Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w tytule, który system sprawdzi się lepiej.

Nie szukam trejlówki, potrzebuję dobrego XCM do treningów z dobrym przeniesieniem napędu z nóg przez koła na podłoże. Z racji na nierówny teren myślę o procalibrze 😉

Napisano

Miałem kiedyś równocześnie aluminiowe Treki, Superfly i Procaliber. Procaliber, jak wiadomo, wyposażony w IsoSpeed. Nie widziałem żadnej różnicy w stosunku do Superfly, który był tego wynalazku pozbawiony. IsoBow? Hmm... To chyba ma działanie raczej iluzoryczne.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Zawsze jak widzę, że ktos o tym pisze...to od razu przypomina mi się cyklon - naprawa ram rowerowych, to chyba ich ulubiony system ;-))

Kierownik serwisu niesamowice zachwalał mi to rozwiazanie, bardzo chetnie przyjmie taka ramę na naprawę...a że robi ich b.duzo, to polecał szczerze...uwielbia je.

Edytowane przez player123
Napisano

Nie wiem o co chodzi z cyklonem. Ja jeszcze roweru nie kupiłem a więc nie mam co naprawiać. No ale zawsze warto wiedzieć...

Teraz, KNKS napisał:

Miałem kiedyś równocześnie aluminiowe Treki, Superfly i Procaliber. Procaliber, jak wiadomo, wyposażony w IsoSpeed. Nie widziałem żadnej różnicy w stosunku do Superfly, który był tego wynalazku pozbawiony. IsoBow? Hmm... To chyba ma działanie raczej iluzoryczne.

W Trekulcach Procaliber teraz widzę ramy z IsoBow, z IsoSpeed alu z IsoSpeed oraz Alpha Platinum Aluminium bez systemu uelastyczniania podsiodłówki  ;)

Faktycznie kiedyś były też Superfly, pewnie bardzie komforty 🙄

Isobow to ta dziura (otwieracz kapsli) pod podsiodłówką która uelastycznia górną rurę.

Teraz, KSikorski napisał:

Hardtail zawsze pozostanie hardtailem i co by się tam nie wymyśliło to nie zrobi się z tego "prawie fulla".

Tak dlatego patrzę na HT bo chciałbym mieć jak najmniej strat na przyłożonej sile z łydki na koło i dalej ;)

W cenach poniżej dychy można już mieć już świetne trejle 120-140mm (u speca pewnie więcej) i nie na reconach silver, no ale co komu potrzeba. Ostatnio wklejany Lapierre 🤗

Piszę posta bo już trochę zgłupiałem. Ta konstrukcja z dziurą wydawała mi się bardziej sztywna niż z łożyskiem isospeed a tu takie kwiatki w sieci, że trejle, itd.

Jak będę chciał fulla to pomyślę nad nim. Dosiadałem Oiz czy Podium'a bo byłem najarany na DC. Swietny na wertepy i da radę na XC.

No ale ile ja skorzystam z ff na treningach, ustawkach i okazjonalnych wyścigach xcm na mazowszu 😊😉

Terminy isospeed i isobow są tylko terminami. Gra cała konstrukcja. Szukam ht zaczynając od ramy a nie od szpeju!

Już od dawna wiadomo że topowe ramy to Trek, Spec i może ktoś jeszcze. Jak nie to co? Kross, Radon, Orbea??