hepos Napisano Środa o 20:18 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:18 @chudzinki, niestety masz rację. Kierowałem się wyglądem - Nie mam gdzie trzymać belek i myślałem ich nie ściągać 🤷. Dziękuję za zmierzenie. A więc Ty wozisz 4 rowery. 90 cm rozstawienia mówisz o rozstawie skrajnych stojaków mierząc od rynienki na koło do rynienki? Jak masz ułożone te uchwyty? Na przemian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano Środa o 20:33 Udostępnij Napisano Środa o 20:33 Tak, 90 cm skrajne środki. Na przemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hepos Napisano Czwartek o 08:47 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:47 (edytowane) Dziękuję wszystkim za wymierzenie, sprqwdzenie i zaangażowanie. Dzięki waszej wiedzy wszystko już wiem. Na moich belkach pod plastikowa nakładką jest jeszcze po 10 cm rowka z każdej strony. Czyli całą szyna ma 98 cm a tylna 90. Patrzyłem I da się spokojnie zamontować śrubę montażowa do rowka T pod tym plastikiem . Dla skrajnych uchwytów po prostu przepuszczę śrubę przez ten plastik , on jest tylko 3 mm gruby, najwyżej dam na drugą śrubę poza plastikiem podkładkę żeby wyrównać pod uchwytem i będę miał dzięki temu po 20 cm szerokości więcej na każdej belce. Śrubę montażową zakontruję drugą. Robiłem wczoraj przymiarkę rowerow obok siebie i 70 cm zajmują na szerokość 4 rowery ustawione obok siebie ale bez kolizji. Czyli wszystko byłoby ok. Jak zakupie uchwyty wrócę tu z informacją jak poszło, ale to już pewnie bliżej końca zimy. Dzięki wszystkim raz jeszcze Edytowane Czwartek o 08:49 przez hepos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano Czwartek o 09:10 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:10 13 godzin temu, hepos napisał: A jaki to był model Thule bo różne mają z tego co widzę Sprawdziłem. Belki mam : Thule WingBar Evo belka dachowa 127 cm Po założeniu 4 uchwytow rowerowych thule po bokach zostaje jeszcze trochę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi