Skocz do zawartości

[opona] Vittoria Barzo 29x2,35 realna szerokość

sky87

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś opony Vittoria Barzo 29x2,35 na obręczach o szerokości wewnętrznej 30mm i mógłby podać jaka jest realna realna szerokość na mleku? Tylko mierzone na dwa sposoby - sam balo oraz całkowita szerokość po klockach. Producent podaje 57mm co jest dla mnie trochę mało.

Aktualnie mam Wicked Will 29x2,4 i nie chciałbym aby były węższe (tu producent podaje 62mm).

Edytowane przez sky87

Ja mam Barzo 2,35
Ale nie mam suwmiarki 🤣

Zmierzyłem Ci linijką - szer po klockach to ok. 60mm, balon nie wiem.
Jeżdże na nich po górach (od paru lat) i jak na razie to jest jedyna opona, ktora jest jakims sensownym kompromisem do jazdy w gorach, ale i po płaskim lesie (czy płaskim podjeździe)

Syerra odradzam - one nie trzymają kompletnie na mokrym.

19 minut temu, Serbi napisał:

Ja mam Barzo 2,35
Ale nie mam suwmiarki 🤣

Zmierzyłem Ci linijką - szer po klockach to ok. 60mm, balon nie wiem.
Jeżdże na nich po górach (od paru lat) i jak na razie to jest jedyna opona, ktora jest jakims sensownym kompromisem do jazdy w gorach, ale i po płaskim lesie (czy płaskim podjeździe)

Syerra odradzam - one nie trzymają kompletnie na mokrym.

Dziękuję ślicznie, w takim razie vittoria też nie ma suwmiarki i podaje 57-622 :)

Chcę je założyć do ht, którym śmigam cały rok po wszystkim. Syfu unikam, ale w zimie nie ma zmiłuj. W jesienno-zimowych warunkach od biedy da radę? Bo schwalbe kolejny raz mnie zawiodło (fabrycznie założone opony).

Edytowane przez sky87

Stołów, w drodze na Błatnią (B. Śląski) 2 tyg temu. Dałem rade na Barzo :) ale nie powiem, żebym się czuł jakoś swobodnie.
W takich warunkach to nie wiem czy jakakolwiek opona trzyma pewnie... (pod tym śniegiem jest klasyczna "beskidzka rąbanka")

image.thumb.jpeg.2e77b0a3bddbdd52ff4044fdca768ca0.jpegimage.thumb.jpeg.2a13147286cbf9a9932f92e981331c85.jpeg

Edytowane przez Serbi