Skocz do zawartości

[do 1500] MTB Lapierre Edge 2.7 RST czy MTB Kross Hexagon 2.0 27.5

Rekomendowane odpowiedzi

MTB LAPIERRE Edge 2.7 RST versus MTB KROSS Hexagon 2.0 27.5

Chce kupić synowi.
Nie znam się.
Rowery raczej ekonomiczne.

ten LAPIERRE cięższy o przynajmniej 1 kg,
hamulce pneumatyczne - pewnie trudno je naprawić,
i gwarancja chyba niepewna?

KROSS polski.

Rower MTB KROSS Hexagon 2.0 27.5

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-kross-hexagon-2-0-27-5-pd41413/

Rower MTB LAPIERRE Edge 2.7 RST

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-edge-2-7-rst-pd42212/

ta Cena katalogowa: 3 099 zł to chyba z kosmosu ;)

Panie, Panowie pomożecie.

Dziękuję.

Napisano (edytowane)

wyglądają interesująco,

ale koła duże

a ja był chciała koła: 26 -27,5 cal maksymalnie

dzieciak ma około 150 cm

Edytowane przez sznib
nie cytujemy posta poprzedzajacego w całości.

Z tych trzech ja postawiłbym na Lapierre . O ile koła 27,5 nie stanowią problemu i jeśli będzie dostępny odpowiedni rozmiar .

Kross jest ogólnie słaby .  Rower z linka @keltu  ma niewiadomy amor , i też cudem świata nie jest . Broni się tylko 8zrędową kasetą .

Lapiere  ma słaby ale jednak firmowy amor , shimanowskie hydrauliki - podstawowy model ale przyzwoite , 7zrędową ale jednak kasetę . Ogólnie taka najniższa półka na którą jeszcze można popatrzyć . Aha L to znana firma , nie jakiś ,,krzak " .

Co do hydraulicznych hamulców to faktycznie serwis jest bardziej skomplikowany niż mechaników ale na codzień ogranicza się do wymiany okładzin . Z tym że te okładziny zużywają się szybciej niż ,,gumki" w hamulcach V .

W sumie powinnaś  napisać ile lat ma syn i do  czego ma służyć . Ja to widzę jako rower do .... jazdy . Takiej ogólnej . W zasadzie opis roweru  na stronie CR jest dobry .

Edytowane przez WaGiant
  • +1 pomógł 1

Cytat

W sumie powinnaś  napisać ile lat ma syn i do  czego ma służyć . Ja to widzę jako rower do .... jazdy . Takiej ogólnej . W zasadzie opis roweru  na stronie CR jest dobry .

bardzo dziękuję za rozbudowaną opinie.

Syn ma ~150cm, dobrze zbudowany, szybko rośnie.

Ma służyć od jeżdżenia do szkoły, "po mieście", za miastem tj. las, drogi polne etc.. Żaden wyczyn, chociaż dzieciakom rożne rzeczy przychodzą do głowy.

19 godzin temu, WaGiant napisał:

Z tych trzech ja postawiłbym na Lapierre . O ile koła 27,5 nie stanowią problemu i jeśli będzie dostępny odpowiedni rozmiar .

Kross jest ogólnie słaby .  Rower z linka @keltu  ma niewiadomy amor , i też cudem świata nie jest . Broni się tylko 8zrędową kasetą .

Lapiere  ma słaby ale jednak firmowy amor , shimanowskie hydrauliki - podstawowy model ale przyzwoite , 7zrędową ale jednak kasetę . Ogólnie taka najniższa półka na którą jeszcze można popatrzyć . Aha L to znana firma , nie jakiś ,,krzak " .

Co do hydraulicznych hamulców to faktycznie serwis jest bardziej skomplikowany niż mechaników ale na codzień ogranicza się do wymiany okładzin . Z tym że te okładziny zużywają się szybciej niż ,,gumki" w hamulcach V .

a jest jakaś zasadnicza różnica pomiędzy:

Widelec SR Suntour XCE28 27.5'', skok 100mm

a

Widelec RST GILA-T 27.5'' 100mm