Skocz do zawartości

[weekend] kto chętny na pojeżdżenie w okol. Poznania?

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w temacie map, jeżeli wolno ;) - nie po raz pierwszy i nie pierwsze spostrzeżenie - strefa ograniczonego zaufania.

w końcu: kartograf też człowiek- czasami też mu się nie chce ;) inna kwestia leśnych ludzi odpowiedzialnych za oznakowanie szlaków ...

w tematach bliższych:

wolna środa - bez mojego udziału, więc jeżeli ktoś ma czas, ochotę, pomysł i chciałby forumowych kolegów i koleżanki na wycieczkę zabrać - zapraszam do wpisu propozycji :)

weekend - bez dwudniówki. z rozkładówką pojedynczą bardziej ;)

może się zdarzyć, że mnie nie będzie, więc jeżeli coś komuś po głowie chodzi - zachęta jak wyżej ;)

pozdrowienia i przyjemności!!

Gość BarteX88
Napisano

Cześć, pozwólcie że się wtrącę do tematu i nie na temat :P Byłem dziś w Poznaniu, i co mogę powiedzieć ? Pozazdrościć na pewno towarzystwa bo widziałem dziś wielu kolarzy (wjeżdżałem od strony Kórnika), ale z drugiej strony macie przesrane ze względu na ruch i roboty drogowe ;) No ale za to widziałem dziś, ale nie jestem pewien, Audi R8 czarne na poznańskich blachach PO

3a0c7caa3dab8a6em.jpg a tu na zdjęciu srebrne. Widział ktoś może ? Bo jestem ciekaw czy to na pewno R8...

sorki za mały offtopic ;)

Gość BarteX88
Napisano

Hehe tak myślałem, najfajniejsze było to jak jechałem główną drogą od ronda na Kórnik 140 km/h (zaraz za robotami tam gdzie fajny gładki asfalt) a tu nagle w lusterku coś czarnego :D Ledwo na prawo zjechałem a ten już mnie wziął, normalnie gały na wierzch mi wyszły, o tak :blink:

:D kurde, podniecam się jak dzieciak ;)

pozdrawiam

Napisano

prawadopodobnie jestem wyłączona ze wspólnych wycieczek weekendowych na jakies dwa tygodnie i oby nie trzy, życze więc udanych wyjazdów i do zobaczenia :) moze chociaz na jedną przejażdżke mi sie uda wyrwać przez ten czas..:/

Napisano
prawadopodobnie jestem wyłączona ze wspólnych wycieczek weekendowych na jakies dwa tygodnie i oby nie trzy, życze więc udanych wyjazdów i do zobaczenia :) moze chociaz na jedną przejażdżke mi sie uda wyrwać przez ten czas..:/

Mam nadzieję Ania ,że powodem nie jest stan zdrowia??? Praca,praca,praca.......pewnie . OK w takim razie ,jeżeli ktoś jest chętny na jutro to wstępnie proponuję źródło na Malcie o godz . powiedzmy 9.00-9.30.Jeżeli będą chętni to na miejscu jakiś kompromis co do trasy wspólnie wypracujemy -zapraszam

Napisano

Jutrzejszy dzień przeznaczam na prace i imprezkę, w niedziele też raczej robie sobie wolne bo jutro zabieram moją ukochaną :) do serwisu na regulacje układu hamulcowego :) Miłej wycieczki życzę.

PZD

Napisano

wygląda na to ,że pojadę sam - jakoś tłumu chętnych nie widać.....

:) Dydym ,jak już o rowerze mówisz "kochana" to chyba zaczynasz po kruchym lodzie stąpać - oby nie przeczytała tego jakaś dziewoja ,która gdzieś po kątach do Ciebie wzdycha ;) bo ją do cna zniechęcisz ... hehehehehehe -pozzzz :D

Napisano

Własnie przed chwilą umówiłem się z Panią Anią-Wiewiórką na jutrzejszy wypadzik - przwidywany dystans pewnie jak zwykle -śreednia krajowa -około 100km -jeżeli są chętni gorąco zapraszamy - na Malcie przy źródełku o 9 rano -pozdrawiam

Napisano

Tak jest - własciwie nie powinnam jechać pewnie-ale co ja sie tu bede tłumaczyć:)

Po prostu cięzko siedziec tyli czasu przed kompem...no nie da się...

Tak że spotykamy sie Malta źrodełko, godz. 9 i ruszamy B) kierunek co prawda nieznany jeszcze, ale cos sie spontanicznie wymysli-omapowana jestem na kazdą ewentualnosc niemal.

Zreszta, moze mi cos fajnego przyjdzie do głowy:)

Napisano

Witam ;)

Na 99% przyjadę do Was na 3 dni od najbliższego wtorku do czwartku ;)

I tu pojawia się pytanie - może ktoś zechciałby się przejechać ze mną w środę? :)

Jeśli tak to piszcie tu na forum lub do mnie na gg (7614274)

Napisano

wycieczka odbyło się w gronie dwuosobowym - Kryniu i ja. Moze to i lepiej, że nikt z nami nie pojechał - zapewne przekląlby nas na wieki...Miało byc lajtowo;) Zamiast tego przedzieraliśmy sie jednak przez jakies dzikie chęchy, dżunglę i jakis konny szlak (swoja droga -chyba dla kucyków szetlandzkich, bo nie uwierzę, że jakis koń się tam by zmieścil w tej gestwinie...

