Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Poszukując w miarę budżetowego oświetlenia znalazłem aviora 2 za 210 zł co było akceptowalną ceną i zamówiłem go, natomiast zastanawiam się czy jest to dobry wybór ? Zawsze istnieje możliwość zwrotu, a szukam w miarę mocnego oświetlenia do jazdy MTB i ewentualnego dojazdu do lasu, jakimiś bocznymi drogami, rozumiem, że ten avior nie nadaje się zbytnio do jazdy szosą bo zbyt oślepia innych uczestników ruchu, natomiast wydaje się być przyzwoity jeśli mówimy o jeździe w terenie, co o nim sądzicie i czy może w miarę podobnych pieniądzach istnieje coś zdecydowanie lepszego do takiego zastosowania ? Jeśli idzie o oświetlenie rowerowe to używałem jedynie świateł do jazdy dziennej od bontragera i w sytuacji awaryjnej jakoś dawało się dojechać na 200 lumenowej lampce do domu, mówię oczywiście w tym wypadku o szosie, bo w lesie to zdecydowanie zbyt mało, do tego zdarzało mi się jeździć z lampka bontragera 1300 l, jednak jak dla mojej sporadycznej jazdy nocą jest zbyt droga, a jej jasność była więcej niż zadowalająca. Kolejne pytanie czy stosując słabsze tryby aviora dalej będą one oślepiać innych ? Mówię tutaj o przykładowo przełączeniu się na 600 lumenów co powinno być wystarczające na jakiejś ścieżce, z tym, że domyślam się, że optyka tej lampki nie jest zbyt zaawansowana i może wiecie jak wygląda to w praktyce ?