osiek Napisano wczoraj o 15:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:48 (edytowane) Witam Od kiedy zacząłem swoją rowerową przygodę czyli od roku 2019 jeżdżę rowerem Cross Hexagon 8.0 jeszcze z napędem 3x. Rozmiar ramy M19, koła 29. Od wiosny do jesieni śmigałem na nim maratony oraz sporo zwykłych wypadów rekreacyjnych po lasach, szutrach, szosach. W tym roku przejechałem nim również trasę Szczecin - Tallin. Rower dopasowany świetnie, wygodny itd. Przyszła jednak pora na zmianę ponieważ czuję że nowy sprzęt pozwoli mi na lepszą zabawę podczas maratonów i na osiągnięcie lepszych wyników. Jednak jeżdżę dla siebie, dla zabawy a nie żeby walczyć o miejsca. Poczytałem sporo postów na forum i napaliłem się na Meridę Big Nine 500 Light. Problem polega jednak na tym że chciałbym kupić rower na raty a nie ma go praktycznie nigdzie poza jednym sklepem gdzie odsetki są kosmiczne. Z kolei tam gdzie udało mi się go znaleźć to pojawia się w rozmiarze M(17). Nawet gdybym chciał kupić używany z portalu aukcyjnego problem jest ten sam. Porównałem go sobie do mojego Crossa i wydaje mi się że będzie jednak za mały (mój wzrost to 180cm, 72kg wagi). Czy może jednak się mylę, co o tym sądzicie? Druga sprawa jest taka że chciałbym rower z napędem 2x oraz sztywnymi osiami. 2x dlatego że jednak według mnie do mieszanej jazdy na maratonie jest zdecydowanie lepszy. Jeździłem na 1x i jakoś mnie nie przekonuję. A na całej reszcie się kompletnie nie znam ponieważ uwielbiam jeździć ale ale co tam mam pod sobą to już mnie nie szczególnie porywa Może jakieś inne modele/producenci, co proponujecie ? Edit: Znalazłem jeszcze taką aukcję, co myślicie? https://www.olx.pl/d/oferta/merida-big-nine-500-lite-roz-l-CID767-ID11Gdtb.html Edytowane wczoraj o 15:58 przez osiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Jak nie ma kasy, to pożycz tysiaka od Babci, weź kumpla co się zna na rowerach i pojedźcie obejrzeć, może kupić, np taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 500 Lite w tym przedziale cenowym nie ma imho konkurencji na polskim rynku, taniej i lepiej to tylko za granicą. Tak poza tym to super rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 godzin temu, osiek napisał: chciałbym rower z napędem 2x oraz sztywnymi osiami Gatunek na wymarciu... 20 godzin temu, osiek napisał: pojawia się w rozmiarze M(17). Nawet gdybym chciał kupić używany z portalu aukcyjnego problem jest ten sam. Porównałem go sobie do mojego Crossa i wydaje mi się że będzie jednak za mały (mój wzrost to 180cm, 72kg wagi). Czy może jednak się mylę, co o tym sądzicie? Nie skreślałbym 17-tki. Ja przy 179 cm wybrałbym z pewnością właśnie ten rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Ja mam 182 i Meridę mam L. M'ka była za mała - mierzone przed zakupem na sklepowym placyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi