smw44199 Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia Polećcie jakieś solidne koła rowerowe 36 szprychowe, bo te które mam obecnie (chyba 28 szprych z Roama), pod moją wagą szybko się rozcentrowują. Warunek: Kaseta Shimano 10 rzędowa musi wejść, szybko złączka Mocowanie tarczy na 6 śrub i możliwość założenia opony bezdętkowej. W ostateczności centerlock, to dokupię inne tarcze. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia A pozostałe parametry mamy sobie wywróżyć z fusów, tak? Czy typ, rozmiar koła i rozstaw osi nie mają znaczenia, a najważniejsze jest, by miało 36 szprych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) Miałem podobny problem. Jestem ciężki i swego czasu też upierałem się na koła 36h. Po czasie okazało się to bez sensu, bo problem była jakość obręczy/szprych i przede wszystkim źle zbudowane koło. Od kilku sezonów mam porządne koła 32h i nie mam żadnych problemów. Edytowane 12 Grudnia przez grabek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano 12 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia No faktycznie tego nie podałem koło 700c do crossa. Ok, to jakie polecicie solidne koła pod 100kg wagi, skoro ilość szprych nie jest decydująca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia Piasta ze stalową osią. Szprychy 2.3mm na stronę napędu. Szprychy 2.0mm na stronę tarczy. Obręcz z kategorii ęduro ( ważące 550+g jeżeli aluminium ). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano 12 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) Jakiś konkretny typ podlinkujesz? Słuchajcie, taka prośba. Nie siedzę w temacie rowerów, po prostu nim jeżdżę właściwie codziennie. Nie chce mi sie zgłębiać wszystkich tajników osprzętu rowerowego. Jeżeli bylibyście tacy mili i podlinkowani kilka zestawów które sie sprawdzą przy tej wadze to będę wdzięczny. Cena powiedzmy do 1000-1200zł za komplet. Pozdrawiam. Edytowane 12 Grudnia przez smw44199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) DT Swiss EX471 będzie wytrzymała i ma szerokość 25mm, choć nie wiem czy do crossa to i tak nie za szeroko. Jeździłem też na 545d - węższe (23 mm), specyfikacja do e-bike i rozmiar deklarowany jako 700c, ale nie wiem czy jeszcze można je dostać. Edytowane 12 Grudnia przez grabek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano 12 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia Zmieszczę sie w budżecie, bo "googluję" i trochę drogo wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) Napisz np. do Lemonbike konkretne zapytanie z Twoimi warunkami i sprawdź co zaproponują. Edytowane 12 Grudnia przez grabek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia Ze swojej strony mogę polecić https://daveo.pl/ Mam od nich dwa komplety kół. Jeden około 3-4 lat, drugi od 2-ch. Zero problemów. No może poza tym że delikatnie trafił mnie samochód. Koła wymagały centrowania. Poszedłem do lokalnego serwisu, wzięli 60 zł, nie zrobili nic bo stwierdzili że obręcz jest uderzona i trzeba wymienić. Napisałem do nich, wysłałem, po czym orzekli że wcale nie trzeba wymieniać i można wycentrować. Wycentrowali, wymienili nyple i za naprawę dwóch kół zapłaciłem 80 zł z wysyłką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) Mam komplet u Daveo. Również polecam. Edytowane 12 Grudnia przez grabek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia mam jeszcze ostatnie sztuki obręczy DT 545d 36h wyprzedażowych, łącząc je z piastami Novatec D041sb i D042sb i szprychami DT Champion za 700zł mogę Ci zrobić zestaw do trekingu który dużo wytrzyma. Szkoda że DT już z tych obręczy 545d sie wycofało, bo za rozsądne pieniądze dobra obręcz była Możesz napisać do mnie na sklep@daveo.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano Piątek o 07:09 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 07:09 Dawid wysłałem wiadomość na podanego e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi