, na niezweryfikowane możliwości dwóch kółek,na przewyższenia, na wakacyjny pomysł... na wieloletnią fascynaję tym co blisko i niemalże o kilkatysięcy km za daleko, bądź za wysoko każdy pomysł jest dobry, a każde wrażenie to inspiracja jutro w kinie Rialto pokaz slajdów podróżniczych: http://www.terra.waw.pl/slajdy/terraincognita.html a w niedzielę: zbiórka wg Growi Rowi Malta Źródełko, godz. 10:00 - jedziemy obejrzeć śnieżyce w Śnieżycowym Raju. może nie 5000 n.p.m., ale interesująco i zdecydowanie bliżej. i podobno wiać będzie no risk, no fun do zobaczenia!
DuzyMarek Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Prognozy nie są zachęcające... Na onecie piszą coś o orkanie . Niemniej jeśli zdecydujecie się pojechać, życzę udanej wycieczki, na pewno pełnej wrażeń
dejot Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Wycieczka do śnieżycowego jaru została przesunięta na następny tydzień ( z powodu wichury) Pozdrawiam i zapraszam za tydzień!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.