sebroska Napisano 19 Grudnia 2024 Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć, kupiłam pierwsze buty SPD. Szukam odpowiedzi i nie mogę znaleźć, może ktoś tutaj pomoże W jednym bucie podkładka rusza się prawidłowo, tylko góra- dół w zakresie otworu, nie przemieszcza się lewo - prawo. W drugim bucie podkładka była przesunięta, otwory nie były w ogóle widoczne - jak na zdjęciu (brak możliwości przykręcenia bloku SPD). Czy jest to wada fabryczna i wewnątrz brakuje jakiegoś elementu? Czy podkładki/nakładki pod bloki są umieszczone w jakiejś szynie, aby przemieszczały się tylko góra - dół ? Należy zwrócić but, czy jest to nieistotne (ps. dało się przestawić podkładkę na właściwe miejsce, ale może to tak nie powinno działać)? Zdjęcie poniżej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez sebroska załączenie zdjęcia Cytuj
olo850 Napisano 19 Grudnia 2024 Napisano 19 Grudnia 2024 Wszystko jest ok, jak skręcisz będzie działać. 1 Cytuj
Greg1 Napisano 19 Grudnia 2024 Napisano 19 Grudnia 2024 Normalne, jak podniesiesz tą "klapkę" pod wkładką to możesz nawet wyjąć te podkładki, pewnie było za luźno i wyskoczyła z prowadnic Cytuj
Eathan Napisano 19 Grudnia 2024 Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Wyjmik wkładkę z buta. Pod nią będzie blaszka, która jest przesunięta. Ustaw ją jak należy i po problemie. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Eathan Cytuj
sebroska Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Napisano 19 Grudnia 2024 Uf, dzięki Panowie! Tak też myślałam, że to nie problem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi