Patrycja__1 Napisano wczoraj o 12:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:36 Cześć, szukam crossa dla siebie do jeżdżenia w tygodniu po mieście ( praca-dom-praca: ok 10 km), w weekendy wycieczki za miasto/szutry/lasy ok 70 km. (woj. śląskie) Do tej pory jeżdziłam na Unibike Viper, niestety w lecie miałam wypadek i rower nie nadaje się już do użytku (zniszczona rama) Jestem w stanie wydać ok 5,5 k za rower. Mam 165 cm, jeździłam teraz na ramie 17. Kusi mnie aby kupić raz jeszcze Vipera, bo bardzo dobrze jeździło mi się na tym rowerze. Jednak zastanawia mnie waga roweru. Unibike Viper waży +15 kg. Przeglądając crossy innych producentów zauważyłam, że potrafią być ok 2 kg lżejsze. Moją uwagę zwrócił: Giant Roam 1 - ale wydaje mi się, że jest produkowany tylko z męską ramą, co może być dla mnie niekomfortowe bo mam krótkie nogi Merida Crossway L 300 Ogólnie mam mętlik w głowie, więc jeśli chcielibyście mnie wesprzeć i podrzucić swoje pomysły to będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano wczoraj o 12:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:46 Na stronie Centrum Rowerowego masz Krossa Evado 7.0 w damskiej wersji z napędem 2x10 Cues, czyli tkim samym jak Merida za 3099 zł i z napędem 3x10 Deore za 2999 zł (ten niestety dostępny tylko w rozmiarze 19", więc trochę za duży ale widziałem też na innychstronach za niewiele więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarooo Napisano wczoraj o 13:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:30 50 minut temu, Patrycja__1 napisał: Giant Roam 1 - ale wydaje mi się, że jest produkowany tylko z męską ramą, co może być dla mnie niekomfortowe bo mam krótkie nogi Spójrz na rowery Liv. To rowery produkowane specjalnie dla kobiet przez firmę Giant. https://www.liv-cycling.com/pl/rowery/cross-i-gravel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi