kasetu Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Witam, szukam porady odnośnie roweru gravel, posiadam rower trekkingowy, lubię jeździć trasy 50/100km i chciałbym spróbować gravela. Zależy mi na opinii czy gravel pozwoli szybciej poruszać się po drodze, jak poradzi sobie na ścieżkach rowerowych, no i na co zwrócić uwagę przy wyborze modelu, z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Romet Aspre 2 za 4199-4349 zł. Nic innego w tym budżecie nie dostaniesz, co by nie wymagało inwestycji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasetu Napisano 2 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia a zapytam jeszcze w takim razie o rozmiar, jaki będzie lepszy dla osoby 176 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Z oficjalnej strony Rometa po zapisie do newslettera (-5%) 4131 zł. https://romet.pl/rower-gravelowy-romet-aspre-2-2024-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia 49 minut temu, kasetu napisał: a zapytam jeszcze w takim razie o rozmiar, jaki będzie lepszy dla osoby 176 cm ? Prawdopodobnie M-54: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia @KSikorski Skąd wziąłeś te wymiary? Ja na stronie rometa pod aspre 2 widzę inne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia (edytowane) Na stronie rometa dla modelu dagger podają osprzęt shimano 105, a dla aspre 2 kąt podsiodłowy 65 stopni i mniej... nie należy na niej polegać w 100%. Tę tabelkę wziąłem z tego sklepu, wygląda bardziej wiarygodnie: https://salonrowerowy.eu/romet/1665-romet-aspre-2.html Edytowane 3 Grudnia przez KSikorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek888 Napisano 3 Grudnia Udostępnij Napisano 3 Grudnia jestem w podobnym wzroście i polecam rozmiar M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasetu Napisano 4 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia dzięki za pomoc, chyba skorzystam i wybiorę tego romet aspre 2, oglądałem jeszcze tego triban gravel 120, głównie dlatego, że jeżdżąc do tej pory praktycznie zawsze używam jednego blatu z przodu, ale romet z tego co wyczytałem jest jednak dużo lepszy technicznie a cena nie wiele większa. Problem tylko ze brak dostępności rozmiaru 52/M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Grudnia Udostępnij Napisano 4 Grudnia Na stronie rometa M-54 jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pekaes Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia (edytowane) W dniu 4.12.2024 o 02:22, kasetu napisał: dzięki za pomoc, chyba skorzystam i wybiorę tego romet aspre 2, oglądałem jeszcze tego triban gravel 120, głównie dlatego, że jeżdżąc do tej pory praktycznie zawsze używam jednego blatu z przodu, ale romet z tego co wyczytałem jest jednak dużo lepszy technicznie a cena nie wiele większa. Problem tylko ze brak dostępności rozmiaru 52/M Jeśli jeszcze nie kupiłeś... Polecam się przymierzyć. Przy podobnym wzroście bardziej mi pasowała L'ka modelu Aspre 2, na M-ce czułem się nieco poskładany, co potwierdził sprzedawca w sklepie. Najlepiej czułem się na Boreas 2 w rozmiarze M, który to posiada grupę Apex 1 i Można go nabyć za podobną kwotę. BTW, polecam dokładnie poczytać warunki gwarancji, żeby nie być potem zdziwionym. Edytowane 6 Grudnia przez pekaes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasetu Napisano 7 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia W dniu 4.12.2024 o 11:12, KSikorski napisał: Na stronie rometa M-54 jest dostępny. z tego co na stronie widzę rozmiar L to 54, rozmiar M to 52, w poniedziałek przejadę się do sklepu rometa, jeśli będzie możliwość to spróbuję kttóry rozmiar będzie odpowiedni ale obawiam się że mogą nie mieć na sklepie od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi