sepko08 Napisano 18 Grudnia 2024 Napisano 18 Grudnia 2024 Witam, mam problem. Zamontowałem normalnie przerzutkę tylną Shimano ZEE i podczas zrzucania (tylko) przerzutka wydaje efekt który roznosi dźwięk oraz drgania na całą ramę. Czy to jest jakkolwiek normalne? Jeśli nie, jakieś porady? linki i pancerze mam na zewnątrz ramy. Dosłownie czułem drgania pod tyłkiem Cytuj
cervandes Napisano 18 Grudnia 2024 Napisano 18 Grudnia 2024 Mówisz o takim jednostkowym łupaniu jakby ktoś strzelał z armatohaubicy Krab? Jedno zrzucenie biegu i jedno ŁUP? No to moim zdaniem tak właśnie pracują przerzutki z wysokich grup, z mocnymi sprężynami. Wymagają nieco więcej siły w kciuku gdy się bieg wrzuca, ale rekompensują tę niedogodność oszałamiającą precyzją i błyskawicznym zrzucaniem, króremu towarzyszy taki właśnie dźwięk. Shimano ma w ofercie dla wrażliwszych słuchaczy produkty ze sprężyną słabszą: acera, alivio... 3 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Grudnia 2024 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2024 Nie wiem jak w tym przypadku, ale włączone sprzęgło też powoduje twardą pracę przy zrzucaniu. Cytuj
sepko08 Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Napisano 18 Grudnia 2024 1 godzinę temu, cervandes napisał: Mówisz o takim jednostkowym łupaniu jakby ktoś strzelał z armatohaubicy Krab? Jedno zrzucenie biegu i jedno ŁUP? No to moim zdaniem tak właśnie pracują przerzutki z wysokich grup, z mocnymi sprężynami. Wymagają nieco więcej siły w kciuku gdy się bieg wrzuca, ale rekompensują tę niedogodność oszałamiającą precyzją i błyskawicznym zrzucaniem, króremu towarzyszy taki właśnie dźwięk. Shimano ma w ofercie dla wrażliwszych słuchaczy produkty ze sprężyną słabszą: acera, alivio... Tak dokładnie. Ale jeśli tak jest tak jak mówisz, to raczej będę musiał się pogodzić z nowymi agresywnymi doświadczeniami. Wcześniej miałem acere u siebie i nie słyszałem żadnych nieprzyjemności. Dzięki za objaśnienie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi