Lukaszek83 Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia Witam. Kiedy jest najlepszy okres na kupno roweru - tzn. kiedy są największe obniżki? Wiem że najkorzystniej jest w sezonie jesienno - zimowym ale konkretnie kiedy? Na początku grudnia, przed świętami, na początku roku czy w lutym-marcu przed rozpoczęciem sezonu? Zdaję sobie sprawę, że po sezonie jest ograniczona dostępność i generalnie są rowery które nie sprzedały się w sezonie ale mi to nie przeszkadza Druga sprawa gdzie kupujecie rowery? Na forum największą popularnością cieszy się centrumrowerowe.pl, a są jeszcze jakieś inne godne polecenia strony polskie a może i nawet zagraniczne (ale tylko pewne)? Zależy mi na tym aby zakupiony rower przyjechał do mnie chociaż wstępnie złożony i wyregulowany ale przez kogoś kto się na tym zna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia (edytowane) Największe wyprzedaże w zasadzie są teraz, ale nie wynika to z zimy tylko z przeszacowania popytu na podstawie danych z lat 2020-2022. Pytanie "gdzie" wymaga doprecyzować czego szukasz. Dla przykładu carbonowy sztywniak do XC - kupiłbym w centrum rowerowym. Trailowy full o małym skoku - patrzyłbym na trance`a z bunnyhop.de Optymalny kosztowo gravel - Aspre 2 prosto od Rometa. ... i tak dalej. Inną sprawą jest fakt, że kupowanie roweru wysyłkowo ma sens raczej tylko dla osoby obeznanej z obsługą i serwisem roweru w podstawowym zakresie. W przeciwnym wypadku polecam kupno stacjonarnie. Obsługa posprzedażowa jest niejednokrotnie warta wyższej ceny. Edytowane 3 Grudnia przez KSikorski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia Z innych pewnych stron niemieckie bike-discount.de, fahrrad-xxl.de, maciag-offroad.com i parę innych (nie wszystkie wysyłają do PL) oraz hiszpański BikeInn (www.tradeinn.com/bikeinn/pl) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Grudnia Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia Jeżeli nie musimy koniecznie pomacać i obejrzeć przed zakupem (nie mówiąc o jeździe próbnej, która w części przypadków jest wskazana - jak ktoś nie ma pojęcia na temat doboru rozmiaru, lub ma jakieś wątpliwości), to czasem taniej wychodzi kupno przez internet. Ja, jako tzw. "cebula", kupiłem w innym mieście pod koniec listopada '21- wyszło 15% taniej niż na miejscu (właściwie od ceny katalogowej, bo na miejscu chcieli dać bon na 3 stówy na zakupy u nich, co i tak wychodziło 1.1 k drożej). Kolejny rower kupiłem w połowie września, używany na Olx, ale ze sklepu (po dogadaniu skorzystałem z możliwości kupna bezpośrednio na stronie sklepu) - rower potestowy ze Słowacji, po serwisie, z wymienionymi na nowe częściami (amor i koła na bikediscount.de kosztowały ponad 70% ceny kompletnego roweru z karbonową ramą i sztycą, na pełnym XT). Pierwszy rower miał standardowo zdjęte przednie koło i kierownicę, drugi stał na kołach w bardzo dużym kartonie, i wymagał ustawienia przekręconej na bok kierownicy, czyli skręcenia śrub mostka. Niektóre firmy wysyłają rowery gotowe do jazdy na specjalnej platformie (droższa opcja), np. pewien sklep ze "sprint" w nazwie - ci od "podoba się dla mnie" No i jeśli jest możliwość - negocjować ! PS czasem tańsze są rowery z poprzedniego roku - w lutym '16 kupiłem rocznik '15 z 20% niższą ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia Polecam BikeInn, rowery tam zakupione przychodzą całkowicie złożone i wyregulowane ( pudła wielkości szafy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia pewnie jeszcze z wyprostowaną kierownicą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi