Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem.

Zamontowałem normalnie przerzutkę tylną Shimano ZEE i podczas zrzucania (tylko) przerzutka wydaje efekt który roznosi dźwięk oraz drgania na całą ramę. Czy to jest jakkolwiek normalne? Jeśli nie, jakieś porady? linki i pancerze mam na zewnątrz ramy. Dosłownie czułem drgania pod tyłkiem

Napisano

Mówisz o takim jednostkowym łupaniu jakby ktoś strzelał z armatohaubicy Krab? Jedno zrzucenie biegu i jedno ŁUP? No to moim zdaniem tak właśnie pracują przerzutki z wysokich grup, z mocnymi sprężynami. Wymagają nieco więcej siły w kciuku gdy się bieg wrzuca, ale rekompensują tę niedogodność oszałamiającą precyzją i błyskawicznym zrzucaniem, króremu towarzyszy taki właśnie dźwięk. Shimano ma w ofercie dla wrażliwszych słuchaczy produkty ze sprężyną słabszą: acera, alivio...

• Haha 3
Napisano
1 godzinę temu, cervandes napisał:

Mówisz o takim jednostkowym łupaniu jakby ktoś strzelał z armatohaubicy Krab? Jedno zrzucenie biegu i jedno ŁUP? No to moim zdaniem tak właśnie pracują przerzutki z wysokich grup, z mocnymi sprężynami. Wymagają nieco więcej siły w kciuku gdy się bieg wrzuca, ale rekompensują tę niedogodność oszałamiającą precyzją i błyskawicznym zrzucaniem, króremu towarzyszy taki właśnie dźwięk. Shimano ma w ofercie dla wrażliwszych słuchaczy produkty ze sprężyną słabszą: acera, alivio...

Tak dokładnie. Ale jeśli tak jest tak jak mówisz, to raczej będę musiał się pogodzić z nowymi agresywnymi doświadczeniami. Wcześniej miałem acere u siebie i nie słyszałem żadnych nieprzyjemności. Dzięki za objaśnienie