fittime Napisano Wtorek o 23:42 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:42 (edytowane) Proszę o pomoc, bo im więcej czytam i szukam tym gorzej z decyzyjnością. Mój wzrost 179cm Waga 80kg Do tej pory jeżdżę na Lazaro Integral v3 z 2018r - rozmiar L. Szukam uniwersalnego gravela lub x roada? Którym komfortowo i w miarę szybko pojadę na asfalcie, ale również nie będą mi straszne drogi mniej utwardzone. Głównie śmigam po asfaltach 80% - 20% szuterki, jakieś polne drogi - bez ciężkiego terenu. Nie szukam roweru do wielkiego bikepackingu - raczej krótsze trasy do 100km jednorazowo. Waham się tak naprawdę miedzy eskerem 5.0 2023 - a Superior X-ROAD Comp GR Nigdy nie jeździłem na jednym blacie - nie wiem czy bym wolał 1 czy 2 blaty. Eskera można znaleźć na Apexie 1x11 lub GRX 2x10 Superior to GRX 1x10 Z eskerem mam problem co do wyboru rozmiaru jestem idealnie M/L co do superiora chyba M ? Raczej odrzucam Eskera 5.0 2024 na nowej ramie - mniej mi się podoba - geometria zdecydowanie bardziej terenowa - oraz opony 45mm - wydaję mi się że nie potrzebuje takiego szerokiego kapcia - celuje w okolice 40mm Dziękuje za każdą pomoc, jeżeli macie inne propozycje rowerów - bardzo chętnie rozważę😀 Edytowane Wtorek o 23:43 przez fittime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Środa o 06:50 Udostępnij Napisano Środa o 06:50 Cytat Nigdy nie jeździłem na jednym blacie - nie wiem czy bym wolał 1 czy 2 blaty. Na asfalt lepiej sprawdzi się 2x, będziesz miał ciaśniej upakowane przełożenia, jazda będzie płynniejsza. Cytat Waham się tak naprawdę miedzy eskerem 5.0 2023 - a Superior X-ROAD Comp GR Osobiście stawiałbym na superiora jeśli nie potrzebujesz jakichś ponadprzeciętnych "możliwości terenowych" Cytat Superior to GRX 1x10 Bo patrzysz na "gravela" a superior na tej samej ramie składa zarówno gravela jak i szosę. W wersji "szosowej" masz napędy 2x, tiagrę albo 105 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-superior-x-road-comp-pd35447/?v_Id=239701 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-superior-x-road-issue-pd34384/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fittime Napisano Środa o 19:06 Autor Udostępnij Napisano Środa o 19:06 Dzięki za odpowiedź. Wiem, że SUP ma wersje szosowe, ale nie interesują mnie te napędy - nie chce dokupować kompletu kół lub opon - więc te szosy odpadają. To ma być rower już gotowy do jazdy w każdych warunkach. Co do rozmiaru Eskera 5.0 2023, jaki byście zalecali do mojego 179cm /80kg ? Jestem Idealnie pomiędzy M/L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fittime Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Mógłby ktoś pomóc z wyborem rozmiar Krossa w na starszej ramie? (2023) 179cm/80kg Bardziej M czy L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 53 minuty temu Udostępnij Napisano 53 minuty temu L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi