Skocz do zawartości

[weekend] kto chętny na pojeżdżenie w okol. Poznania?

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A posiada ;) Jeżeli chcesz wybrać się na totalnie lamerską wycieczkę to zapraszam. Konkretnych planów nie mam, jedynie taki żeby dość wcześnie wyruszyć - ok. 9.00 rano (jakby co to daj znać na GG).

Twój "piesek" dostanie tarczę z przodu czy mi się wydaje?

Pozdrawiam

Nikt się nie skusi? Przewidywana trasa: Uzarzewo, Biskupice, Jezioro Kowalskie, Tuczno, Kamińsko, Owińska, Kicin, Gruszczyn, Poznań. Jak dla mnie ambitnie, ale spokojniutko :) bez szaleństw, chcę wrócić do domu :) więc pikawka nie może po drodze wyskoczyć...

Napisano

Tak jest Color- dostanie tarczę ale niestety z powodów finansowych to chyba dopiero pod koniec najbliższego miesiąca więc dużych stromizn w dół trochę boje się ryzykowac- tym bardziej że dziś sobie już facjatę pokiereszowalem deczko jak mi sie ścieżka skończyła:P heheh

Jeśli piszesz o najbliższym weekendzie to na chwilę aktualną się piszę:) Ile km kalkulujesz? Bo ja trochę się nie orientuję w tych miejscowościach naokoło Poznania :D Może jeszcze trochę osób się zmobilizuje?:)

Pozdrawiam! :)

Napisano

po delikatnej kontuzji - wracam do żywych! :) i w najbliższy weekend - jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie - namawiam na dwudniówkę w borach tucholskich!

planem wstępnym:

wyjazd pociągiem sobota rano do miasta Bydgoszcz, gdzie wsiadamy na rowery i do przodu! nocleg planowany jest w okolicach Tucholi - poszukiwania, najdogodniejszej we wszystkich aspektach opcji, trwają. niedziela - rowerowy powrót do miasta B i pociągiem do Poznania.

wątpliwości? kto pyta nie błądzi - pozostaję do dyspozycji!

pozdrowienia! :)

noi - mam nadzieję, że dacie się namówić!!

a pogoda? niestety - będzie coraz gorzej..zatem korzystać póki całkiem nieźle :)

Napisano

Jak by ktoś reflektował to w niedzielę jedziemy na lajtową 80tkę ze Swarzędza do Obornik przez Starczanowo a powrót to się pomysli może poligon ,spotkanie godz 10 przed pawilonem meblowym w Swarzędzu (pod krzesłem).

Aldona życzę sukcesów na dwudniówce, i pozdrawiam.

Color jak nie ruszysz du...ska to w tym roku się nie rozkręcisz.

Napisano

Nie mowie nie, ale obawiam sie, ze z przyczyn ode mnie niezaleznych psiakrew w ten weekend nie dam rady na calodniowa wyprawe. Co oczywiscie nie znaczy, ze jezdzic nie bede ;)

Napisano

panie, panowie

sprowadziłem rower do Poznania więc i zaczynam czytać ten temat

mam nadzieje ze uda nam sie zmowic na jakąś wyprawę:D

(ma ktos czas i ochotę jutro do południa?:D)

Napisano

Małe pytanko czy ktoś się wybiera na otwarcie szlaku cysterskiego.?bo jeśli są chętni wśród starych lub nowych znajomych to proponuję wspólny wypad forumowiczów spotkanko o 9,30 przy źródełku oczywiście na malcie .

Napisano
Małe pytanko czy ktoś się wybiera na otwarcie szlaku cysterskiego.?bo jeśli są chętni wśród starych lub nowych znajomych to proponuję wspólny wypad forumowiczów spotkanko o 9,30 przy źródełku oczywiście na malcie .

Jak zabierzesz Marcina to będzie nas trzech :D

Szczerze mówiąc dopiero teraz poczytałem trochę o inicjatywie powstania szlaku cysterskiego. Do tej pory zastanawiałem się co oznaczają znaki krzyża na drzewach :P

Żałuję, że nie udało mi się załapać na ostatni Wasz wypad. Jak przez tydzień prawie nie widuje się córki to potem trzeba to nadrobić w weekend, np. w wesołym miasteczku, albo na spacerku w kórnickim arboretum :D

Chyba nie rozjeżdżę się w tym roku... A w ogóle to jak było?

Pozdrawiam

Napisano

Color ma rację było extra co by nie powiedzieć jest w tych wspólnych wypadach jakaś magia ,że przeważnie nie ma niezadowolonych ,pozdrawiam i do następnej niedzieli jak by byli chętni to powiemy co i jak i gdzie ,pozdrawiam Martwą Wiewiórkę i Aldonę i Dydyma i Krynia no i całą resztę .

Napisano

Pogoda dopisała, mimo zapowiadanego "opadu kondensacyjnego" ;) Na liczniku piknęło 91 km więc trochę naciągając można wycieczkę podczepić pod "setkę" :D Ania to twarda sztuka. Widać, że ma cyklozę w zaawansowanym stadium rozwoju :P No i jej X-Vert przeszedł chrzest bez najmniejszego zająknięcia.

Strasznie napaliłem się na niedzielny plan Jędrka, jednak nie wiem czy z czasem wyrobię... Zwłaszcza, że w niedzielę jest poznański maraton, w związku z tym niektórzy muszą iść do pracy, a na innych spada obowiązek niańczenia :rolleyes: , ale może jakoś się z tym uporam.

Tyle się nasłuchałem o kulinarnych wyczynach Jędrka i o jego napojach z domowej piwniczki, że już zaczynam kompletować zimowy strój, co by być przygotowanym na grudniowe grillowanie B)

Coś mało na razie materiału (zwłaszcza fotograficznego) o Rajdzie Cysterskim Szlakiem Rowerowym, prawda? Trochę szukałem i znalazłem parę zdań na stronie redaktora Kurka (choć jego nie widziałem na rajdzie):

http://www.kurek-rowery.pl/index.php?gr=37&pdgr=71

Jak będziecie coś mieli to podzielcie się.

Napisano
Wycieczka bardzo udana! Ale to chyba już tradycja... :blink:

Mam nadzieję, że Ania podzieli się pamiątkowym zdjęciem :rolleyes:

Maciej chętnie bym się podzieliła, ale niestety nie wiem jak to zrobić. Przepraszam, ale ze mnie taka trochę blondynka komputerowa :blink:

Napisano

Jakby ktoś posiadał klucz torx25 (do krzykęcania tarcz hamulcowych) i wybierałby się na niedzielną wycieczke lub wcześniej przebywał w okolicy malty/piotrowa byłbym barzo wdzięczny gdyby ze sobą zabrał bo mój się połamał a nie mam czym podokręcać tarczy...

Napisano

Dejot, jak masz czas i chęci to możesz do mnie podjechać w ciągu dnia do firmy. Dokręcimy dysk i po sprawie. Jakby co to wal na priv.

Ania, co z tymi zdjęciami? :)

Napisano

My również się stęskniliśmy za Twoim i Aldi towarzystwem. Zdrowiej i wracaj na koła:)

Spojrzałem na pogodę i musze powiedzieć że warunki na weekendowy rower zapowaiadają się wyśmienicie (jak na tą porę roku rzecz jasna :D ) W niedziele bezchmurnie wiatr, <7km/h spore ciśnienie i powyżej 10 stopni :) Tylko jechać i aż żal z roweru schodzić :)

W sobotę rownie pieknie tylko bardziej wietrznie:)

Wielce prawdopodobne dozobaczyska zatem! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...