Podsumowujac - było bardzo fajnie;)

km wyszło mi 132 - liczac do samego domu. Z czego poważny procent terenowy, i nie był to teren typu do cioci przez łączkę:)

Zmachałam się jak dzika :D

Kryniu - dzięki za wycieczkę :)

Napisano

:) Świnta prowda :D było ..... co tu gadać -naprawdę ciężko momentami - szlak przebiegał w miejscach niemożliwych do przejechania,ale widoki prawego brzegu Warty w okolicach Obornik -bezcenne -wynagradzały cały trud ; po prostu dzika przyroda w pełnej okazałości -warto było i tyle. Ania-zapomniałaś o awarii ogumienia <_< . Pogoda dopisała -to najważniejsze momentami nawet lekko przypalało,poza tym OK. Ja w następny weekend odpadam -jadę pooddychać morskim powietrzem , w związku z powyższym życzę wszystkim udanych weekendowych wycieczek no i myślę ,że jak wrócę wreszcie coś drgnie w temacie frekwencji na naszych wypadach :) -bo na razie coś cieniutko oj cieniutko.....

Ania - dzięki za wspaniałe towarzystwo i bardzo mile spędzony dzień- dzielna kobitka z Ciebie :)

Napisano

Kryniu! to przyjemności wraz z tym morskim powietrzem ;)

ja ubiegły weekend zjechałam trochę mierzeję wiślaną -ale leniwie było oj! pogoda zbyt piękna - słońce, morze, plaża - to generuje pewne zachowania ;) a mierzeja i tak zjechana pilnie już w ubieglym roku była!! dwa razy powtarzać nie trzeba bylo :)

w temacie zaproszeń weekendowych :)

niedziela-rowerowa być musi! ;) proponuję przejazd przez Kórnik nad jezioro Raczyńskie w Zaniemyślu, powrotnie przez Śrem i dalej lewym brzegiem Warty w stronę miasta P.

sugerowana godzina i miejsce zbiórki: godz.10:10 pod Awf przy Drodze Dębińskiej

sobota-chciałabym i boję się heheh - a tak serio to powinnam się kilku innym sprawom poświęcić - ale może przynajmniej jakieś popołudnie, albo późniejsze popołudnie? kto ewentualnie reflektuje? coś wspólnymi siłami? ;)

pozdrowienienia Wszystkim!!!! - to tak apropos spadku frekwencji ;)

ps Rudd-tak to się dzieje, że w środku tygodnia - tak między poniedziałkiem a piątkiem - to my biedacy zapracowani jesteśmy ;) rowerem z domu do pracy i nazad...może na jakiś weekend przyjedź ;)?

Napisano

Szanowni Państwo!

było o frekwencji - tym razem sama ją zaniżę ;)

odpadam na następne dwa weekendy- najbliższy jadę porozrabiać w inny region, następny - szykuje się bardzo grzecznie i bezrowerowo niestety...

zatem-kto zdrów-ten na rower i plan na weekend!!

ubiegłą niedzielę spędziliśmy w trójkę z przeciętą oponą i zapowiedziami dożynek. z przyczyn technicznych trasa została zmodyfikowana - niemniej miastu P. stówka padła; chłopakom-wiadomo-więcej. sprawnie i zwrotnie było. mimo, że pod wiatr :) no cóż - jesienny już trochę taki..

pozdrowienia! i do zobaczenia soon ;)

Napisano

Sie macie ludzie:)

Patrzę nie próżnujecie :) W końcu sezon w pełni - nie ma czemu sie dziwic:) Mi pozostaje zazdrościc ;) Już się nie mogę doczekac pierwszego weekendu październikowego (mam nadzieję że nie będzie on wyjątkowo bez wyprawy) ;)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie znad nudnych notatek i życzę udanych najbliższych wypraw :)

Napisano

Uwaga Marcin i Jędrek zapraszają na leserski wypadzik niedzielny proponowana trasa wersja dla poznaniaków malta ,swarzędz , dziewicza góra Murowana Goślina,Oborniki i powrót ścieżką rowerową do Poznania koniec na Starym Rynku godzina spotkania 10,30na rynku w Swarzędzu tempo naprawdę dla każdego planowany dyst 80km .dydym i marpn liczę że dołączcie gdzieś w zielonce

Napisano

czy to jutro czy to dziś wszystkim jest potrzebny miś! :)

cokolwiek;)

Drodzy Państwo - jesienną mobilizację czas zacząć! propozycje z rękawów powinny się sypać ;)

Panie Dejot - coś sie wymyśli na specjalne przyjęcie nowej ramy w rodzinie ;)

a tymczasem - w najblizszy weekend moja osoba niestety odpada. ale lenić się na pewno nie będę nie :)

pozdrowienia dla Wszystkich!

stęskniona aldona

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...