Sarathi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Witam Zmieniłem sobie kasete w trenażerze na taką samą jaką mam na zwykłym kole, bo poprzednia różniła się ilością ząbków i delikatnie źle chodziła, ale ta to już jest jakaś tragedia. Kiedy zaczynam pedałować to słychać chrobotanie i drży mi pod stopami... Sprawdzałem czy kaseta jest dobrze dokręcona i czy łańcuch nie jest rozciągnięty (pokazuje mi 0,5) łańcuch ma z 600km... Łańcuch dobrze wyczyściłem przed założeniem na nową kasete. Jeśli chodzi o regulacje to była dopiero co robiona, hak przerzutki prosty, na zwykłym kole działa idealnie Kręciłem też kasetą bez łańcucha i chodziła normalnie. Czy może jest to kwestia przejechaniu X kilometrów i sie sama ułoży? Edytowane 3 godziny temu przez Sarathi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) mam zmienić łańcuch na nowy? W takim razie polecacie jakiś dobry? bo najwidoczniej ten co mam nie jest dobrej jakości (shimano cn hg53 9 rzędowy) Czy ten bedzie dobry https://www.centrumrowerowe.pl/lancuch-kmc-x9-silver-grey-pd13927/ ? Edytowane 1 godzinę temu przez Sarathi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Kmc x9, cn-hg93. Ważne żeby był oryginalny. Zmieniając.kasetę zawsze trzeba zmienić łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Kupiłem kmc x9, rozumiem że jak zmienie łańcuch to tez będe musiał regulować przerzutki czy niekoniecznie? Co zabawne, jak korzystałem z innej kasety (nowej) na trenażerze to wszystko chodziło gładko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 0,5% na łańcuchu to już całkiem spore wyciągnięcie, szkoda niszczyć kasetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi