pierotez Napisano Czwartek o 19:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:29 Jak w tytule, który system sprawdzi się lepiej. Nie szukam trejlówki, potrzebuję dobrego XCM do treningów z dobrym przeniesieniem napędu z nóg przez koła na podłoże. Z racji na nierówny teren myślę o procalibrze 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano Piątek o 12:36 Udostępnij Napisano Piątek o 12:36 Miałem kiedyś równocześnie aluminiowe Treki, Superfly i Procaliber. Procaliber, jak wiadomo, wyposażony w IsoSpeed. Nie widziałem żadnej różnicy w stosunku do Superfly, który był tego wynalazku pozbawiony. IsoBow? Hmm... To chyba ma działanie raczej iluzoryczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano Piątek o 13:46 Udostępnij Napisano Piątek o 13:46 Hardtail zawsze pozostanie hardtailem i co by się tam nie wymyśliło to nie zrobi się z tego "prawie fulla". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano Piątek o 17:43 Udostępnij Napisano Piątek o 17:43 (edytowane) Zawsze jak widzę, że ktos o tym pisze...to od razu przypomina mi się cyklon - naprawa ram rowerowych, to chyba ich ulubiony system ;-)) Kierownik serwisu niesamowice zachwalał mi to rozwiazanie, bardzo chetnie przyjmie taka ramę na naprawę...a że robi ich b.duzo, to polecał szczerze...uwielbia je. Edytowane Piątek o 17:43 przez player123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano Niedziela o 00:54 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 00:54 Nie wiem o co chodzi z cyklonem. Ja jeszcze roweru nie kupiłem a więc nie mam co naprawiać. No ale zawsze warto wiedzieć... Teraz, KNKS napisał: Miałem kiedyś równocześnie aluminiowe Treki, Superfly i Procaliber. Procaliber, jak wiadomo, wyposażony w IsoSpeed. Nie widziałem żadnej różnicy w stosunku do Superfly, który był tego wynalazku pozbawiony. IsoBow? Hmm... To chyba ma działanie raczej iluzoryczne. W Trekulcach Procaliber teraz widzę ramy z IsoBow, z IsoSpeed alu z IsoSpeed oraz Alpha Platinum Aluminium bez systemu uelastyczniania podsiodłówki Faktycznie kiedyś były też Superfly, pewnie bardzie komforty 🙄 Isobow to ta dziura (otwieracz kapsli) pod podsiodłówką która uelastycznia górną rurę. Teraz, KSikorski napisał: Hardtail zawsze pozostanie hardtailem i co by się tam nie wymyśliło to nie zrobi się z tego "prawie fulla". Tak dlatego patrzę na HT bo chciałbym mieć jak najmniej strat na przyłożonej sile z łydki na koło i dalej W cenach poniżej dychy można już mieć już świetne trejle 120-140mm (u speca pewnie więcej) i nie na reconach silver, no ale co komu potrzeba. Ostatnio wklejany Lapierre 🤗 Piszę posta bo już trochę zgłupiałem. Ta konstrukcja z dziurą wydawała mi się bardziej sztywna niż z łożyskiem isospeed a tu takie kwiatki w sieci, że trejle, itd. Jak będę chciał fulla to pomyślę nad nim. Dosiadałem Oiz czy Podium'a bo byłem najarany na DC. Swietny na wertepy i da radę na XC. No ale ile ja skorzystam z ff na treningach, ustawkach i okazjonalnych wyścigach xcm na mazowszu 😊😉 Terminy isospeed i isobow są tylko terminami. Gra cała konstrukcja. Szukam ht zaczynając od ramy a nie od szpeju! Już od dawna wiadomo że topowe ramy to Trek, Spec i może ktoś jeszcze. Jak nie to co? Kross, Radon, Orbea?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano Niedziela o 02:51 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 02:51 Za późno aby edytować. Tu dokładnie: https://youtu.be/CN5YReSCJ8M?t=393 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi