diego962 Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Cześć! Przymierzam się do zakupu pierwszego roweru i mam problem z podjęciem decyzji. Po researchu padło na Gianta Roama 0/1 lub Unibike'a Xenona. Oba Gianty w podobnej cenie, ale raczej skłaniam się ku '0' ze względu na wygląd i lepsze opinie. Wśród Unibike'ów bardzo kusi mnie Xenon – na papierze nie ma się czego przyczepić, nie ma kompromisów, wydaje się, że niczego mu nie brakuje (amor powietrzny z blokadą na kierownicy, wszystko na najwyższym CUES'ie, waga podobna do Gianta), ale mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek opinii. W kilku wątkach się on przewija jako możliwość zakupu, ale nie ma konkretnych "wrażeń". Czy ktoś ten rower posiada albo widział na własne oczy, albo ma chociaż opinie z drugiej ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia Cytat Oba Gianty w podobnej cenie, ale raczej skłaniam się ku '0' ze względu na wygląd i lepsze opinie. Z czego niby te "lepsze opinie" wynikają skoro te rowery są praktycznie tym samym ale z innym układem napędu - a to czy ktoś wybiera 1x11 czy 2x10 to kwestia indywidualnych potrzeb i preferencji. Cytat Wśród Unibike'ów bardzo kusi mnie Xenon – na papierze nie ma się czego przyczepić, nie ma kompromisów, wydaje się, że niczego mu nie brakuje (amor powietrzny z blokadą na kierownicy, wszystko na najwyższym CUES'ie, waga podobna do Gianta), ale mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek opinii. Ale jakich ty informacji w ogóle szukasz? Jakich "opinii"? To jest tylko kawałek taniego aluminium a dokręcone do niego części są powszechnie dostępne i każdy je montuje. BTW 12,5 kg gianta i 13,5 kg unibike to nie jest rzecz, którą można bez refleksji pominąć. Jakbym miał sam wybierać to raczej pomiędzy giantami, lepiej się to prezentuje jako całokształt, o wiele nowocześniej a czy weźmiesz napęd 1x czy 2x to już wyłącznie twoje preferencje. Jeśli zdecydujesz się na 1x zerknij też na to https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-heist-x7 tak samo niczego mu nie brakuje a ma, jako jeden z niewielu crossów na rynku, sztywne osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi