Skocz do zawartości

[gravel] jaki wybrać do 4k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam porady odnośnie roweru gravel, posiadam rower trekkingowy, lubię jeździć trasy 50/100km i chciałbym spróbować gravela. Zależy mi na opinii czy gravel pozwoli szybciej poruszać się po drodze, jak poradzi sobie na ścieżkach rowerowych, no i na co zwrócić uwagę przy wyborze modelu, z góry dziękuje :) 

Na stronie rometa dla modelu dagger podają osprzęt shimano 105, a dla aspre 2 kąt podsiodłowy 65 stopni i mniej... nie należy na niej polegać w 100%.

Tę tabelkę wziąłem z tego sklepu, wygląda bardziej wiarygodnie: https://salonrowerowy.eu/romet/1665-romet-aspre-2.html

Edytowane przez KSikorski

dzięki za pomoc, chyba skorzystam i wybiorę tego romet aspre 2, oglądałem jeszcze tego triban gravel 120, głównie dlatego, że jeżdżąc do tej pory praktycznie zawsze używam jednego blatu z przodu, ale romet z tego co wyczytałem jest jednak dużo lepszy technicznie a cena nie wiele większa. Problem tylko ze brak dostępności rozmiaru 52/M

W dniu 4.12.2024 o 02:22, kasetu napisał:

dzięki za pomoc, chyba skorzystam i wybiorę tego romet aspre 2, oglądałem jeszcze tego triban gravel 120, głównie dlatego, że jeżdżąc do tej pory praktycznie zawsze używam jednego blatu z przodu, ale romet z tego co wyczytałem jest jednak dużo lepszy technicznie a cena nie wiele większa. Problem tylko ze brak dostępności rozmiaru 52/M

Jeśli jeszcze nie kupiłeś... Polecam się przymierzyć. Przy podobnym wzroście bardziej mi pasowała L'ka modelu Aspre 2, na M-ce czułem się nieco poskładany, co potwierdził sprzedawca w sklepie. Najlepiej czułem się na Boreas 2 w rozmiarze M, który to posiada grupę Apex 1 i Można go nabyć za podobną kwotę. BTW, polecam dokładnie poczytać warunki gwarancji, żeby nie być potem zdziwionym. 

Edytowane przez pekaes

W dniu 4.12.2024 o 11:12, KSikorski napisał:

Na stronie rometa M-54 jest dostępny.

z tego co na stronie widzę rozmiar L to 54, rozmiar M to 52, w poniedziałek przejadę się do sklepu rometa, jeśli będzie możliwość to spróbuję kttóry rozmiar będzie odpowiedni ale obawiam się że mogą nie mieć na sklepie od ręki