wolf24 Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 https://www.olx.pl/d/oferta/trek-madone-slr-9-rozm-56-CID767-ID10F3I5.html?reason=observed_ad jak oceniacie opłacalność zakupu tej maszyny? Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Co to znaczy "opłacalność zakupu"? To jest rower przeznaczony dla garstki ludzi, jeśli uważasz, że jego specyfika jest dla ciebie i bierzesz pod uwagę koszty utrzymania to kupuj Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Mihau_ Cytuj
wolf24 Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Możesz rozwinąć temat że dedykowany on jest garstce ludzi i że koszty utrzymania jego będą ponadprzeciętne? Opłacalność zakupu oznacza że w tej cenie jest warty by go nabyć i że mało jest alternatyw dla niego. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez wolf24 Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 Cytat Możesz rozwinąć temat że dedykowany on jest garstce ludzi i że koszty utrzymania jego będą ponadprzeciętne? I już wiadomo, że to nie rower dla ciebie😁 Sztywny, responsywny, agresywny, sprzęt stworzony do ścigania. Patrzyłeś ile kaseta do tego reda kosztuje? Albo np. przerzutka kiedy się wyglebisz? Cytat Opłacalność zakupu oznacza że w tej cenie jest warty by go nabyć To czy warto zależy od tego czy ci on potrzebny. Do zaliczania 10 wyścigów rocznie i walki tam o podium warto, do toczenia się po gassach nie warto. Cytat i że mało jest alternatyw dla niego. Mało rowerów aero na świecie? Cytuj
wolf24 Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Napisano 1 Grudnia 2024 Masz rację. Szybko wybiłeś mi go z głowy:) Cytuj
wolf24 Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-szosowe/rowery-wyscigowe/ultimate/cf-sl/ultimate-cf-sl-7/3790.html?dwvar_3790_pv_rahmenfarbe=R101_P01 Myślę że dla starszego amatora z nadwagą to taki nowy wystarczy. Podpaliłem się jak zobaczyłem w necie tamten aero- gdyż nówka kosztuje ponad 40 k- ale tamten rower kompletnie nie dla moich potrzeb. Osiągam niskie średnie i wcale się nie ścigam. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez wolf24 Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 Dla totalnego amatora z nadwagą geometria tego ultimate też będzie wymagająca. Poza tym jest niedostępny poza rozmiarem M/2XL, nawet przybliżonych terminów nie podają a zwykle to robią Cytuj
wolf24 Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Napisano 1 Grudnia 2024 Akurat na moje wymiary rozmiar M jest optymalny...natomiast nie bardzo rozumiem w czym geometria jego mogłaby być wymagająca. Czyżbym nie dał rady jeździć na takim po 16 sezonach jazdy na race Kuota kharma? Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 A skąd ja mam wiedzieć czym ty jeździsz, na jakim rozmiarze, przy jakich ustawieniach itd. Rower dobiera się do swoich potrzeb a uitimate to wyścigowa geometria, jak takiej chcesz to kupuj Cytuj
SpinOff Napisano 3 Grudnia 2024 Napisano 3 Grudnia 2024 @wolf24 Pomierz swój obecny rower i porównaj z geometrią tego ultimate'a. W tabelce jest stack+ i reach+ Cytuj
kamfan Napisano 3 Grudnia 2024 Napisano 3 Grudnia 2024 No mega śmieszne, pytasz się "Jaki rower dla mnie", a w ogóle nie wiadomo czego oczekujesz. To mniej więcej tak jakby ktoś się spytał "Jaki samochód dla mnie", pierwsze wrzucił Ferrari, później Jeepa jako propozycje, a na koniec stwierdza, że ma rodzinę i on jednak chce combi xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi