Enadxx Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada O ile dobrze zajrzałem w manuale , to w dolne golenie powinno się używać oleju Fox 20 wt gold. Mam praktycznie cały litrowy baniak rockshox 15 wt i całą tubkę sram butter. Czy można olejem rs 15 wt zalać dolne golenie? p.s. porównując parametry oleju , widzę że się różnią. Wiem , że można kupić odwlekli po 100 ml itp, ale chciałbym znaleźć zastosowane do obecnych zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Listopada Mod Team Udostępnij Napisano 30 Listopada Dolne golenie to nie tłumik, olej nie wpływa na pracę. Ma być gęsty, żeby szybko nie spływał i smarować. Ja do RSa swojego od lat używam taniego Amortyzola 15ki i jest git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada Fox to nie RS!!! Są dwie opcje: 1) tłumik GRIP / GRIP2 Od strony tłumika ma być wlany 5WT ptfe 17cst. Tłumik jest częściowo otwarty. Wlewając golda do tej komory upośledzisz jego pracę. RS 15WT ma 42cst, fox 20WT ma 98cst. Można ewentualnie od strony powietrznej go użyć, ale absolutnie nie od strony tłumika. 2) tłumik FIT4 to wtedy faktycznie w obie golenie ten sam olej, możesz spróbować użyć 15WT RS. Jeśli zależy Ci na gwarancji to do roku musisz oddać na serwis, nie wiem czy jak coś będzie nie tak, czy nie przyczepią się o zastosowany inny olej (kolor). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia Foxy Performance mają tłumik GRIP. FIT4 występuje tylko w wersjach Performance Elite i Factory. Ja bym po prostu użył zalecanych olejów, żeby nie było jakiejś niespodzianki w rodzaju uszkodzonych ślizgów i przetarć na górnych goleniach z powodu zbyt słabego smarowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 1 Grudnia Udostępnij Napisano 1 Grudnia (edytowane) Różnie bywa, ja mam 38 performance elite z grip2. Dlatego podałem koledze wyżej oba rozwiązania. Edytowane 1 Grudnia przez sky87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi