Sarathi Napisano Sobota o 08:03 Udostępnij Napisano Sobota o 08:03 Witam Nastawiam się nad kupieniem nowej szosy, tym razem chciałbym spróbować przesiąść się z Endurance na race i wpadła mi w oko Merida Scultura 6000 V2 2024 i tabelę którą mają na stronie jest dosyć dziwna dla mnie i niejasna... czy z tej tabeli wskazuję, że mam brać rozmiar L jeśli mam 180cm a w przekroku 87.8cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano Sobota o 10:40 Udostępnij Napisano Sobota o 10:40 (edytowane) Standover height w tabeli mówi ci tylko, na jakiej wysokości jest rama. W twoim wypadku, przy 180cm wzrostu, w rozmiarze SM rama jest na wysokości 76.2cm, czyli masz ponad 10cm zapasu do klejnotów. W rozmiarze ML masz ~78cm, czyli prawie 10cm zapasu. W któryś z tych dwóch rozmiarów bym celował. Tak w ogóle to na pewno dobrze zmierzyłeś przekrok? Masz długie nogi? Po drugie, twoja tabela nie zgadza się z aktualną tabelą rozmiarów na stronie Meridy. A jeśli to ten rower, to pod "znajdź swój rozmiar" masz kalkulator rozmiaru. https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/archive/4144/scultura-6000 Jeśli to nie ten konkretny rower, ale kształt ramy ten sam, to i tak powinno dobrze policzyć. Edytowane Sobota o 10:41 przez nctrns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Sobota o 12:14 Udostępnij Napisano Sobota o 12:14 Dla roweru z tabelki jaką wrzuciłeś powinieneś mieć ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano Sobota o 14:35 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:35 3 godziny temu, nctrns napisał: Standover height w tabeli mówi ci tylko, na jakiej wysokości jest rama. W twoim wypadku, przy 180cm wzrostu, w rozmiarze SM rama jest na wysokości 76.2cm, czyli masz ponad 10cm zapasu do klejnotów. W rozmiarze ML masz ~78cm, czyli prawie 10cm zapasu. W któryś z tych dwóch rozmiarów bym celował. Tak w ogóle to na pewno dobrze zmierzyłeś przekrok? Masz długie nogi? Po drugie, twoja tabela nie zgadza się z aktualną tabelą rozmiarów na stronie Meridy. A jeśli to ten rower, to pod "znajdź swój rozmiar" masz kalkulator rozmiaru. https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/archive/4144/scultura-6000 Jeśli to nie ten konkretny rower, ale kształt ramy ten sam, to i tak powinno dobrze policzyć. Wszystko powinno być idealnie wymierzone, bo wymiary mam z bikefittingu który kiedyś robiłem. No i widzę że wychodzi rozmiar M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi