goa2004 Napisano Wtorek o 11:23 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:23 Cześć, mam takie kółko w sowim KTM Ultra Race z 2011 r. bodajże. Nie mogę nigdzie nawet w kilku sklepach KTM w Polsce pytałem znaleźć dokumentacji do tego koła. Napisałem jeszcze do Rydena w Holandii zobaczymy co odpiszą. Może ktoś posiada. Chciałbym wiedzieć jakiego naprężenia szprych się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano Wtorek o 12:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:36 Chyba możesz zmierzyć grubość szprychy i na tej podstawie ocenic ile jest tego naciągu max zalecane ? Ta obrecz to zwykłe oczkowane alu...miałem chyba takie koła 28C tż w KTM Avenza cross... spokojnie mozesz centorwać ...nawet na oko... miliony nie leża na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goa2004 Napisano Wtorek o 13:07 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 13:07 Pobawię się dziś i zobaczę 😉 wiem, że to nie są jakieś super koła... ale jeżdżę więcej szosowo a górala chciałem reaktywować na wspólne wypady z dzieciakiem Zawsze jakiś fotelik albo coś dopnie a do szosy to słabo 🙂 Więc wolałbym nie rozwalić moich drogocennych kółek 😉 Szprycha szprychą ale jeszcze ważny naciąg dla obręczy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano Wtorek o 14:54 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:54 O tym pisałem wyżej, mozesz sobie odszukac bez problemu w internetach, jakie sa zalecane max naciągi dla koł... w zaleznosci czy to tacze czy obreczowki, czy kolo symetrycnze przod, czy nie...czy tyl po stronie napędowej czy nie... możesz spokojnie zrobic jak podaje PArktool ... . Most rims have suggested ranges from 100 to 120 Kilograms-force, or 980 to 1177 Newtons. This is assuming there is no pressure in the tire. Przy tej obręczy nie ma sie co spuszczać nad dociągnieciem do jakiejs magicznej wartości zalecanej przez producenta... bo to koło jakies podstawowe... a nie karbon za miliony pleciony na sznurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goa2004 Napisano Wtorek o 21:05 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:05 Dzięki, no właśnie wyczytałem, że od strony napędowej będzie większe napięcie szprych. Noi metodą prób i błędów powoli do sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi